top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Audius (AUDIO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Audius (AUDIO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Audius Coin arzı ne kadar?

  3. 1.2 Audius Nedir?

  4. 1.2.1 Neden Önemli

  5. 1.2.2 Takım

  6. 1.2.3 Audius Sisteminin İçinde

  7. 1.2.4 $AUDIO İle Tanışın

  8. 1.2.5 $AUDIO Airdrop

  9. 1.2.6 Sanatçı Jetonları Geliyor

  10. 1.2.7 2021 ve Ötesi için Yol Haritası

Audius (AUDIO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Finans sadece büyük bankaların, takım elbise ve kravat çeşitlerinin alanı değildir. Para hayatımızın neredeyse her alanına dokunuyor. Ethereum gibi merkezi olmayan uygulama ağlarının büyük vaadi budur. Dünyanın herhangi bir yerindeki herkese, süreçte açık ve topluluğa ait, aracı olmayan rant arayan aracılar olan uygulamalar oluşturma ve kullanma yeteneği verir. Bunun dışında, Ethereum’un sunabileceği alanlardan biri kültür arenasıdır. Sanatçılar ve içerik oluşturucular, finansmanlarını kendi şartlarına göre garanti altına almak için her zamankinden daha fazla yeni yollara ihtiyaç duyuyor ve Ethereum dApps bu tür yolları sunabilir. Audius devreye girdiği yer burasıdır.

Audius (AUDIO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Audius (AUDIO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Audius (AUDIO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

Kripto Para TR ile Altcoin satın almanın keyfini yaşayın.




Audius Coin arzı ne kadar?

Dolaşan Arz



620,805,326.00 AUDIO


Maks Arz


Toplam Arz

1,091,417,308


Audius Nedir?


Müzik endüstrisi her yıl milyarlarca dolar gelir elde ediyor, ancak bu paranın sadece %10’undan biraz fazlası sanatçıların eline geçmektedir. Daha da kötüsü, bu yaratıcılara, müziklerini yarattıktan sonra – dağıtımdan ve ötesinden – ne olduğu konusunda neredeyse hiçbir ajans verilmez.


Bir değişiklik zamanı geldi ve Audius bu değişikliği başlatmayı umuyor. Nasıl? Sanatçılara müziklerinin kontrolünü ellerine alma ve hayranlarından ödeme almanın ve hatta hayranlarını zenginleştirmenin yeni yollarını açma konusunda güç veren, merkezi olmayan, topluluğa ait bir müzik akışı platformu olarak hizmet vererek. Audius güvenilmezdir, bu nedenle içerik oluşturucuların Apple veya YouTube gibi daha merkezi platformlarda olduğu gibi sanatlarının sansürlenmesi konusunda endişelenmeleri gerekmez. Dahası, Audius açık kaynaklıdır, bu nedenle dünya çapındaki geliştiriciler bunun üzerine inşa edilmekte ve istedikleri gibi yeni tarz müzik deneyimleri oluşturmakta özgürdür. Platform sanatçılar ve veri araçları hayran kitlelerini yakından anlamalarına yardımcı olabilir.


Neden Önemli


Bugüne kadar, merkezi müzik akışı platformlarının, sanatçılardan mümkün olduğunca fazla değer elde eden rant arayan yapılar oldukları maalesef kanıtlanmıştır. Bu şirketler için müzik veya yaratıcılarla ilgili değil, kârların söz konusu olduğu alt satırda.

Müzisyenlerin gerçekten gelişmesine yardımcı olmanın yolu bu değil. Peki, bu platformları her zaman olduğu gibi yukarıdan aşağıya yapmak yerine, ya sıfırdan sanatçı-öncelikli, toplum-öncelikli bir zihniyetle inşa edilmiş olsaydı? Bu Audius’tu. Proje ekibi, özellikle geleneksel müzik endüstrisi tarafından göz ardı edilen veya haklarından mahrum bırakılan sanatçılara kendi topluluklarını ve finansmanlarını oluşturmak için ihtiyaç duydukları araçları vererek, tüm çizgilerin sesini yükseltmek istiyor.


Takım

  1. Roneil Rumburg – Kurucu Ortak ve CEO

  2. Forrest Browning – Kurucu Ortak ve Baş Ürün Sorumlusu

  3. Sid Sethi – Kıdemli Mühendis

  4. Hareesh Nagaraj – Kıdemli Mühendis

  5. Julian Baker – Ses Tasarımcısı

  6. Christian Rowland – Operasyonlar Başkanı

  7. Dheeraj Manjunath – Mühendislik Başkanı

  8. Ray Lee – İş Geliştirme

  9. Ray Jacobson – Teknik Lider – Ürün Mühendisliği

  10. Joey Lee – Mühendis

  11. Alex Park – Topluluk

  12. Michael Piazza – Mühendis

  13. Clayton Blaha – Sanatçı İlişkileri

  14. Vicky Guan – Mühendis

  15. Cooper Turley – Strateji ve Kripto Para Birimi

Audius Sisteminin İçinde


Audius protokolünün birkaç temel yapısal bileşenleri bulunmaktadır. Bunlar şunları içermektedir;

  1. AudSP merkezi olmayan dosya depolama çözümü.

  2. Audius içerik defteri.

  3. Audius yönetimi.

Başlangıç olarak, AudSP, sanatçıların müziklerini gelecek nesiller için Audius’a yükleyebilecekleri IPFS (Gezegenler Arası Dosya Sistemi) üzerine kurulu dosya sistemidir. Projenin içeriğindeki düğümler daha sonra AudSP ile etkileşime girmektedir ve daha sonra izin verme özelliklerini kolaylaştırmaktadır.


