top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Tellor (TRB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Tellor (TRB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Tellor Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Tellor Nedir?

  4. 1.3 Tellor Projesi Nedir?

  5. 1.3.1 Tellor Ekibi

  6. 1.4 Tellor Nasıl Çalışır?

  7. 1.4.1 Tellor Hangi Sorunu Çözüyor?

  8. 1.4.2 Tellor (TRB) Sorunu Nasıl Çözer?

  9. 1.4.2.1 Veri Talep Edenler

  10. 1.4.3 Tellor (TRB) Ne İçin Kullanılır?

  11. 1.4.3.1 Ödeme

  12. 1.4.3.2 Ödüller

  13. 1.4.3.3 Madenciliğe İzin Vermek İçin Hisse Senedi

  14. 1.4.3.4 Anlaşmazlık Ücreti

  15. 1.5 Tellor (TRB) Nereden Alınır ve Satılır?

  16. 1.5.1 Tellor Copper’ın Geleceği (TRB)

  17. 1.5.1.1 Pazar Potansiyeli

  18. 1.5.1.2 Yarışmacılar

  19. 1.5.2 Tellor’a (TRB) Yatırım Yapmalı Mıyım?

  20. 1.5.2.1 Yol Haritası

  21. 1.5.2.2 Ürün

  22. 1.5.2.3 Ortak

  23. 1.5.2.4 Token

Tellor (TRB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Son zamanlarda, muhtemelen Chainlink veya Band gibi Oracle projelerinden güçlü bir büyüme gördünüz. Bugünün makalesinde, DeFi pazarının büyümesini teşvik etmek için Oracle projesi olan potansiyel bir proje olan Tellor tanıtacağız.


Tellor (TRB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Tellor (TRB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Tellor Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 1,703,441.76 TRB Maks Arz Toplam Arz 2,388,408


Tellor Nedir?


Ethereum Ağındaki akıllı sözleşmenin Zincir Dışı verileri getiremeyeceğini veya erişemeyeceğini biliyoruz, ancak Tellor’un bir çözümü var. Merkezi olmayan Oracle ile Tellor, çok değerli zincir dışı verilere veya bilgilere erişebilir ve bunları Ethereum Blockchain’e getirebilir. Çözümde Tellor, varlıkların zincir dışı bir bilginin veya tarihin değerini gönderebileceği ve daha sonra madencinin zincir üstü verilere değer katmak için rekabet edeceği bir sistem oluşturun.


Tellor projesi, temel olarak merkezi oracle kullandığından, başlangıçta Daxia adı altında geliştirilmeye başlandı. Ancak, bu proje hırslarını yerine getirmedi ve bu fikre düştüler ve Tellor ile tamamen merkezi olmayan Oracle’ı geliştirdiler. Chainlink ve Band Protocol, Blockchain Oracle’daki iki büyük projedir, temel olarak Oracle, akıllı sözleşme ile zincir dışı veriler veya blok zincirine bilgi arasında köprü oluşturur. Tellor, TRB yerel jetonunu kullanır ve jeton sigortası yoluyla desteklenen diğer varlıklara teşvik mekanizması kullanır. TRB jetonu, rastgele Proof of Work madencilerine ödül olarak dağıtılır. madenci gerçek dünyadan veri getirdiğinde, akıllı sözleşme ve TRB Token tarafından ödenen kazanç için zincir üstü ağa eklendi. İlk olarak, madenciliğe başlamak için kullanıcının TRB jetonunu yatırması gerekir, çünkü bilgi veya verilerin geçerliliği için oylama için anlaşmazlık çözümü ve yönetişim gerekli olacaktır.


Tellor Projesi Nedir?


Tellor, güvenli ve yüksek değerli zincir dışı verileri Ethereum’a getirmek için merkezi olmayan bir Oracle ağıdır. Tellor, 1 Ağustos 2019’da kuruldu ve merkezi ABD’de. Birçok kuruluş, Tellor’un Ethereum üzerindeki Akıllı sözleşmeler (özellikle DeFi uygulamaları) için gerçek dünya bilgi ve verilerini sağlayan bir köprü olduğunu tanımlar.


