top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Avustralya Vergi Dairesi, kripto yatırımcılarının kurallara uymasını talep ediyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Avustralya Vergi Dairesi, kripto yatırımcılarının kurallara uymasını talep ediyor


Avustralya Vergi Dairesi (ATO), geçtiğimiz Cuma günü tüm dijital para sahiplerine veya yatırımcılara, işlemlerinin anonim olduğu fikrini ortaya çıkarmak için bir mesaj gönderdi ve böylece onlara vergilerini ödemekten kaçınma fırsatı verdi. Yerel bir haber kanalına göre, news.com.au, ATO, 600.000'den fazla kripto para yatırımcısının varlıklarını karşılık gelen vergi ödemeleri için rapor etmemesi gerçeğini "endişe verici" olarak nitelendirdi. ATO'nun komiser yardımcısı Tim Loh, en büyük efsanelerden birinin, insanların kripto para birimlerinin bir varlıktan ziyade bir para birimi olduğunu düşündüklerini ve ATO'nun onları bu şekilde sınıflandırması olduğunu söyledi. Vergi dairesi, önceki vergi beyannamelerini gözden geçirmeleri için kripto yatırımcılarından gelen ipuçlarıyla 100.000 vergi mükellefine yazacağını söyledi. Ajans ayrıca, 300.000 vergi mükellefinden dijital para birimleriyle ilgili kazanç veya kayıplarını bildirmelerini istemeyi planladığını söyledi.


Kripto sahiplerinin vergilerini ödemeleri için yapılan baskı Avustralya'ya özgü değil. Amerika Birleşik Devletleri, Norveç ve Birleşik Krallık da büyük kripto vergi kampanyalarının ön saflarında yer alıyor. Bu vergi genellikle bir sermaye kazancı vergisi olarak alınır ve herkes için temel zorluk, sahiplerinin genellikle vergi sahiplerini bildirmemeleridir.

ATO, kripto para sahiplerinin veya yatırımcıların bankalardan, finansal kurumlardan ve ticaret platformlarından veri topladıkları ve doğruladıkları için anonim olmadıklarını ortaya koydu. Haber ajansı; “(Biz) parayı vergi mükellefine kadar takip ediyoruz ve bunu kripto para borsaları ile veri eşleştirme profilleri olan ATO aracılığıyla yapıyoruz ve onlar bize bu bilgiyi veriyor ve biz de bu bilgiyi insanların vergileriyle karşılaştırmak için kullanıyoruz.” dedi. Saklambaç oyunu yok, bu bilgi bizde var ve insanlardan tek istediğimiz kurallara uymak. Çoğu Avustralyalının kurallara uyduğunu biliyoruz. “


Loh, yasalardan kaynaklanan cezalardan kaçınmanın tek yolu olarak işlemlerin doğru kayıtlarını ve uygun bir vergi beyannamesini tutmayı önerdi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page