top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

DODO (DODO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 17 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 DODO (DODO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 DODO Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 Genel Bakış

  4. 1.2 DODOEx Nedir?

  5. 1.3 DODO Nasıl Çalışır?

  6. 1.3.1 DODO İle Ne Yapabilirim?

  7. 1.3.1.1 Bir Tüccar Olarak

  8. 1.3.1.2 LP Olarak

  9. 1.3.2 DODO Güvenli Mi?

  10. 1.4 DODO Token

  11. 1.4.1 Madencilik ve Staking DODO

  12. 1.4.2 Zincir Bağlantı Entegrasyonu

DODO (DODO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


DODO Exchange, herkese blok zincirinde saf ve sözleşmeyle doldurulabilir likidite sağlamak için Proaktif Piyasa Yapıcı algoritmasını desteklemek için zincir üzerinde likidite sağlayan bir platformdur. Şu anda, merkezi olmayan finans (DeFi) alanı, tüccarların seçebileceği birden fazla merkezi olmayan borsaya (DEX) sahiptir. Ancak, Uniswap’ın yaptığı gibi yalnızca birkaç DEX platformu genel kripto pazarından daha iyi performans gösterdi. Ancak yukarıda belirtilen platformun bile çözülmesi gereken bazı kusurları vardır. DEX arenasına yeni eklenen DODO Exchange, Uniswap’ın kusurlarını güçlendirerek pazar payı elde etmeyi hedefliyor. Ama bunu nasıl yapmayı hedefliyor? Temel olarak, likiditeyi artıran ve kalıcı kayıpları ortadan kaldırmaya çalışan yeni bir piyasa yapımı algoritması ile çalışır.

DODO (DODO) Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum
DODO (DODO) Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum

DODO Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşan Arz 110,551,965.00 DODO 11% Maks Arz 1,000,000,000 Toplam Arz 1,000,000,000


Genel Bakış


DODO, yakın zamanda piyasaya sürülen otomatik bir zincir üstü piyasa yapıcıdır (AMM). Platform, büyüyen pazarlara ve likidite kısıtlamalar gerçek zamanlı olarak yanıt verebileceği, Curve veya Uniswap gibi standart AMM’lerden daha gelişmiş olduğu düşünülmektedir. Projenin arkasındaki motivasyon, DeFi protokollerinin likiditelerini dağıtamadığı ve DEX’lerin merkezi borsaların elinde olduğu teorisinden türetilmiştir. Deneyim, özellikle alternatif bir finansal sistemin temel altyapısını geliştiren DeFi projeleri için çok önemlidir. Mingda Lei, bir Ph.D. Pekin Üniversitesi’nden ayrılan, DODO’nun kurucu ortağıdır. Ayrıca protokol için yapıcı piyasa oluşturma formülünün arkasındaki mimardır. Daha önce Lei, bir DeFi marj ticareti sitesi olan DDEX’te kilit geliştirici olarak çalıştı.


İkinci kurucu ortak Qi Wang’dır. Çin merkezli bir katman iki oracle hizmeti olan DOS Network’ü tasarlayan bir geliştiricidir. Wang, kriptoya adım atmadan önce Pure Storage ve Oracle gibi firmalarda yazılım geliştiricisi olarak çalıştı. Üçüncü kurucu ortak Diane Dai’dir. Abonelik tabanlı bir WeChat kanalı olan DeFi Labs’ı yönetiyor. DODO’nun üç kurucu ortağı da blockchain endüstrisinde uzmandır. Platform kısa süre önce Bobby Ong (CoinGecko), Jason Choi (Spartan Group), Framework Ventures, Spencer Noon (DTC Capital), DeFiance Capital ve Robert Leshner (Compound) gibi önde gelen yatırımcıların katılımıyla bir başlangıç ​​turunu tamamladı. AMM alanında rekabetin çok büyük olduğu gerçeği. DODO’dan gelen yüksek nitelikli yatırımcılar, projenin gelişimini sağlamlaştırması için uygun deneyim ve bir ağ sağlayacaktır. Özellikle Framework Ventures, Chainlink, Aave ve Synthetix gibi farklı satın almaları arasında uyum getirmesiyle tanınır.


DODOEx Nedir?


DODO Exchange, herkese blok zincirinde saf ve sözleşmeyle doldurulabilir likidite sağlamak için Proaktif Piyasa Yapıcı algoritmasını (PMM) desteklemek için zincir üzerinde likidite sağlayan bir platformdur.


Ağ, zincir üzerinde dijital varlık ticareti sunmaya devam ediyor, ancak merkezi ticaret platformları için adil sipariş uygulamasına sahip. Bu ekosistemde, likidite sağlayıcıları (LP’ler) ve arbitrajcılar hala hayati bir rol oynamaktadır ve DODO ekibi kalıcı kayıpları neredeyse ortadan kaldırmış gibi görünmektedir. Bir ticaret çiftinin iki tarafının DODO LP’leri tarafından sağlanması gerekmez. LP’ler, komisyon toplamaya başlamak için her iki havuza da tek varlıklı likidite uygulayacaktır.


DODO Nasıl Çalışır?


DODO, likidite sağlayıcılarının varlıklarını kabul eder. Yeterli likidite sağlamak için piyasa fiyatlarına yakın fonlar toplar. LP’ler için karşı taraf risklerini en aza indirmek için DODO, arbitrajcıları devreye sokmaya ve LP’lerin portföylerini stabilize etmeye teşvik etmek için piyasa fiyatlarını dinamik olarak ayarlar.

