top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Binance Global Hesabı Nasıl Açılır? Adım Adım Kılavuz 2023

Güncelleme tarihi: 21 Oca

Binance Global Hesabı Nasıl Açılır? Adım Adım Kılavuz 2023


Bugün size Binance'i nasıl kullanacağınızı öğreteceğiz. Kripto para birimi alıp satmak stresli olabilir, bu nedenle güvenebileceğiniz bir borsa seçmek önemlidir. İhtiyaçlarınızı karşılayan ve kullanımı çok karmaşık olmayan bir takas bulmak da önemlidir. Bir borsada hesap açtıktan sonra nasıl çalıştığını bilmediğinizi fark etmekten daha kötü bir şey yoktur! Binance Global hesap açma düşünüyorsanız okumaya devam edin. Bu Binance eğitiminde, Binance'i nasıl kullanacağınız hakkında bilmeniz gereken her şeyi size öğreteceğim. Size nasıl kaydolacağınızı, Binance'te nasıl işlem yapacağınızı ve ödemeniz gereken Binance işlem ücretlerini göstereceğim . Ayrıca size borsayı kullanmanın ne kadar güvenli olduğunu ve hatta ne tür kullanıcılar için tasarlandığını da anlatacağım. Okumayı bitirdiğinizde, kriptodaki en büyük borsalardan biri hakkında her şeyi öğrenmiş olacaksınız ve daha da önemlisi, Binance'i nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz!


Binance Global Hesabı Nasıl Açılır? Adım Adım Kılavuz 2023
Binance Global Hesabı Nasıl Açılır? Adım Adım Kılavuz 2023

Binance Nedir?


Binance, 2017 yılında Changpeng Zhao ve Yi He tarafından Çin'de kuruldu. Her iki adam da kendi borsalarını kurmaya karar vermeden önce OKCoin borsasında çalıştı. Şirket, Çin hükümetinin kripto para ticaretini yasaklamasının ardından Eylül 2017'de Çin'den ayrılmak zorunda kaldı. O zamandan beri Japonya, Tayvan ve Malta'da ofisleri var. Binance şu anda Cayman Adaları'nda bulunuyor.


Binance, Binance Coin ( BNB ) adı verilen kendi kripto para birimine sahiptir. Borsa, Temmuz 2017'de 15 milyon dolar değerinde fon toplamak için Binance Coin'in ilk para arzını kullandı. İşlem ücretlerini ödemek için BNB kullanan tacirlere indirimler sunuluyor.


Binance genellikle piyasadaki en büyük kripto borsası olarak selamlanır. Zamanın belirli noktalarında, üzerinde 1,4 milyar dolardan fazla değerde kripto para biriminin alınıp satılması alışılmadık bir durum değil. Binance, kullanıcıların hem kripto-kripto hem de kripto-fiat ticareti yapmasına izin verir. Bu, kullanıcıların birbirinin yerine kripto para birimleri ve itibari para ticareti yapabileceği anlamına gelir. Halihazırda kripto para birimine sahip değilseniz, işlem yapmaya başlamadan önce itibari parayla bir miktar satın almanız gerekir. Kripto para birimine sahip olduğunuzda, onu Binance'te yaklaşık 750 itibari para + jeton ve token çifti ile ticaret yapmak için kullanabilirsiniz. Artık ne olduğunu biliyorsunuz ve Binance'i nasıl kullanacağınızı öğrenmeye hazırsınız! Başlangıç ​​olarak, öncelikle size nasıl hesap açılacağını göstermem gerekiyor.


Binance Global Hesap Nasıl Açılır?


Aşağıdaki basit talimatları izleyin ve Binance'te çok kısa sürede işlem yapmaya başlayabilirsiniz!


1. Adım: Binance'in nasıl kullanılacağı hakkında bilmeniz gereken ilk şey, nasıl kayıt olunacağıdır! Binance ana sayfasına gidin ve Kaydol'a tıklayın.


2. Adım: E-posta adresinizi girmeniz ve bir şifre oluşturmanız gereken kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz.


Not: Daima güvenli olduğunu bildiğiniz ve düzenli olarak kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi kullanın. Bir şifre oluştururken, sayıların, sembollerin, büyük ve küçük harflerin bir karışımını kullanın.


3. Adım: Şimdi size bir e-posta gönderilecek. Kaydınızı tamamlamak için E-postayı Doğrula'ya tıklayın. Tebrikler! Binance Global hesabı sahibisiniz. Şimdi size Binance'i nasıl kullanacağınızı göstereceğim ama önce hesabınızın güvenliğini sağlamanız gerekiyor.


4. Adım: İlk kez oturum açtığınızda, iki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlamak isteyip istemediğiniz sorulacaktır. 2FA kurmak istiyorsunuz, bu çok önemli!


Not: 2FA, iki faktörlü kimlik doğrulamadır. Kullanıcılara fazladan bir parola biçimi sağlayan bir güvenlik özelliğidir. 2FA kullanırken, kullanıcılar normal şifrelerini ve bir mobil cihaza SMS ile gönderilebilen veya Google Authenticator uygulaması tarafından oluşturulabilen ikinci bir kodu girerler.


