İçerikler
1 Binance Hesap Açma Adım Adım Rehber
1.1 Binance’e Nasıl Kayıt Olunur? Video ve resimli rehber:
1.1.1 KYC Doğrulaması Nasıl Yapılır?
1.2 Binance Hesap Şifrenizi Nasıl Kurtarırsınız?
1.2.1 Binance’e Ödeme Yöntemleri Nasıl Eklenir?
1.3 Binance Hesabınıza Nasıl Para Yatırılır?
1.4 Binance’te Nasıl Para Çekilir?
1.5 Binance’de Kripto Nasıl Satın Alınır?
1.5.0.1 Banka Mevduatı (hızlı banka havalesi)
1.5.1 Binance Özellikleri
1.5.2 Çoklu İşlem Platformları
1.5.3 Binance Akıllı Havuz
1.5.4 Trust Wallet
1.5.5 Binance Akıllı Zincir
1.5.6 Binance Lite
1.5.7 Binance Ücretleri
1.5.8 Güvenlik
1.5.9 Binance Güvenli Mi?
1.5.10 Binance Desteği
1.6 Binance’e Kaydolma
1.6.1 Binance Desteklenen Ülkeler
1.6.2 Binance Mobil Uygulaması
1.6.2.1 Kredi/Banka Kartı (kart ile kripto satın alın)
1.6.2.2 P2P Alım Satım (100 + opsiyonlu banka havalesi)
1.6.2.3 Üçüncü Taraf Ödemesi (tek yönlü, Paxos)
1.6.3 Binance’de Kripto Nasıl Satılır?
1.6.3.1 P2P Ticareti
1.6.3.2 Binance İtibari Para ve Spot Cüzdan
Binance Hesap Açma Adım Adım Rehber
Binance, 350’den fazla jeton ve 1.400’den fazla ticaret çiftini destekleyen dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Platformun sunduğu çeşitli özellikleri analiz ediyoruz. Ayrıca, güvenliklerine, düzenlemelerine, ücretlerine, desteğine, artılarına ve eksilerine bir göz atıyoruz. Binance Nedir? Şu anda dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, 2017 yılında Çin’de, genellikle CZ olarak bilinen Changpeng Zhao tarafından kuruldu. CZ, gençlik yıllarında yerel bir McDonalds’ta hamburger çevirir ve gece boyunca benzin istasyonlarında çalışırdı. Zhao’nun şirketi Beije Technology daha sonra Binance Coin’in (BNB) ilk madeni para teklifi (ICO) ile 15 milyon dolar toplayarak Binance’i başlattı. O zaman, token sadece 15 sentti ve tüm zamanların en yüksek seviyesinde 690.93 dolara ulaştı. Şirket Çin’de faaliyete geçmesine rağmen, Çin’in ICO’ları yasaklaması ve fiat’ı fiat-kripto ticaretine merkezileştirmesi nedeniyle faaliyetlerini kaydırdı. Şu anda Binance için bir genel merkez belirlemek zor çünkü CZ, Bitcoin gibi bir ofisi olmayan bir genel merkezi olmadığını iddia ediyor. Buna rağmen Binance, kriptodan kriptoya borsaların yanı sıra fiat (USD, GBP, EUR vb.) Binance Hesap Açmak için neler yapmanız gerekli adım adım makalemizde görebilirsiniz.
Binance indirim ile hesap aç
Binance’e Nasıl Kayıt Olunur? Video ve resimli rehber:
Binance Hesap Açma Adım Adım Rehber
Binance Hesap Açma Adım Adım Rehber
Binance Hesap Açma Adım Adım Rehber
Binance’e kaydolmak için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:
Binance ana sayfasına gidin. Kayıt simgesine gidin. Buraya tıklayarak Binance %20 Komisyon indirimli kayıt sayfasına ulaşabilirsiniz: https://accounts.binance.com/tr/register?ref=JL3MPH7U
E-posta, cep telefonu numarası ve şifre gibi gerekli bilgileri doldurun.
Kabul ediyorum – “Binance Kullanım Koşullarını anlıyorum”. “Bir hesap oluşturmak” için dokunun.
Binance, E-postanıza bir doğrulama kodu gönderecek. ‘Gir’i tıklayın.
KYC Doğrulaması Nasıl Yapılır?
Binance hesabınıza giriş yapın.
Kullanıcı simgesine gidin. ‘Kimlik’ seçeneğini seçin.
İşlemi başlatmak için ‘Doğrulanmış Ol’ üzerine tıklayın. Uyruğunuzu girin ve kişisel bilgilerinizi girin.
