İçerikler
1 Binance TR Hesap Açma
1.1.1 Binance’de Ne Yapabilirim?
1.1.2 Binance Ödeme Yöntemleri
1.1.3 Binance’i Hangi Cihazlarda Kullanabilirim?
1.1.4 Binance’i Kullanmak Ne Kadar Kolay?
1.1.5 Desteklenen Ülkeler
1.1.5.1 Hesap Doğrulama
1.1.5.2 Müşteri Desteği
1.1.6 Binance Borsası
1.1.6.1 İlk İzlenimler
1.1.7 Binance Güvenli Bir Borsa Mı?
1.1.8 Binance’de İşlem Ücretleri Var Mı?
1.1.9 Para Çekme ve Para Yatırma Limitleri Nelerdir?
1.1.9.1 Binance Borsasının Özeti
1.1.10 Binance Cüzdanı
1.1.10.1 İlk İzlenimler
1.1.10.2 Güvenlik Özellikleri Nelerdir?
1.1.10.3 Ücretler Var Mı?
1.1.11 Para Yatırma ve Çekme Limitleri Nelerdir?
1.1.11.1 Cüzdan Özeti
1.1.12 Ekstra Binance Özellikleri
1.1.12.1 Trust Wallet
1.1.12.2 Binance Akademisi
1.2 Tr Binance Kayıt İşlemleri
Binance TR Hesap Açma
Binance, Malta merkezli bir kripto para birimi değişim hizmetidir. Platform Temmuz 2017’de piyasaya sürüldü ve şu anda Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Ripple (XRP) dahil olmak üzere 130’dan fazla jeton değişimini destekliyor. Saniyede 1,4 milyon işlem gerçekleştirme kapasitesiyle Binance, günlük işlem hacmi açısından en büyük kripto borsası haline geldi ve sadece bir yıl içinde platformuna 9 milyondan fazla kullanıcı çekmeyi başardı. Binance’in ayrıca kendi kripto para tokeni olan BNB’ye (Binance Coin) sahiptir ve bu token’ı bir ticaret çifti olarak kullanırlarsa, kullanıcıların ticaret ücretlerini düşürmelerine olanak tanır. Binance TR %10 indirim kodu: 3J388M1D
Binance’de Ne Yapabilirim?
Binance, hem kripto para birimi değişimi hem de çevrimiçi cüzdan olarak çalışır:
Binance Borsası. Kripto para birimleri satın almanızı ve satmanızı sağlar. Bitcoin, bitcoin cash, ether ve litecoin gibi kripto para birimlerini 130’dan fazla altcoin’e (örneğin XRP, NEO ve Dash) aktarabilirsiniz ve bunun tersi de mümkündür. Ticaret platformu ayrıca, tüccarların madeni para hareketlerine bakması ve piyasa analizi yapması için hem gelişmiş hem de orta düzey ticaret araçları ve araçları içerir.
Binance çevrimiçi cüzdanı. Borsaya bağlı olan Binance, kullanıcılarına, kripto para birimlerinin taşınmasına izin vermek için para yatırma ve çekme adreslerinin yanı sıra, para bakiyelerini görebilecekleri bir çevrimiçi cüzdan da sağlar.
Binance Ödeme Yöntemleri
Şu anda Binance, yalnızca kripto para birimlerini yatırmanıza ve çekmenize izin veriyor. Bu, fiat para birimini (USD, GBP, EUR, vb.) kullanabilmek yerine, yalnızca kendi aralarında kripto para birimi ticareti yapabileceğiniz anlamına gelir. Para yatırmak için binance cüzdanınıza gidin ve yatırmak istediğiniz ilgili kripto para biriminin para yatırma adresini arayın. Bu, madeni paralarınızı göndermeniz gereken adrestir. Ne yazık ki, Binance’i PayPal ile Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimleri satın almak için kullanamazsınız.