2FA'yı kurduktan sonra, hesabınıza para yatırmaya hazır olacaksınız. Bu, kripto para birimini içine taşımak anlamına gelir. Bunu, bir kripto cüzdanından ( MetaMask gibi ) veya başka bir değiş tokuştan Binance hesabınıza kripto para göndererek yapabilirsiniz. İşte nasıl çalıştığı.


Bir Hesaba Nasıl Para Yatırılır?


Bu Binance eğitimi için, Binance hesabınıza para yatırmanın bir yöntemine örnek olarak MetaMask'ı kullanacağım. Benzer bir süreç, parayı gönderdiğiniz hemen hemen tüm diğer cüzdanlar veya borsalar için geçerli olacaktır. Binance hesabınıza para yatırmak için kullanabileceğiniz bir kripto para birimi örneği olarak Ethereum'u ( ETH ) kullanacağım.


Adım 1: MetaMask cüzdanınıza giriş yapın ve Ethereum'a tıklayın. Ardından, ETH Cüzdanı yazan yerde Gönder'e tıklayın. Bir alıcı adresi girmeniz istenecektir. Ethereum'un gönderileceği yer burasıdır. Binance'e gönderiyorsunuz, yani Binance hesabınızdan bir Ethereum adresi almanız gerekiyor.


Adım 2: Binance hesabınıza giriş yapın. Wallet'a gidin ve ardından Funding Wallet'a tıklayın.


Adım 3: Şimdi, yatıracağınız kripto para birimini seçmeniz gerekiyor. Bizim durumumuzda, bu ETH'dir - bu nedenle, listede kriptoyu bulmanız ve Para Yatırma'yı tıklamanız yeterlidir.


Adım 4: ETH koinlerinizi almak istediğiniz uygun ağı seçtikten sonra, bir cüzdan adresi oluşturulacaktır. Bu sizin alıcı adresiniz - kopyalayıp yapıştırdığınızda doğru olduğundan emin olun!


Adım 5: Şimdi tek yapmanız gereken, Binance hesabınıza ne kadar Ethereum göndermek istediğinize karar vermek ve MetaMask'ta Gönder'e tıklamak. Fonlar, Ethereum ağı tarafından işlenir işlenmez Binance hesabınızda görünecektir.


Artık bir hesap açmak ve para yatırmak için Binance'i nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz. Ardından, Binance'te nasıl işlem yapacağınızı öğrenebilirsiniz!


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:


Binance'te Nasıl İşlem Yapılır?


İki Binance ticaret ayarı vardır: Klasik ve Gelişmiş . Yeni başlayanlar Klasik ticaret yaparak başlamalıdır. Klasik ticaret ayarı, anlaşılması kolay basit bir düzene sahiptir. Yalnızca işlem yapmak için önemli bilgiler görüntülenir. Binance'in profesyonel bir ticaret platformu olduğunu unutmamalısınız, bu nedenle Klasik ticaret ayarı bile bazı yeni başlayanlar için çok karmaşık görünebilir. Ancak bunu kavramanız uzun sürmeyecek!


Gelişmiş ticaret ayarı, uzman tüccarların karmaşık ticaret yapmak için ihtiyaç duydukları tüm fiyat tablolarına ve piyasa verilerine erişmelerini sağlar. Bu yeni başlayanlar için bir Binance öğreticisi olduğundan, size yalnızca Klasik sürümde Binance'te nasıl satın alacağınızı göstereceğiz. Zor şeyleri başka bir güne saklayacağım! O halde, Klasik işlemler için Binance'i nasıl kullanacağımızı öğrenelim.


Klasik Alım Satımlar için Binance Nasıl Kullanılır?


Adım 1: Binance hesabınıza giriş yapın. Güzel ve kolay!


Adım 2: Görev çubuğunda Alım Satım'a tıklayın ve Spot'u seçin.


Adım 3: Gördüğünüz gibi Klasik arayüz o kadar da basit değil!


Adım 4: Binance, yüzlerce ticaret çiftini listeler. Bunlar, Binance'in döviz kuru teklif ettiği madeni para çiftleridir. Örneğin, Bitcoin 143'ün üzerinde farklı kripto para ile alınıp satılabilir, bu nedenle Bitcoin'in Binance'te 143'ün üzerinde alım satım çifti olduğunu söylüyoruz. Bu örnekte, hesabımız Ethereum ile finanse edildiğinden, yalnızca Ethereum ile ticaret yapabiliyoruz.


Ethereum ile ticaret için hangi kripto para birimlerinin sunulduğunu öğrenmek için sağ üst köşedeki ETH'yi seçin. Artık Ethereum'un Binance'te 140'ın üzerinde farklı ticaret çiftine sahip olduğunu görebileceksiniz. Ethereum'u takas etmek istediğiniz koini seçin. Örneğin, Ripple (XRP) seçebilirsiniz.