Gereksinimler kişisel kimlik, yüz tanıma ve adres kanıtıdır.
Binance Hesap Şifrenizi Nasıl Kurtarırsınız?
Portal sayfasında E-posta Kimliğinizi girin. Parola seçeneğinizin hemen altında olacak olan Parolamı unuttum seçeneğine dokunun. Bu bağlantı E-posta Kimliğinize gönderildikten sonra bağlantıyı açın ve şifrenizi sıfırlayın.
Binance’e Ödeme Yöntemleri Nasıl Eklenir?
com’a gidin. Hesabınıza giriş yapın.
Profil simgesine gidin. ‘Gösterge Tablosu’nu seçin.
‘Ödeme’ üzerine tıklayın. Henüz yapmadıysanız hesabınızı doğrulamanızı isteyecektir.
‘Ödeme yöntemi ekle’ye dokunun. İstediğiniz ödeme yöntemini seçin.
Binance Hesabınıza Nasıl Para Yatırılır?
Binance portal sayfasına gidin. Giriş yapın ve ‘Tümü’ne tıklayın.
Sol taraftaki kontrol panelinde bulunan ‘cüzdan’ seçeneğine dokunun.
‘Para Yatır ve Çek’e dokunun.
Yatırmak istediğiniz para birimini seçin.
Kripto para yatırma işlemleri için adresi kopyalayın veya hızlı bir işlem için QR kodunu tarayın.
Binance’te Nasıl Para Çekilir?
Binance portal sayfasına giriş yapın. ‘cüzdanlar’ı tıklayın.
Bundan sonra ‘çekme’ seçeneğine dokunun.
Kriptoya dokunun ve çekmek istediğiniz para birimini seçin.
Seçtiğiniz ağ adresiyle eşleşen ağı seçin.
Çekmek istediğiniz miktarı çekin.
Devam seçeneğine tıklayın.
Son adım, E-posta, telefon ve google kodunu doğrulamanız gereken işlemi doğrulamaktır.
‘Gönder’ düğmesine dokunun.
Binance’de Kripto Nasıl Satın Alınır?
Binance’de kripto para satın alabileceğiniz teknikler aşağıdadır. Binance ana sayfasına gidin ve üst gezinme çubuğunda ‘Kripto Satın Al’ı seçin, şu seçenekleri bulacaksınız:
Banka Mevduatı (hızlı banka havalesi)
Fiat veya kripto ile para yatırmak isteyip istemediğinizi seçin.
Fiat için: Para birimini ve ödeme yöntemini seçin, ‘devam’ı tıklayın.
Kripto için: Madeni parayı seçin. Adresi kopyalayıp yapıştırın ve parayı aktarın.
Banka bilgilerinizi doldurmanız gerekmektedir.
Para satıcı tarafından alındıktan sonra kripto para birimleri serbest bırakılır.
Binance Özellikleri
Binance, profesyonel yatırımcılara tamamen yeni başlayanlar için çok çeşitli çekici özelliklere sahiptir ve hızla tek duraklı bir kripto platformu haline gelmiştir. Rekabette bir adım önde olmak için yeni özellikler ve ürünler ekleyerek yenilik yapmaya devam ediyorlar. Bir göz atalım ve Binance’in neler sunabileceğini görelim.
Çoklu İşlem Platformları
Kripto para ticareti deneyiminize bağlı olarak toplam beş ticaret platformu arasından seçim yapabilirsiniz. Herkes için bir şeyleri olduğu için Binance, her seviyedeki kripto tüccarları ve sadece basit takaslar yapmak isteyen kriptoya yeni başlayanlar için mükemmel bir platformdur.
Temel Ticaret Platformu. Binance, Bitcoin ve kripto dünyasının yeni başlayanlarına yöneliktir. Bu alım satım platformunun içinde, karmaşık herhangi bir şeye karışmadan kripto paranızı kolayca takas edebilirsiniz. PayPal gibi bir döviz bozdurma veya para transferi platformu kadar basittir.
Klasik Ticaret Platformu. Grafikleri tanıtır ve tüccarlara stop limitleri, OCO’lar, limit ve piyasa emirleri gibi profesyonel ticaret özelliklerine erişim sağlar.
Gelişmiş Ticaret Platformu. Klasik’e benzer; ancak, bir dizi grafik işlevselliğinin kilidini açar ve kripto eşleştirme ve diğer gelişmiş ticaret özelliklerine derinlemesine dalabilirsiniz.
