top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Venus (XVS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Venus (XVS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Venus Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 Venus’ü Anlamak

  4. 1.1.2 Venus: Öne Çıkanlar

  5. 1.1.3 Günümüzün Finans Protokolleriyle İlgili Sorun

  6. 1.1.4 Venus’ün Çözümü

  7. 1.1.5 Venus Protokolünü Nasıl Kullanabilirsiniz?

  8. 1.1.6 Varlıkların Yatırılması

  9. 1.1.7 Borçlanma Varlıkları

  10. 1.1.8 Protokol Mimarisi

  11. 1.1.9 Denetleyici Akıllı Sözleşme

  12. 1.1.10 Teminat Değeri

  13. 1.2 Venus Token

  14. 1.2.1 Venus’ün Yönetişim Yaklaşımı

  15. 1.2.2 Topluluk Büyüme Stratejileri

  16. 1.2.3 Venus’ün Değeri

  17. 1.3 XVS Nereden Alınır ve Depolanır?

Venus (XVS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Yeni blockchain destekli endüstri alanı ele geçirdiğinden, proje üzerine proje şimdi DeFi dalgasından para kazanmak için acele ediyor. Sahneye çıkan en son DeFi projelerinden biri, Binance Akıllı Zincire dayalı bir likidite havuzu ve para piyasası olan Venus Protocol. Venus ne hakkında ve DeFi’ye ne gibi yenilikler getiriyor?


Venus (XVS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Venus (XVS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Venus Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 12,170,524.00 XVS 41% Maks Arz 29,960,733 Toplam Arz 29,745,110


Venus’ü Anlamak


Venus, dijital varlık ödünç vermeyi, ödünç almayı ve sentetik varlıkların oluşturulmasını destekleyen Binance Chain üzerinde bir DeFi protokolüdür. Venus, hem merkezi hem de mevcut merkezi olmayan platformlardan çok daha iyi bir finansal ekosistem sağlamak istiyor.


Venus: Öne Çıkanlar

  1. Müdahaleci KYC ve kredi kontrolleri olmadan kripto para birimleri ödünç alabilme

  2. Teminat olarak kripto ve sabit para yatırma ve iyi bir yıllık yüzde getiri getirisi elde etme yeteneği

  3. Dünyada 60 milyondan fazla yerde kullanım olanağına sahip teminatınızla birlikte teminatınızdan darphane paraları.

  4. Adil ve şeffaf madeni para lansmanı ve dağıtımı için Venus jetonu tarafından yönetilir

Günümüzün Finans Protokolleriyle İlgili Sorun


Geleneksel finans sisteminde, kullanıcıların sadece KYC süreçlerinden kredi almak için kredi geçmişi kontrolüne, günler veya haftalarca onay bekleyene kadar çok sayıda adımdan geçmeleri gerekir. Ayrıca, merkezi borç veren size bir krediyi keyfi olarak reddetmeye karar verebilir. Tek saldırı noktaları sayesinde merkezi platformların güvenlik endişelerini de unutmayalım.


DeFi, şeffaf, kriptografik olarak güvenli ve üçüncü taraf otoriteler/karar vericiler tarafından kontrol edilmeyen blok zinciri tabanlı ürünler ve hizmetler sunarak kripto alanında devrim yarattı. Ancak DeFi ile ilgili bir sorun var: Bu platformların çoğu, başından beri ölçeklenebilirlik zorluklarıyla karşı karşıya kalan Ethereum üzerine kuruludur. Ölçeklenebilirlik eksikliği, yavaş, maliyetli işlemler ve kötü bir kullanıcı deneyimi anlamına gelir. Yine, bu protokoller, daha fazla kullanıcı çekebilecek veya onları zincirin en üstüne koyabilecek yüksek piyasa değerinden yoksundur. Ayrıca, bu platformlardan bazılarının tamamen merkezsizleştirilmemesi gibi bariz olmayan bir sorun da var. Böyle bir platform, kullanıcıları ve topluluğu değil, platformu kontrol eden öz sermaye yatırımcılarına sahip olacaktır.