Her zaman olduğu gibi, bir yerden başka bir yere kripto para gönderirken, ek bir işlem ücreti olabilir. Bu, işlem yaptığınız kripto para birimine bağlıdır, çünkü yalnızca madencileri blok zincirinde gönderdiğiniz işlemi doğruladıkları için ödüllendirmek için kullanılır ve Binance tarafından alınan bir ücret değildir.
Binance’i Hangi Cihazlarda Kullanabilirim?
Platformu tarayıcınız üzerinden Windows, macOS ve Linux dahil tüm işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz. Mac ve Windows kullanıcıları için bir masaüstü uygulaması da bulunmaktadır. Binance’in ayrıca Android ve iOS kullanıcıları ile uyumlu bir mobil uygulaması var. Aslında Binance’e erişmek için aşağıdaki cihazları kullanabilirsiniz:
Dizüstü bilgisayarlar
Masaüstü bilgisayarlar
Tabletler
Akıllı telefonlar
Binance’i Kullanmak Ne Kadar Kolay?
Binance’in kullanımı çok kolaydır. Web sitesi inanılmaz derecede basittir ve mobil platform için de geçerli olan borsa ve cüzdan arasında kolay erişime izin verir. Değişim/ticaret platformunda, farklı ticaret araçları ve analizleri sağlayarak farklı türde tüccarları barındırmayı amaçlayan orta veya gelişmiş araçlara sahip olma seçeneği vardır. Binance’i kullanmanın zorluğu, ticaretin kendisiyle ilişkili zorlukla aynıdır. Ne yazık ki Binance, tüccarlar için eğitim araçları sağlamaz, bu nedenle ilk kez kullananlar dikkatli olmalı ve ticaretin iplerini öğrenmek için çevrimiçi alternatif kaynaklara bakmalıdır.
Desteklenen Ülkeler
Binance’in hizmetleri dünya çapında mevcuttur ve platforma herhangi bir ülkeden erişebilirsiniz.
Hesap Doğrulama
Binance’de hesap doğrulama zorunlu değildir. Ancak, giderek daha fazla avantaj sağlayan 3 doğrulama düzeyi vardır. İlk seviye maksimum 2 BTC çekmenize izin verir, ikinci doğrulama seviyesi 100 BTC çekme limiti sunar ve üçüncü seviye daha da yüksek çekme limitleri sunar.
İlk doğrulama düzeyinde borsa ve cüzdan hizmetlerinden yararlanmaya başlamak için basit bir e-posta doğrulamasıyla bir Binance hesabına kaydolabilirsiniz. İkinci doğrulama düzeyi için, devlet tarafından verilmiş bir ulusal kimlik belgesinin taranmış halini, geçerli bir sürücü belgesi veya bir vesikalık fotoğraf göndermeniz gerekecektir. Ayrıca, fotoğrafınızı çektiğiniz tarihi gösteren bir kağıt parçasıyla birlikte, kimlik kartınızı tutarken çekilmiş bir özçekim fotoğrafınızı da sağlamanız gerekecektir. Üçüncü doğrulama seviyesi, Binance destek ekibiyle doğrudan iletişime geçmekten gelir, çünkü bunu teklif etmek onların takdirine bağlıdır.
Müşteri Desteği
Destek ekibiyle e-posta biletleme, Telegram, Facebook, Twitter, Reddit veya Instagram aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. Binance ayrıca hesapla ilgili sorunlar için bir destek sayfası sunar. Ayrıca SSS makalelerine de göz atabilirsiniz. Ekip genellikle sorulara anında yanıt verse de, müşteri destek ekiplerinden ara sıra yavaş yanıt alındığına dair şikayetler var.