Adım 5: Şimdi ne tür ticaret yapmak istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Binance üç tür işlemsunar:


· Limit emirleri, kullanıcıların madeni paralar için ödemek istedikleri maksimum fiyatı veya onları satmak istedikleri minimum fiyatı belirlemelerine olanak tanır. Tüccarlar daha sonra bir alıcı veya satıcı fiyatlarını kabul edene kadar beklemek zorundadır.


· Piyasa emirleri, kullanıcıların madeni paraları mevcut piyasa fiyatlarından alıp satmalarına olanak tanır. Bu tür ticaret en hızlı ve en basit olanıdır.


· Stop-limit emirleri, tacirlerin belirli bir fiyata ulaştıktan sonra kripto para alıp satmalarına olanak tanır. Bu tür bir sipariş genellikle yanlısı tüccarlar tarafından kullanılır.


Bugün size sadece Binance'te piyasa emirleri ile nasıl satın alacağınızı göstereceğiz. Hızlı, basit ve yeni başlayanlar için mükemmeldirler.


Adım 6: Alım satım yapmak istediğiniz miktarı seçin. Mevcut piyasa fiyatından memnunsanız Piyasaya tıklayın ve ticaret yapmakistediğiniz XRP ( veya seçtiğiniz koin ) miktarını girin. Bunu, hesabınızdaki Ethereum'un miktarı veya yüzdesi olarak girebilirsiniz.


Şimdi, kolay kısım! XRP Satın Al'a tıklayın ve hepsi bu kadar. Artık bir Binance kripto tüccarısınız! Artık işlem yapmak için Binance'i nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz, size Binance işlem ücretlerinden bahsetmemiz gerekiyor.


İşlem Ücretleri


Binance işlem ücretleri piyasadaki en düşük ücretlerden bazılarıdır. Binance, kullanıcılardan para yatırma işlemleri için ücret almaz. Bunu takiben, Binance farklı kripto para birimleri için farklı para çekme ücretleri talep ediyor, ancak hepsi oldukça düşük. Örneğin, Ethereum çekerseniz 0,01 ETH, Ripple çekerseniz 0,25 XRP ücretlendirilirsiniz.


Binance işlem ücretleri, kullanıcıların yaptığı her satın alma veya satışın %0,1'i ile sınırlıdır. Tüccarlar ödeme yapmak için Binance Coin kullanıyorsa bu ücret %25 oranında azaltılır. Yani, bu sadece %0,075'lik bir son ücret! Binance'in neden piyasadaki en popüler borsalardan biri olduğunu anlamak için rakiplerinin işlem ücretlerini kontrol etmeniz yeterli . Bittrex ve Bitstamp, düşük ücretlere sahip olmaları ile tanınırlar ve her ikisi de her işlem için %0,25 ücret alır. Bu, Binance'ten üç kat daha fazla! Gördüğünüz gibi, Binance işlem ücretleri borsanın en iyi özelliklerinden biridir. Şimdi, size başka bir özelliğinden bahsetmek istiyoruz.


Binance Güvenliği


Bugün başka hiçbir şey öğrenmezseniz, en azından Binance'i güvenli bir şekilde kullanmayı öğreneceksiniz! Binance kullanıcılarının kendilerini hırsızlara ve bilgisayar korsanlarına karşı korumalarının birkaç yolu vardır:


  • İki faktörlü kimlik doğrulama: Bu güvenlik özelliği o kadar önemlidir ki bundan iki kez bahsettik!

  • Binance'ten olduğunu iddia eden kişilerin isteklerini dikkate almayın: Binance ekibinden hiç kimse sizden şifrelerinizi veya 2FA kodlarınızı istemez. Ayrıca sizden " güvenli bir hesaba " veya başka bir yere para göndermenizi asla istemezler!

  • Yalnızca resmi Binance sitesini kullanın: E-postalarda/pop-up'larda Binance bağlantılarına tıklamayın. Resmi Binance URL'sini kontrol edin ve yer imlerine ekleyin! Binance ekibiyle iletişime geçmeniz gerekirse, ana sayfada bulunan iletişim bilgilerini kullanın.

  • Güçlü bir anti-virüs yazılımı kullanın: Binance hesabınız yalnızca ona eriştiğiniz cihaz kadar güvenlidir. Binance hesabınıza erişmek için kullandığınız tüm cihazların böcek ve virüs içermediğinden emin olun.


Kripto borsası kullanmak, bankanız tarafından sağlanan hizmetleri kullanmak gibi değildir. Arayabileceğiniz 24 saat açık yardım hatları veya şikayet etmek için ziyaret edebileceğiniz binalar yok! Hesabınızın güvenliğinden siz sorumlusunuz - bunu unutmayın! Şimdiye kadar size Binance'i hesap açmak ve temel işlemler yapmak için nasıl kullanacağınızı anlattım. Ayrıca size Binance işlem ücretleri ve güvenliği hakkında da bilgi verdik.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


28 görüntüleme0 yorum
bottom of page