Daha sonra, Audius’un Ethereum akıllı sözleşmeleri, Audius protokolü ve POA Ağı etkileşimde bulunacağı diğer tüm temel katman veya ikinci katman (L2) ağları arasında bulunan ilişkilerin toplamı olarak anlaşılabilecek Audius içerik defteri bulunmaktadır. Buna göre, bu içerik defteri, kullanıcıların parçaları beğenmesi veya şarkı kitaplıklarının oluşturması gibi tüm Audius etkinlikleri kolaylaştırma ve kaydetmekten sorumludur.


Son olarak, yeni Audius yönetişim sisteminin önemi küçümsenemez. Topluluğa ait bir proje olarak bu sistem, Audius kullanıcıları ücretler, telif hakları, jeton ödülleri ve daha fazlası protokol parametrelerine kendi arasında karar vermelerini sağlayacak olan sistemdir.

$AUDIO İle Tanışın


Audius yönetişim sistemlerinden bahsetmişken, her şeyin kilidini açan anahtardır. İlk olarak Ekim 2020’de tanıtılan $AUDIO tokenidir. Dolayısıyla, $AUDIO, Audius kullanılarak kazanılan ve sahiplerinin toplu oy kullanmak için kullanabilecekleri bir yönetişim tokenidir. protokol etrafında “katma değerli eylemler” hakkında.


Proje, $AUDIO duyurusunda “Sanatçılar kendi dağıtım araçlarını kontrol etmeli ve biz, endüstrinin geçmişinin hatalarını tekrar etmekten kaçınmak için Audius’un geleceğinin en aktif katkıda bulunanlar arasında dikte edilmesi gerektiğine inanmaktayız” dedi. Yönetişimin ötesinde $AUDIO, güvenlik ve özellik erişimi boyutlarına da sahiptir. Güvenlikle ilgili olarak, Audius düğüm operatörleri projenin ağını güvence altına almak için $AUDIO payını kullanabilirken, sanatçılar ve hayranlar özel araçların ve avantajların kilidini açmak için belirteci paylayabilir.


$AUDIO Airdrop


23 Ekim’de Audius ekibi, platformun şimdiye kadarki en iyi 10.000 sanatçısına ve kullanıcısına sürpriz bir AUDIO dağıtımı yaptı. Özellikle, düşüşte olan önde gelen sanatçılar arasında RAC, Zeds Dead ve deadmau5 vardı.


Audius ekibine katılan Joel Zimmerman, “Bir sanatçı olarak, zamanın çoğunu endüstrinin geleceğini görmek için harcamaktayız ve Audius açıkça ileriye giden yol” dedi. Token’ın piyasaya sürüldüğü haberi üzerine, deadmau5’in bağımsız plak şirketi mau5trap’in CEO’su Dead Wilson şunları ekledi; “$AUDIO ve Audius piyasaya sürülmesi, müzik endüstrisi açısından evrimi ve sanatçılarla hayranlar arasındaki ilişkiyi besleyen teknoloji için ileriye atılmış büyük bir adıma işaret etmektedir. Gelecek nesil sanatçılar Audius’a akın etmektedir çünkü bu açıkça gelecek.”


Sanatçı Jetonları Geliyor


Böylece Audius’un şu anda nerede olduğunu gördük. Ama platform buradan nereye gidiyor? Proje ekibi şu anda çok sayıda geliştirme görevine sahip olsa da, en ilgi çekici olanlardan biri, sanatçı belirteçleri için destek eklemektir (örneğin, RAC’ın henüz piyasaya sürdüğü $RAC belirteci).

Gerçekten de, RAC gibi daha fazla içerik oluşturucunun kendi topluluk belirteçlerini piyasaya sürdüğünü görmeye başlıyoruz. Audius, ileriye dönük olarak, sanatçılara akış platformu aracılığıyla sanatçı belirteçlerini yerel olarak dağıtma ve kullanma yeteneği vererek bu belirteçlerden her şeyi almayı planlıyor; özel özellikleri belirteç sahipleriyle sınırlamak. Audius ayrıca Roll ve Zora gibi sosyal belirteç platformlarından harici belirteçleri destekleyerek bir sanatçı belirteç toplayıcı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Bununla birlikte, sanatçılar premium token destek hizmetleri alabilmek için $AUDIO stake edebilecekler.


2021 ve Ötesi için Yol Haritası

Projenin teknik incelemesinde belirtildiği gibi, Audius’un gelecek yıllarda büyük planları bulunmaktadır; “Audius topluluğu, daha önce hiç mümkün olmayan, protokolü kaputun altındaki kripto-yerli ilkellerin desteklediği, içerik sahipliği ve gelir için yeni mekanizmalar sunacak. Audius, kripto ve ana akım izleyici kitlesi arasındaki boşluğu kapatmaya hazır bir platform olarak, web3 tabanlı sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunmak için her zaman basitliğe öncelik verecek.”

Audius şu anda en yüksek profilli Ethereum dApp olmayabilir, ancak müzisyenleri daha önce hiç olmadığı kadar güçlenebilecek bir Soundcloud olarak büyük bir potansiyele sahiptir. Buna göre, Mülkiyet Ekonomisi şu anda olduğu gibi oynamaya devam ederse, girişim gelecekte kolayca büyük bir uygulama olabilir. Bu arada, izlemek için gelecek vaat eden bir proje olarak Audius’u kesinlikle radarınızda tutmak isteyeceksiniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


12 görüntüleme0 yorum
bottom of page