top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Balancer (BAL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Balancer (BAL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Balancer Coin arzı ne kadar?

  3. 1.2 Balancer Nedir?

  4. 1.2.1 Balancer (BAL) Nasıl Çalışır?

  5. 1.2.2 Balancer Havuzlar

  6. 1.2.3 Balancer Havuzları Nasıl Kullanabilirsiniz?

  7. 1.2.4 Balancer Likidite Nasıl Sağlanır?

  8. 1.2.5 Likidite Madenciliği

  9. 1.3 BAL Token

  10. 1.4 BAL Satın Alma ve Saklama

Balancer (BAL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Kripto Para hakkında bildiğimiz her şeye meydan okuyan DeFi protokolleri sayesinde, DeFi şu anda kripto alanındaki en sıcak şey. Akıllı kripto para yatırımcıları, pasif olarak para kazanmak, en iyi fiyatlarla ticaret yapmak ve portföylerini çoğaltmanın yollarını bulmak için DeFi platformlarına koşuyor. Balancer bir DeFi protokolüdür. Proje, özelleştirilebilir likidite havuzları, sadece havuzlarda staking yaparak BAL tokenleri elde etme yeteneği ve tüccarlara en iyi fiyatları bulan akıllı bir sipariş yönlendirme protokolü gibi en son fikirleriyle uzayda dalga yaratıyor. Balancer‘ı daha yakından inceleyelim ve protokolden tam olarak nasıl yararlanmaya başlayabileceğinizi görelim!

Balancer (BAL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Balancer (BAL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

Kripto Para TR ile Altcoin satın almanın keyfini yaşayın.



Balancer Coin arzı ne kadar?


Dolaşan Arz


6,943,831.00 BAL

7%



Maks Arz

100,000,000



Toplam Arz

35,725,000


Balancer Nedir?

Eylül 2019’da piyasaya sürülen Balancer, Ethereum’un üzerinde çalışan bir portföy yöneticisi, borsa ve likidite sağlayıcısı olan otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM). Balancer, tüccarların minimum maliyet ve kayma ile çeşitli kripto para birimleri alışverişinde bulunmalarını sağlar. Merkezi piyasa yapıcıları eşler arası ve gözetimsiz ticaret ve takas hizmetleriyle değiştirmeyi amaçlıyor.


Merkezi olmayan ticaret platformları, en iyi döviz kurlarını ve ticaret fiyatlarını belirlemek için Balancer protokolünü kullanabilir. Protokol, platformun çeşitli likidite havuzlarında pay sahipleri/yatırımcılar tarafından yatırılan fonları kullanarak işlemler için likidite sağlar. Balancer, DeFi alanındaki ilk AMM değil. Onu özel yapan şey, piyasa başına ETH, DAI ve USDC dahil olmak üzere sekiz adede kadar varlığı desteklemesidir.


Balancer (BAL) Nasıl Çalışır?


Balancer, kripto alanının bir endeks fonu gibi çalışır. Protokolü kontrol eden merkezi bir organ olmadığı için akıllı sözleşmeler, tokenlerin mevcut fiyatlarına bakılmaksızın tüm havuzların varlıkların doğru bir oranını elinde tutmasını sağlar. Balancer’daki her havuz en fazla 8 kripto para biriminden oluşabilir.


Başlangıçta birçok Balancer kullanıcısı, özelliklerini otomatik piyasa yapıcı teknolojisinin ve merkezi olmayan borsaların öncüsü Uniswap ile karşılaştırdı. Ancak Balancer, birçok cephede onların yanıldığını kanıtladı. Örneğin, Uniswap bir havuzda yalnızca iki kripto para birimine izin verir. Balancer ise bir likidite havuzunda 8 adede kadar kripto para birimine izin verir. Balancer ile kullanıcılar ayrıca özel işlem ücretleri belirlemekte özgürdür.