Marjlar, Türevler ve Vadeli İşlemler Ticaret Platformları. Binance, Bitcoin Vadeli İşlemlerinde 125x kaldıraçlı bir Vadeli İşlem Alım Satım seçeneğine sahiptir. Ayrıca Binance Vadeli İşlemler panosunda siparişleriniz için farklı limitler kullanabilirsiniz. Yeni başlayan biriyseniz, bunlar karmaşık olduğundan ve yalnızca deneyimli tüccarlar tarafından kullanıldığından, vadeli işlemler (veya marj) ticaretini kesinlikle önermiyoruz.
Binance Akıllı Havuz
Binance Smart Pool ile madenciler madencilik faaliyetlerinden daha yüksek kazanç elde edebilirler. Akıllı Havuz hizmeti, aynı algoritma ile farklı para birimleri madenciliği yapmak için hash oranlarını otomatik olarak değiştirecektir. Ayrıca, Hisse Başına Tam Ödeme (FPPS) gelirinden daha yüksek olan garantili bir asgari gelire sahiptirler. Madencilikle ilgileniyorsanız, yüksek getiriler için Akıllı Havuzlarına göz atmanızı öneririz.
Trust Wallet
Trust Wallet, Binance’in resmi dijital cüzdanıdır (diğer cüzdanları Binance’e bağlayabilmenize/bağlayabilmenize rağmen, bu onların önerdiği cüzdandır) ve borsa tarafından yapılan ilk satın almadır. Güvenli kullanıcı dostu cüzdan, 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından güveniliyor ve kripto satın alma, depolama ve kazanma sürecini basitleştiriyor.
Binance Akıllı Zincir
Binance Chain (BC) ve Binance Smart Chain , Binance tarafından geliştirilen blockchain platformlarıdır. BC, diğer borsaların hızla ilgili birçok sorununun üstesinden gelerek ticareti daha hızlı hale getirmek için tasarlandı. Akıllı sözleşme seçeneğine sahip olmasına rağmen, BC ölçeklenebilir değildi.
Bunu düzeltmek için Binance, Binance Akıllı Zinciri (BSC) tanıttı. Ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik göz önünde bulundurularak merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler veya dApp’ler) geliştirmek ve çalıştırmak için bir ekosistem olarak inşa edilmiştir ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ortamıyla birlikte çalışır. BSC artık daha hızlı ve daha düşük ücretlerle bir Ethereum alternatifi olarak kabul ediliyor. BSC ile jetonlarınızı değiştirmek, likidite sağlamak veya çiftlik elde etmek için PancakeSwap veya BakerySwap gibi DeFi uygulamalarını kullanırsınız. Bu DApp’leri kullanmak için Binance Akıllı Zincir ağını destekleyen bir cüzdan bulmanız gerekir.
Binance Lite
Platformun popülaritesi göz önüne alındığında Binance, kripto para birimi satın almanın daha kolay bir yolu olarak Şubat 2021’de Binance Lite’ı tanıttı. Bu, mümkün olduğunca basit bir şekilde kripto satın almak, takas etmek ve satmak isteyenler için tasarlandı.
Lite, Binance Pro’ya kıyasla daha basitleştirilmiş bir sürümdür. Yeni başlayanlar için kripto alım satımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturuldu. Kullanıcılar Android veya iOS için Binance uygulamasını indirdiğinde, varsayılan ayar Basit Mod’dur. Bununla birlikte, daha fazla deneyime sahip olanlar için kullanıcılar, Binance’in tüm temel özelliklerini barındıran Profesyonel moda geçebilirler.
Binance Ücretleri
Kripto para birimi alım satım ücretleri genellikle kârınızı azaltabilir. Coinbase Pro gibi rakiplerin yaklaşık %0,5’lik ücretlerle başlamasıyla, Binance ile ücretler önemli ölçüde daha düşük ve sektördeki en düşük ücretlerden bazıları.
Alım Satım Ücretleri: Binance alım satım ücretleri %0,1’den başlar. Bu ücretler, işlem hacminize ve VIP seviyelerinize bağlı olarak potansiyel olarak daha da düşebilir. BNB ile işlem ücretlerini ödemeyi seçtiğinizde, %25 daha indirimin kilidini açabilirsiniz. Hangi ücretlere maruz kalacağınızı öğrenmek için bu sayfaya göz atmayı unutmayın. Ayrıca, Binance Ücretlerinde %45’e varan oranda tasarruf etme kılavuzumuza göz atın, kayıt sırasında GPZ64I32 kodunu kullanırsanız, ömür boyu işlem ücretlerinde %20 tasarruf edersiniz.