Binance Borsası
İlk İzlenimler
Binance, temel ticaret deneyimine sahip tüccarlar için iyi bir araç seti sunar. Değişim arayüzü, kripto borsalarında yeni olan biri için biraz korkutucu görünebilir, ancak orta seviye veya deneyimli bir kullanıcı için basittir. Acemi olsanız bile, yolunuzu bulmanız çok uzun sürmemelidir, ancak Binance, ne yaptığını bilen insanlar için tasarlanmıştır. Platform, her işlem için %0,1 olarak belirlenen makul işlem ücretleri almaktadır. Bu, BNB (Binance Coin) kullanılarak daha da azaltılabilir. Alım ve satım emirleri birkaç saniye içinde tamamlanır ve paralar doğrudan Binance cüzdanınıza gönderilir.
Binance Güvenli Bir Borsa Mı?
Evet, Binance, İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) kapasitesi sayesinde güvenli bir değişimdir. Bu, hesabınıza bireysel bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmanın ötesinde ek bir koruma katmanı sağlar. 2FA’nızı SMS kimlik doğrulaması veya iOS ve Android’de bulunan Google Kimlik Doğrulama uygulaması ile kurabilirsiniz. Binance ayrıca, kişisel bilgilerinizi almak için kullanılan olası dolandırıcılık e-postalarından (kimlik avı) ayırt etmek için tüm resmi Binance e-postalarıyla birlikte sağlanacak bir kimlik avı önleme kodu uygulama seçeneği de sunar.
Binance’de İşlem Ücretleri Var Mı?
Evet, işlem ücretleri var. Binance’de işlem yaparken, işlem çiftleri olarak diğer kripto para birimlerini (USDT, BTC veya ETH) kullanırken standart %0,1 ücreti (işlem başına) ödeyebilir veya farklı seviyeler sağlayan Binance Coin’i (BNB) kullanabilirsiniz. hesabınızın ne kadar eski olduğuna bağlı olarak indirimler. Binance’i kullandığınız ilk yılınızda, BNB kullanırken %50’lik bir işlem ücreti indirimi alacaksınız. 2., 3. ve 4. yıllarınızda sırasıyla %25, %12,5 ve %6,75 indirim almaya hak kazanacaksınız. Platformu kullandığınız 5. yılınız için herhangi bir indirim yoktur.
Binance hesabına kripto para yatırmak ücretsizdir. Ancak, para yatırdığınız kripto para birimine bağlı olarak değişen bir ağ işlem ücreti hesaplayabilirsiniz. Ağ veya blok zinciri ücretleri, madencileri yaptığınız işlemi doğrulama çalışmaları için ödüllendirmek için kullanılır ve ücret genellikle ihmal edilebilir (2 £ altında). Bu, Binance tarafından alınan bir ücret değildir. Kripto para çekme konusunda da benzer bir ağ işlem ücretine tabi olacaksınız. Binance ayrıca, hangi kripto para birimini çektiğinize bağlı olarak ek, sabit bir para çekme ücreti alır. Bunlar burada özetlenmiştir.
Para Çekme ve Para Yatırma Limitleri Nelerdir?
Şu anda Binance hesabınıza yatırabileceğiniz kripto para miktarında bir sınır yoktur. Ancak günlük para çekme limiti, e-posta doğrulamalı hesaplar için 2 BTC ve doğrulanmış bir fotoğraflı kimlik sağlayan hesaplar için 100 BTC olarak belirlenmiştir. Binance, kripto para birimi başına sabit para çekme minimumlarına sahiptir. Örneğin çekebileceğiniz minimum Bitcoin miktarı 0,002BTC’dir. Dilerseniz Binance ekibiyle doğrudan iletişime geçerek daha yüksek para çekme limitlerine erişebilirsiniz, ancak bu onların takdirine bağlıdır.
Binance Borsasının Özeti
Binance, kripto para birimleri arasında ticaret yapmak isteyen tüccarlar için sağlam bir borsadır, bu yüzden sektördeki en iyi bilinen isimlerden biridir. Bir yıl içinde piyasa hacmi ve kullanıcı tabanı açısından en büyük kripto para borsası olmayı başardılar. Bunun nedeni büyük ölçüde, hem borsalarında hem de cüzdanlarında kullanıcı deneyimini ve güvenliğini iyileştirmede önemli adımlar atmış olmalarıdır.