Balancer’da iki tür katılımcı vardır: Likidite sağlayıcıları ve Tüccarlar. Likidite tüccarları, protokole çok ihtiyaç duyulan likiditeyi sağlar. Karşılığında, likidite sağlayıcıları, Balancer’ın kazandığı ücretlerden bir pay alır. Ayrıca likidite sağlamak için BAL jetonları alacaklar. Likidite sağlayıcıları, yılda yaklaşık 7,5 milyon BAL jetonu olan her hafta 145.000’e kadar BAL jetonu kazanabilir. Öte yandan tüccarlar, kripto para birimlerini takas etmek için herhangi bir Balancer havuzundan yararlanabilir. Kripto para birimlerini takas etmek için tüccarların küçük bir miktar ücret ödemesi gerekiyor.


Balancer’da üç tür havuz vardır. Bu havuzlar ortak havuzlar, akıllı havuzlar ve özel havuzlardır. Paylaşılan havuzlar, likiditeye katkıda bulunmak isteyen herkes için ücretsizdir. Akıllı havuzlar adından da anlaşılacağı gibi akıllı sözleşmelerle yönetilir. Özel havuzların parametreleri havuz sahibi tarafından belirlendiği için özel havuzlar herkese açık değildir. Başlangıçta, bir Balancer havuzu, belirli bir belirteç oranında başlar. Bir tüccar havuzlarla bir ticaret başlattığında, yeniden dengelemeye yol açar. Havuzdaki tüm jetonların havuzun geri kalanıyla orantılı bir değerde kalmasını sağlar. Bir havuzun %50 Ether, %25 USDC ve %25 BAT tokenlerinden oluştuğunu varsayalım. Şimdi, önümüzdeki birkaç gün içinde Ether fiyatları artarsa, havuzdaki varlıkların doğru oranını korumak için bir miktar Ether’in çıkarılacağı bir yeniden dengeleme süreci başlayacak.


Balancer Havuzlar


Balancer Havuzlar, herkesin kriptoyu stake edebileceği ve dolayısıyla protokole likidite enjekte edebileceği likidite havuzlarıdır. DeFi alanındaki diğer likidite havuzlarından farklı olarak Balancer Havuzları, yalnızca iki jeton arasında bölünmenizi gerektirmez. Bunun yerine, emrinizde sekiz tokene kadar var. Örneğin, bir havuz %30 DAI, %30 LINK, %30 MKR ve %10 WETH içerebilirken, diğer havuzlar yalnızca, diyelim ki %60 USDC ve %40 MKR’yi destekleyebilir.


Balancer, mümkün olan en iyi oranları ve işlem fiyatlarını sağlamak için akıllı emir yönlendirmeyi (SOR) kullanır. Balancer havuzlar, endeks fonları gibidir; ancak bu sefer, portföy yönetimi hizmetleri için ücretlendirilmek yerine, likiditeye katkıda bulunduğunuz için gerçekten ödeme alan sizsiniz. Balancer havuzları da özelleştirilebilir, yani kullanıcılar bunları farklı ihtiyaçlar için optimize edebilir. Örneğin, jetonunuz için derin likidite oluşturabileceğiniz Likidite Önyükleme Havuzlarımız (LBP’ler) var. Sıfır kalıcı kaybı destekleyen sabit para havuzları da var.


Balancer Havuzları Nasıl Kullanabilirsiniz?


Balancer havuzları iki amaç için kullanabilirsiniz: likidite sağlamak ve ticaret yapmak.

  1. Likidite sağlama: Desteklenen sekiz jetondan herhangi birini havuzlara yatırabilir ve söz konusu havuzun tüccarlarına likidite sağlayabilirsiniz. Likidite sağlayıcıları bir ücret kazanmaya hazırdır (tüccarlar tarafından ödenir). Ancak, oynaklık ve diğer piyasa faktörleri bazen likidite sağlayıcılarının yatırımlarının bir kısmını kaybetmesine neden olabilir. Piyasa modellerini hevesle incelemek ve kaybetmeyi göze alabileceğinizden daha fazla yatırım yapmamak, potansiyel kayıpları azaltmanın yollarından bazılarıdır.

  2. Ticaret: Kullanıcılar güvenli ve eşler arası bir şekilde token ticareti yapabilir. Balancer’ın SOR protokolü, en iyi fiyatları sağlamak için çalışır.

Balancer Likidite Nasıl Sağlanır?

Balancer’a likidite sağlama süreci oldukça basittir.