Para Yatırma Ücretleri: Bir kredi kartı veya işlem yapan tarafın Binance yerine ücreti tahsil ettiği başka bir mekanizma aracılığıyla para yatırmadığınız sürece Binance’in depozito ücreti yoktur.
Para Çekme Ücretleri: Çekerken sizden, çekmek istediğiniz kripto para birimine bağlı olarak değişen sabit bir ücret alınacaktır.
Güvenlik
Birisi ilk kez kripto satın aldığında ikinci düşüncesi güvenliktir. Ne kadar popüler olursa olsun, bir borsa seçerken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey, bir borsanın güvenli olup olmadığıdır. Çünkü varlıklarınıza ve kişisel bilgilerinize bir finansal platform ile güveneceksiniz.
Binance’deki fonların çoğu, soğuk depolama tesisleri olarak bilinen yerlerde çevrimdışı olarak depolanır ve kişisel finansal bilgileriniz şifrelenir. Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU) adı verilen özel bir dahili fonları vardır. Borsa yönetimi, olası siber ihlallerle başa çıkmak için tüm alım satım ücretlerinin %10’unu bu sigorta fonunda saklar. Yani Binance saldırıya uğrasa bile paranızı “kaybetmemelisiniz” çünkü size kendi ceplerinden geri ödeme yapmaları gerekir.
Binance Güvenli Mi?
Binance güvenliği söz konusu olduğunda, kullanıcıların mevcut güvenlik özelliklerini uyguladıklarından emin olmak için biraz sorumluluk almaları gerekir. 2FA ( Google Authenticator veya YubiKey ) ile başlamanızı, hesabınızı şüpheli etkinliklerden korumak için uyarıları etkinleştirmenizi ve çevrimdışı cüzdanlar için çoklu imzalar ve eşik imza şemaları (TSS) kullanmanızı öneririz.
Binance Desteği
İşler ters gittiğinde, kullanıcıları için orada olan bir değişim istersiniz. Ne yazık ki, kripto borsalarının zayıf desteğe sahip olduğu iyi bilinmektedir. Peki konu müşteri desteği olduğunda Binance nasıl bir karşılaştırma yapıyor? Binance Müşteri Desteği’ne ulaşmanın üç yolu vardır; sohbet ile iletişime geçebilir, web sitesinde bir bilet gönderebilir veya bir tweet göndererek veya SSS’lerine göz atabilirsiniz.
Kapsamlı sohbet özelliği, en sık sorulan soruların cevaplarını sunar, ancak sorunuzun cevabını bulamıyorsanız, sorununuzu sohbete yazabilirsiniz ve bir müşteri temsilcisi yanıt verecektir. Umarım hemen, değilse 24 saat içinde. Sorularınızı @BinanceHelpDesk’e tweetleyerek Twitter hesaplarından da yardım alabilirsiniz. Trustpilot’ta Binance.com, 3.000 incelemeden 2/5’lik bir puana sahiptir ve bu bir endişe işaretidir. Bunu söyledikten sonra, Trustpilot genellikle kripto para birimi borsalarının çoğu için korkunç incelemelere sahip.
Binance’e Kaydolma
Merkezi ve düzenlenmiş bir kripto para borsası olduğundan Binance kullanıcılarının “Müşterinizi Tanıyın” olarak da bilinen KYC’den geçmeleri gerekecek. Bu genellikle, geçerli bir kimlik kartı, ev adresinizi içeren elektrik faturaları, sosyal güvenlik numaranız gibi kimliğinizi doğrulamak için kullanılabilecek bilgileri sağlamayı içerir.
Binance’de bir hesap açmak için önce ikamet ettiğiniz ülkeyi onaylamanız, ardından bir e-posta adresi ve güçlü bir şifre girmeniz istenecektir. Geçmişte borsaların saldırıya uğradığı biliniyordu ve her zaman bilgileriniz için kimlik avı yapan bilgisayar korsanları var. Başlangıçta, yalnızca e-posta ve telefon numaraları gibi temel bilgileri sağlamanız ve bunları doğrulamanız gerekir. Ancak, platformdaki tüm hizmetleri kullanmak için fotoğraflı bir kimlik, selfie ve adres kanıtı sağlamanız gerekecektir. Kayıt işlemi sırasında, kayıt bonusları ve işlem ücretlerinizden indirimler almak için girebileceğiniz bir tavsiye kodu da ekleyebileceksiniz.