DODO İle Ne Yapabilirim?

Bir Tüccar Olarak

  1. Her tüccar, merkezi borsalarınkine benzer yeterli likiditeye sahiptir.

  2. Arbitrajcılar, DODO ve diğer borsalar arasındaki fiyat farklılıklarından faydalanabilir

  3. Akıllı sözleşmeler, tasfiye ve açık artırmalar gibi zincir üstü işlemleri tamamlamak için DODO likiditesini doğal olarak kullanabilir

LP Olarak

  1. Varlık türleri üzerinde minimum depozito şartı ve kısıtlaması yoktur.

  2. DODO, her işlem için bir ücret alır ve sonunda bunu ödül olarak LP’lere dağıtır.

  3. LP’ler kendi jetonlarıyla ticaret çiftleri oluşturabilir

  4. LP’ler, sahip oldukları jetonları fiyat riski almadan yatırarak likidite elde edebilirler.

DODO Güvenli Mi?


DODO, merkezi olmayan bir protokoldür ve bu sebeple tek bir hata noktasına dayanan merkezi ağ saldırılarına karşı direnç sağlamaktadır. DODO’nun akıllı sözleşmeleri, 10 Temmuz tarihinde bir blockchain güvenlik şirketi olan PeckShield tarafından denetlenmiştir. DODO ile ilgili denetim raporuna buradan ulaşılabilir. Lütfen DeFi protokollerinin yüksek riskli ve yenilikçi projeler olduğunu ve bu sebeple bilgisayar korsanları tarafından istismar edilebilir ve fon kayıplarına neden olabilecek güvenlik sorunları ve kodlama hatalarına karşı savunmasız olduğunu unutmayın.


DODO Token


DODO tokenlerinin toplam arzı bir milyar olacak ve bunun %60’ı ortaklaşa “DODO Karnavalı” olarak adlandırdığı bir dizi hizmette topluluk teşviklerine dağıtılacak. Bunlardan ilki olan ‘Gri Papağan’ devam ediyor ve likidite ve airdrop tedarikini kapsıyor. Tokenlerin sonraki %15’i bir yıl boyunca kilitlenecek ve önümüzdeki iki yıl içinde potansiyel işe alımlara, ana personele ve danışmanlara doğrusal olarak serbest bırakılacak. Ayrıca, %8’i operasyonlara ve pazarlamaya, %16’sı müşterilere gidecek ve kalan %1’lik kısım ise ilk likidite sağlanması için kullanılacaktır. Şu anda, DODO token dolaşımdaki arzı 12 milyondur.


Madencilik ve Staking DODO


DODO, likidite tedarikçilerinin rezervlerini kabul eder. Bol likiditeye sahip olmak için piyasa oranlarına yakın fonlar alır. DODO, arbitrajcıların karşı taraf kayıplarını en aza indirmek için LP’lerin portföylerine girmesine ve istikrar kazanmasına izin vermek için piyasa oranlarını dinamik olarak değiştirir. Özellikler aşağıdaki gibi açıklanabilir:


1) Varlık türlerinde minimum para yatırma koşulu ve sınırlaması yoktur.

2) Her satın alma ile DODO bir ücret alır ve sonunda bunu tazminat olarak LP’lere dağıtır.

3) LP’ler kendi tokenleri ile ticaret çiftleri oluşturabilir

4) LP’ler, zaten sahip oldukları jetonları yatırarak fiyat baskısı almadan likidite kazanabilirler.

Binance komisyon indirimi kodu


Zincir Bağlantı Entegrasyonu


Kalıcı kayıp, Uniswap’ta kalıcı bir kayıp olarak da sonuçlanır. Ve daha büyük döviz büyüklüklerinde maruz kaldıkları derin kayma nedeniyle, büyük tüccarlar 50-50 AMM tarafından erteleniyor. DODO gibi alternatiflerin doğru yönde ortaya çıktığı yer burasıdır. DODO tarafından likiditeyi sabit bir formül etrafında yönetmek yerine piyasa kehanetlerinin kullanılması, AMM’nin tüccarlara ve LP’lere daha iyi şartlar vermesini sağlar. Tüccarların Uniswap’tan daha fazla kayma likiditesine erişimi vardır ve LP’ler yatırmak için yalnızca bir jeton gerektirir, bu da muhtemelen kalıcı kayıp sorunlarını azaltır.


Bir sorun, LP’lerin yeterli ticaret hacmi olmadan DODO’da zaten bir kayıpla karşı karşıya kalabilmesidir. LP’ler tarafından alınan genel ücretler düşükken tüccarlar tarafından likidite kullanılıyorsa, net sonuç bir kayıp olacaktır. LP’lerin DODO’da istikrarlı piyasa yapıcı kazançlar elde etmesi için talebin kademeli olarak artması gerekiyor. Protokol hala bir başlangıç ​​aşamasındadır, ancak talep, sistemin iyi çalışmasını sağlamaktan daha az endişe verici olabilir. Protokol bir başlangıç aşamasında olabilir, ancak ürün iyi performans gösteriyorsa hacim çok fazla sorun olmayabilir. Her şey buna göre çalışırsa, DODO diğer AMM platformlarına paraları için ciddi bir şans verebilir. Bir emir defterinin fiyatı ve likiditesi ile birlikte otomatik likidite arzı, aslında etkili ve faydalı bir kombinasyona ve AMM’lerin en iyi yinelenmesine dönüşebilir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

23 görüntüleme0 yorum
bottom of page