Venus’ün Çözümü


Venus, geleneksel bir yaklaşımın sentetik bir stablecoin üretim sürecine dokunduğu bir ortam sağlayarak bu sorunları çözmeye çalışıyor. Kullanıcılar, Binance Akıllı Zincirde düşük minimum işlem maliyetleriyle yüksek hızlı işlemlerin keyfini çıkarabilecekler. Olasılıklar çoktur: teminat yatırmak, teminattan faiz kazanmak, teminat karşılığında borç almak ve saniyeler içinde sabit para basmak.


Venus Protokolünü Nasıl Kullanabilirsiniz?


Venus platformundan çeşitli şekillerde yararlanabilirsiniz. Varlıkları yatırmak ve onlardan kazanmaktan rekabetçi oranlarda kripto ödünç almaya kadar.


Varlıkların Yatırılması


Venus kullanıcıları, protokolde desteklenen çeşitli dijital varlıklardan herhangi birini yatırabilir. Borçlular bu fonları alacak ve piyasada spekülasyon yapmak için kullanacaklardır. Karşılığında, fon tedarikçileri – veya pay sahipleri, mevduatları üzerinden faiz kazanacaktır.

Kullanıcılar teminat sağladığında, protokolün güvenliğine katkıda bulunurken borç veren olarak katılırlar. Depolanan tüm varlıklar, protokol bakiyesinin pozitif olması koşuluyla, kullanıcıların arzlarının bir kısmını/tümünü herhangi bir zamanda çıkarabilmeleri için bir havuzda bir araya getirilir. Protokole kripto sağlamak size bir vToken (vETH, vBTC, vUSDC, vb.) kazandıracaktır. Temelde yatırılan kriptoyu kullanmak için yalnızca vToken’lar kullanılabilir. Kriptoyu kullanmak, piyasadaki diğer varlıklara karşı korunmanıza veya bunları Binance Akıllı Zinciri destekleyen çevrimdışı cüzdanlara taşımanıza olanak tanır.


Borçlanma Varlıkları


Varlıkları platformdan ödünç almak için teminat yatırmanız gerekir. Teminatlı varlıklar, ödünç alınacak tutarın en az %75’ini sağlayacak şekilde fazla teminatlandırılmalıdır. Topluluk, bir yönetişim süreci aracılığıyla teminat oranını belirleyecektir. Teminatı yatırdıktan sonra, belirli bir varlığın teminat oranına göre bir miktar ödünç almaya devam edebilirsiniz. Genellikle teminat oranları %40 ila %75 arasındadır. Örneğin, ETH’nin teminat oranı %75 ise bu, ETH’nizin değerinin %75’ine kadar ödünç alabileceğiniz anlamına gelir. Ancak teminat değeriniz %75’in altına düşerse varlıklarınızın nakde çevrilmesine neden olabilir. Teminatı iade etmek için, borçlunun borç alınan tutarı bileşik faizle birlikte ödemesi gerekir.


Protokol Mimarisi


Venus’ün kodu hem MakerDao hem de Bileşik protokollerinden çatallanmıştır. Mimari şu unsurlardan yapılmıştır;


Denetleyici Akıllı Sözleşme


Binance Smart Chain’in denetleyici sözleşmesi, bir merkezi olmayan işlemci, platformdaki diğer tüm akıllı sözleşmeler arasındaki etkileşimleri kolaylaştırır. Venus protokolü, jetonları otomatik olarak desteklemez. Bunun yerine, Denetleyici sözleşmesi tarafından beyaz listeye alınan belirli pazarları destekleyecektir. Denetleyici sözleşmesi, protokolde destek Market yöneticisi işlevini dağıtarak beyaz liste pazarlarına erişir. Protokoldeki her etkileşim ve işlev, yürütülmeden önce denetleyici sözleşmesinde doğrulanmalıdır.


Teminat Değeri


Bir kullanıcı protokolden para yatırdığında, ödünç aldığında veya para bastığında, genellikle teminat olarak tutulan temel varlığı kullanır. Dayanak varlıklar teminat olarak tutulur ve ayrıca vToken’lara bağlı dolar değerlerine sahiptir. Bunun doğru çalışması için bu teminat değerleri geçerli piyasa oranlarından alınır.