Tellor Ekibi


Tecrübeli ekip başarının olmazsa olmaz noktalarından biridir. Bir projenin arkasında profesyonel bir ekip, bir projenin sürdürülebilirliği için en kritik temel kriterlerden biridir. Anlatıcı ekibi 3 önemli üyeden oluşur;

  1. Brenda Loya (CEO)

  2. Michael Zemrose (kurucu ortak)

  3. Nicholas Fett (CTO))

CEO ve CTO’nun deneyimi var ve Ethereum geliştiricileri. Ayrıca DAXIA’yı da kurdular. Bu, Ethereum türevlerini ve akıllı sözleşmeleri yaratan bir şirkettir. Aynı zamanda ikisi de ekonomist. CEO ABD hükümeti için çalıştı ve CTO CFTC için çalıştı. Kurucu ortak ayrıca DAXIA’da çalıştı. Onlar üç farklı profil ama kendi alanlarında çok tecrübeliler ve daha önce Ethereum hakkında bir şirket kurdukları için birbirlerini iyi tanıyorlar. Böylece bir ekip olarak nasıl birlikte çalışacaklarını biliyorlar.


Tellor Nasıl Çalışır?


İlk olarak, kullanıcı, madencileri diğer sorgular yerine bu sorguyu seçmeye teşvik etmek için TRB ile Tellor’a bir sorgu gönderecektir. Bir çeşit açık artırmadır. Aynı verileri isteyen başka kullanıcılar olabilir. Madencileri daha da fazla teşvik etmek için bu veri seti için para ödüyor veya bahşiş veriyorlar.


Her 5 dakikada bir, Tellor akıllı sözleşmesi en iyi finanse edilen aramaları seçer ve madenciler için yeni bir meydan okuma sunar. Madenciler PoW çözümlerini ve zincir dışı veri noktalarını Tellor sözleşmesine gönderir. Tellor sözleşmesi, çözümleri ortaya çıktıklarında sıralar ve 5 Çözüm aldıktan sonra resmi çözüm (ortalama 5 Çözüm) seçilir ve blok zincirinde saklanır. Madenciler daha sonra ödemelerini alacaklar. Tabii ki, birisinin yanlış bilgi vermesi de olabilir. Ağ buna oy verebilir. Oylamanın ertesi günü, mahkumlar yüksek bir ücret ödeyerek sonuca itiraz edebilirler. Sonunda sağlanan verilerin yanlış olduğu ortaya çıkarsa, madenci davayı kaybeder mi? Madencinin haklı olduğu ortaya çıkarsa, ek bir ödül alacak.


Tellor Hangi Sorunu Çözüyor?


Tellor, Ethereum’daki Oracle sorunlarını çözmeyi dört gözle bekliyor, yani: Şu anda, akıllı sözleşmelerin kendileri blok zincirinin dışındaki herhangi bir veri kaynağıyla etkileşime giremezler. Bu nedenle akıllı sözleşmeler her zaman merkezi bir veri kaynağına bağlıdır. Bağlam içine koymak: Tellor, Ethereum’daki DeFi uygulamaları için güvenli ve merkezi olmayan veri kaynaklarının eksikliği sorununu ele almak istiyor. Tellor’un amacı, güvenli ve yüksek kaliteli bir veri kaynağı sağlayarak DeFi endüstrisinin gelişmesine yardımcı olmaktır.


Tellor (TRB) Sorunu Nasıl Çözer?


Problemi çözmek için Tellor bir veri bankası olmayı kendine hedef olarak belirlemiştir. Tellor, madencilerin “TRB” veya “TRB” ödülleri karşılığında Tellor platformuna veri noktaları eklemek için rekabet ettiği veri bankasıdır. Tellor ekosistemine katılan bileşenler;

Veri Talep Edenler

  1. Madenciler – veri sağlayıcılar

  2. anlaşmazlıklar

  3. seçmenler

Tellor (TRB) Ne İçin Kullanılır?


Ödeme


TRB, birisi Tellor’dan veri talep etmek istediğinde ödeme yapmak için kullanılır.