Binance indirim ile hesap aç
Binance Desteklenen Ülkeler
Binance, desteklenen ülkelerin yetkili bir listesine sahip değildir. Desteklenen SMS Ülkelerinin bir listesi ve EUR veya GBP para çekme işlemleri için Düzenleyen ülkeler var.
Avusturya
Belçika
Bulgaristan
Hırvatistan
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Estonya
Finlandiya
Fransa
Almanya
Yunanistan
Macaristan
İrlanda
İtalya
Letonya
Litvanya
Malta
Polonya
Portekiz
Romanya
Kıbrıs Cumhuriyeti
Slovakya
Slovenya
İspanya
İsveç
Ukrayna
Birleşik Krallık
Rusya
Binance Mobil Uygulaması
İşte bu yüzden ticaretinizi kolaylaştıran Binance mobil uygulamasını kullanmalısınız:
Bu mobil uygulama, kullanıcılara çevrimiçi sohbet edebileceğiniz 7/24 müşteri desteği ve güvenliği sağlar.
Whatsapp gibi QR kodlarını tarayarak masaüstünde hesabınıza hızlı ve kolay giriş yapın.
Bu uygulama, yüksek hızlı internete ihtiyacınız olmayan bir lite sürümüne sahiptir.
Binance mobil uygulaması dilinizi iletir. Yerel dilinizi ayarlayabileceğiniz ayarlar seçeneğine gidin.
Diğer Uygulamalar tarafından alınan transfer ücretlerini azaltabileceğiniz Binance Pay aracılığıyla ödemeleri aktarabilir ve alabilirsiniz.
Kredi/Banka Kartı (kart ile kripto satın alın)
Binance hesabınıza giriş yapın.
Ekranın sağ köşesine gidin. ‘Satın Alma Seçeneği’ni tıklayın.
İmlecinizi üzerine yerleştirin. Farklı satın alma seçenekleri bulacaksınız.
Basit ticaret için Borç/Kredi ödemelerini seçelim.
Para birimini seçin. Tutarı girin.
‘Devam’ı tıklayın.
Ödeme ayrıntılarınızı onaylayın ve sipariş özetinizi kontrol edin.
P2P Alım Satım (100 + opsiyonlu banka havalesi)
Satın Al’a tıklayın ve kripto para birimini seçin.
Fiyatı girin ve ödeme yöntemini seçin ve USDT Satın Al’a basın.
Satın almayı tercih ettiğiniz miktarı ve miktarı girin ve USDT satın al’a tıklayın.
İşlemi tamamlamak için bir ödeme yöntemi seçin.
‘Sonrakini Aktar’ ve ardından ‘Onayla’ üzerine dokunun.
Üçüncü Taraf Ödemesi (tek yönlü, Paxos)
Yatay gezinme çubuğunda üçüncü taraf ödemesine tıklayın.
Kripto mu yoksa fiat para birimi mi satın almak istediğinize karar verin.
Ödeme kanalını seçin ve ‘devam’ üzerine dokunun.
Yönlendirildiğiniz web sitesinde ödeme yönteminizi seçin.
Kanalda ilk kez kripto satın alıyorsanız, gerekli belgeleri doğrulamanız ve göndermeniz gerekir.
Banka hesap bilgilerinizi girin ve onay için bekleyin.
Binance’de Kripto Nasıl Satılır?
Binance’de kripto satabileceğiniz yaklaşımlar aşağıdadır.
P2P Ticareti
‘Kripto Satın Al’a tıklayın ve ‘P2P’ ticaretini seçin.
Kırmızı düğmeye dokunun. Satmak istediğiniz para birimini seçin.
“Tüm ödemeler”e gidin ve bir reklam seçin. ‘Sat’ üzerine dokunun.
Miktarı (fiat) veya miktarı (kripto) sabitleyin. Musluk sat düğmesi.
Verilen zaman diliminde alıcıya ödeme yapın. ‘Yayınlamayı onayla’ya basın.
Binance İtibari Para ve Spot Cüzdan
Sayfanın sol tarafında bulunan ‘ticaret seçeneğine’ gidin. ‘Sat’ düğmesine dokunun.
Satmak istediğiniz kriptoyu seçin.
Piyasa trendlerine göre değişen çeşitli kripto para fiyatları bulacaksınız.
‘Piyasa seçeneğini’ seçin. Tutarı girin.
‘Sat’ bağlantısını tıklayın.
Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505
Binance indirim ile hesap aç
Comments