  1. Balancer havuzlarını ziyaret edin ve MetaMask, WalletConnect, Portis veya Coinbase cüzdanlarını bağlayın

  2. Listelenen havuzlara bir göz atın ve hangisine likidite enjekte etmek istediğinizi seçin.

  3. Likidite Ekle’yi tıklayın

  4. Önceki adımda seçtiğiniz belirteçleri görüntülemek için Kilidi Aç’a tıklayın. Bu adım, Balancer protokolüne yatırılan jetonlarınızı kullanması için yetki verir.

  5. Ne kadar jeton yatırmak istediğinizi belirtin

  6. Cüzdanınızdaki işlemi onaylayın/tamamlayın

Başlamadan önce, yatırmak istediğiniz jetonların yeterli bir bakiyesine sahip olduğunuzdan emin olun.

Likidite Madenciliği


Balancer, Haziran ayından itibaren likidite madenciliğini destekleyeceğini açıkladı. Bu amaçla, protokol 145.000 BAL tokeni (yılda yaklaşık 7,5 milyon) dağıtacak. Tokeni kazanmak için yapmanız gereken tek şey havuzlara likidite sağlamaktır. Ödüller her hafta ödenecektir. Süreç, platformdaki tüm havuzlar için etkinleştirildi, ancak şu koşulla: “Likidite havuzlarında bulunan en az iki token için CoinGecko’dan bir USD fiyatı çıkarılabilir.” Balancer’da bahis oynamak size sadece BAL kazandırmaz. Protokol doğrultusunda size sesinizi duyurma fırsatı verir.


BAL Token


BAL, Balancer platformunun yerel kripto para birimidir. Ekip, “yönetişim çeşitlendirerek” platformu merkezi olmayan hale getirmek için belirteci tanıttı. Hareketi açıklayan ekip şunları söyledi: “BAL tokenlerinin protokole uyumu ve katılımı sağlayan araç olduğuna inanıyoruz. BAL jetonları bir yatırım değildir; BAL token sahipleri, bir şekilde protokollerle arayüz oluşturan, gelecekteki gelişimine kendini adamış ve yönetim masasında yer almak isteyen kişiler olmalıdır.”


BAL token sahipleri, platformun en yüksek potansiyeline ulaşmasına yardımcı olacaktır. Ekip, nasıl yapılacağına dair şu örnekleri veriyor: platformu Ethereum dışındaki diğer blok zincirlerine yerleştirmek, ölçeklendirme çözümlerini uygulamak ve gelir elde etmeye başlamak için ücretlerin getirilmesi. Bunları ve daha fazlasını gerçekleştirmede BAL tutucular ön koltukta olabilir.


BAL Satın Alma ve Saklama


Bazı BAL belirteçleri almak istiyorsanız, platformun şirket içi değişimi Balancer Exchange bunu yapmak için en iyi yerdir. Alternatif olarak Binance, Huobi, BKEx, OKEx, Hoo, Poloniex, FTX, Bibox, Switcheo Network, BiKi, Bitribe, Uniswap, Bamboo Relay ve dex.blue dahil olmak üzere çeşitli borsalardan herhangi birinden bir miktar BAL alabilirsiniz. Belirteci LEND, DAI, ETH, BTC, USDT, BNB, WETH, MKR vb. ile bir çift olarak bulacaksınız.


BAL, bir ERC20 jetonudur, yani Ethereum’u destekleyen herhangi bir cüzdanda saklanabilir. Harika seçenekler arasında MyEtherWallet, MetaMask ethaddress Parity, Guarda, Trust Wallet, Atomic Wallet, Parity, Ledger ve Trezor bulunur.


Balancer, ortalama bir otomatik piyasa yapıcı değildir. Etkileyici sayıda jetonu destekler, böylece kullanıcılar çok çeşitli tokenlerde pay alabilir. Yatırımcılar ayrıca platformun SOR protokolü sayesinde mümkün olan en iyi anlaşmayı elde edebilirler. Ve daha da iyisi, BAL’de stake etmek, sahiplerine Balancer protokolünü hayal ettikleri en iyi şekle dönüştürme yeteneği verir. Balancer protokolü, DeFi yatırımcılarını büyüklüğüyle şaşırtmaya yeni başlıyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

24 görüntüleme0 yorum
bottom of page