Ödüller


TRB, Tellor sistemine veri eklediklerinde madenciler için bir ödül olarak kullanılır. Tellor ekibi madencilik ödülünün %10’unu alacak.


Madenciliğe İzin Vermek İçin Hisse Senedi


Madencilerin Madenciliğe katılmasına izin verilmesi için Tellor ağında 1.000 TRB hissesi olması gerekir. Bu, ağdaki kötü niyetli durumlardan kaçınmanın bir yoludur.


Anlaşmazlık Ücreti


TRB, veri noktalarının geçerliliğine itiraz etmek için ücret ödemek için kullanılır. Anlaşmazlıklar / Seçmenler anlaşmazlıkları başlatacak ve verilerin geçerliliği konusunda oy kullanacaktır.


Binance indirim ile hesap aç

Binance indirim ile hesap aç


Tellor (TRB) Nereden Alınır ve Satılır?


Yaklaşık bir yıllık lansmandan sonra TRB coin şu anda Coinmarketcap’ta 315. sırada yer alıyor ve Binance, Bilaxy, Hotbit, CITEX, IDEX gibi birçok farklı borsada işlem görüyor. Son 30 gündeki ortalama toplam işlem hacmi 1,65 milyon doları aştı. Bu, şu anda TRB tokenlerinin likiditesini oldukça iyi gösteriyor.


Tellor Copper’ın Geleceği (TRB)


Pazar Potansiyeli


Tellor, DeFi endüstrisinin gelişmesine yardımcı olmak için Akıllı Sözleşmenin sınırlamalarını ele alıyor. Bu, Tellor’un potansiyel DeFi pazarına girmesi için bir fırsattı. 3,89 milyar dolara varan toplam kilitli varlık değeri ile Tellor, Defi piyasasına katılmak isteyen yatırımcılar için gerçekten potansiyel bir yatırım fırsatıdır.


Yarışmacılar


Tellor, Chainlink, Band Protocol, Augur, UMA ile aynı ünlü Oracle çözümüne sahip projelerden rekabetle karşı karşıya kalacak.


Tellor’a (TRB) Yatırım Yapmalı Mıyım?


Tellor bakır (TRB) hakkında temel ve gerekli bilgileri zaten kavradığınızı düşünüyorum. Kolayca yatırım kararı verebilmeniz için bazı önemli noktaları not edeceğim.


Yol Haritası


Tellor’un 2020’lerin sonundaki en büyük etkinliği V2 güncellemesidir. Bazı önemli yükseltmeler;

– Madenci başına ödül limiti

– Anlaşmazlıklar için zaman sınırı yok

– Birçok turda tartışın

– Kötü niyetli kişileri kontrol etmek için hisseyi 1.000 TRB’den 2.000 TRB’ye yükseltin


Ürün


Bu yılın ilerleyen saatlerinde Tellor, AC üzerinde bir PoS Tellor sistemi kurma planıyla Alternatif Zinciri (AC) piyasaya sürecek.


Ortak


Tellor’un MAKER, Binance Labs, Consensys gibi ünlü büyük yatırımcıları var.


Token


TRB, ödüller, ödemeler ve ad ücreti için kullanılan bir madencilik belirtecidir. Tellor merkezi olmayan oracle, biri depolama sözleşmesi ve diğeri delege çağrısına izin veren sözleşme olmak üzere iki sözleşmeye dağıtılır. Oracle ayrıca belirteç tedarikini depolar ve dağıtır ve ayrıca değer gönderimi için madenciye istek gönderir. Tellor, yerleşik staking ile gelir ve ayrıca tarihsel olarak mayınlı okunabilir değere sahiptir. Tellor, oylama ile şeffaflığa ve güvenliğe inanır, kullanıcı tarafından HODL jeton sayısını dikkate alarak hesaplar. Tellor, zincir bağlantı ve Bant Protokolü için zorlu bir rakip olacak. Gelecekte Tellor, Sıfır Bilgi Kanıtı TLS noter Kanıtı sunacak ve plazma ve iyimser uygulama getirecektir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

32 görüntüleme0 yorum
bottom of page