Binance indirim ile hesap aç


Venus Token


Venus, platformun yerel belirteci olan Venus Token (XVS) tarafından yönetilir. Belirteç, “adil lansman” olacak şekilde tasarlandı, yani ekip, danışmanlar veya Vakıf için önceden çıkarılmış belirteçler yoktu. Yalnızca Binance Launchpool projesi aracılığıyla veya protokole likidite enjekte ederek token kazanabilirsiniz.


Başlangıçta, toplam arzın %20’si (6.000.000) Binance Launchpool projesine gidecek. Kalan miktar protokole ayrılacak ve önümüzdeki dört yıl içinde günde 18,493 ile 23.700 000 XVS çıkarılacak. Ödülün %35’i borçlulara, %35’i tedarikçilere ve %30’u stablecoin madencilerine gidecek. XVS, 10 milyon jeton çıkarıldıktan sonra resmi olarak protokolün yönetim mekanizması haline gelecek. Bu arada, bu amacı gerçekleştirmek için geçici bir belirteç olan ‘Swipe Token’ (SXP) kullanılıyor.


Venus’ün Yönetişim Yaklaşımı


Venus ekibi topluluk yönetimini çok ciddiye alıyor. Ekip, vakıf ve geliştiriciler için önceden mayınlı jeton yoktu. Bu nedenle, Venus Token madenciliği yapan kullanıcılar ağın nasıl çalıştığını kontrol edebilecekler. Yönetim özellikleri şunları içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir;

  1. Protokolde yeni varlıkların tanıtılması

  2. Piyasa oranlarının ayarlanması

  3. Sentetik varlıklar için faiz oranlarını sabitleme

  4. Protokol yükseltme tekliflerinin oylanması

Topluluk Büyüme Stratejileri


Venus ekibi, topluluğu genişletmek amacıyla çeşitli stratejiler uygulayacak.

  1. Topluma projeye daha fazla ışık tutmak için Bana Her Şeyi Sor (AMA’lar) yürütmek.

  2. DeFi ile ilgili haberleri düzenli olarak yayınlamak.

  3. DeFi ve blockchain etkinliklerini barındırma/birlikte barındırma

  4. Medium’da haftalık güncellemeler yayınlamak

  5. Sosyal medya aracılığıyla toplum ve halkla etkileşim kurmak

  6. Yönetişim protokolleri ile geliyor

Gelecekteki stratejiler şunları içerir:

  1. Bir yönetişim protokolünün başlatılması

  2. Likidite yatırımcılarını çekmek için bir teşvik kampanyası başlatmak

  3. Desteklenen belirteçlerin sayısını artırma

Venus’ün Değeri


Venus tokeninin piyasa performansı şu şekildeydi: fiyatı 3 dolardı ve piyasa değeri 12.696.581 dolardı ve bu da onu 453. sıraya yerleştirdi. XVS, 4.227.273 dolaşım arzı ve toplam ve maksimum 30 milyon arz ile 24 saatlik 6.606.914$’lık bir hacme sahipti. Son olarak, jetonun şimdiye kadarki en yüksek fiyatı 4,77$ (17 Ekim 2020), en düşük fiyatı ise 2,22$ (13 Ekim 2020) oldu.


XVS Nereden Alınır ve Depolanır?


XVS şu anda Binance borsasında listeleniyor. Binance zincir tokeni olarak XVS tokeni, Ledger Nano S, Guarda Wallet, Enjin Wallet, Atomic Wallet, Trust Wallet, Edge Wallet ve Coinomi Wallet’ta saklanabilir. Venus Protokolünde, her yerden kullanıcılar kripto tedarik edebilir ve getiri elde edebilir, kredi alabilir ve sentetik varlıkları basabilir. Binance Akıllı Zincir üzerinde çalıştığı için işlemleri hızlı, düşük maliyetlidir ve yerel blok zincirini aşar. Aktif katılımcılar, protokolün gelecekteki yönüne gerçekten merkezi olmayan bir şekilde katkıda bulunacaklardır. Venüs, aynı ürünü sunan birden fazla protokole katılıyor – eğrinin önünde mi kalacak? Nasıl geliştiğini görmek için izleyeceğiz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

11 görüntüleme0 yorum
bottom of page