Borsa şu anda fiat para birimleri ile işlem yapma olanağı sunmasa da Binance bunun gelecekte kullanılabileceğini duyurdu. Şu an itibariyle Binance, kullanıcıların kripto para piyasasında 130’dan fazla altcoin ile ticaret yapmasına izin veriyor. Altcoinler, Bitcoin, Litecoin ve Ethereum dışındaki kripto para birimlerini ifade eder. Binance’in ticaret platformu ayrıca, stop emirleri ve limit emirleri gibi orta ve ileri seviye yatırımcılar için gerekli tüm alım satım araçlarını sağlar.
Binance Cüzdanı
İlk İzlenimler
Binance cüzdanı kullanışlı ve kullanımı kolaydır. Binance cüzdanında 130’dan fazla altcoin saklayabilirsiniz ve bu bir çevrimiçi cüzdan olmasına rağmen (kağıt ve donanım cüzdanlarından daha az güvenlik sağlar), madeni paralarınızı güvende tutmak için İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) özelliğine sahiptir. Cüzdana herhangi bir işletim sistemi veya cihaz (bilgisayar, cep telefonu veya tablet) aracılığıyla da erişilebilir.
Güvenlik Özellikleri Nelerdir?
Binance, İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) güvenliğine sahiptir. Bu, bir kullanıcının hesabına erişmeden önce, kullanıcı adı ve parolasını kullanarak oturum açtıktan sonra sağlaması gereken ek bir doğrulama katmanıdır. İkinci kimlik doğrulama faktörü, genellikle kullanıcının başka bir kişiselleştirilmiş cihazına, genellikle bir akıllı telefona erişim gerektirir. Kullanıcıların, Google Authenticator uygulaması aracılığıyla SMS doğrulaması veya doğrulama sağlaması gerekir. Ayrıca Binance, kişisel bilgilerinizi ele geçirmeyi amaçlayan olası dolandırıcılık e-postalarından (kimlik avı girişimleri) ayırt etmenize yardımcı olmak için Binance’den gelecek tüm e-postalarda görünecek bir kimlik avı önleme kodu oluşturma seçeneği de sunar.
Ücretler Var Mı?
Binance cüzdanlarınızda kripto para biriminizi depolamak için doğrudan bir ücret yoktur. Bununla birlikte, cüzdanınıza para transfer ettiğinizde veya cüzdanınızdan her para transfer ettiğinizde, küçük, ihmal edilebilir ağ işlem ücretlerine maruz kalacaksınız. Bunlar, aktardığınız kripto para birimiyle ilişkili ücretlerdir ve madencileri blok zincirindeki işlemleri doğrulamaları için ödüllendirmek için kullanılır. Bu, Binance tarafından alınan bir ücret değildir.
Bununla birlikte, Binance, cüzdanınızdan para çekmek istediğinizde, işlem yaptığınız kripto para birimine bağlı olarak sabit bir para çekme ücreti alır. Örneğin, Binance cüzdanınızdan Bitcoin çekerken sizden 0,0005 BTC sabit ücret alınır.
Para Yatırma ve Çekme Limitleri Nelerdir?
Binance cüzdanına kripto para yatırmak için herhangi bir sınır yoktur. Ancak günlük para çekme limitleri vardır. Hesabınız yalnızca e-postayla doğrulanmışsa, günde yalnızca 2 BTC’ye kadar para çekebilirsiniz. Fotoğraflı kimlik gibi ek doğrulama sağladığınızda, günlük para çekme limitiniz 100 BTC’ye çıkar. Daha yüksek bir para çekme limiti istiyorsanız, doğrudan Binance ekibiyle iletişime geçmeniz gerekecek, ancak para çekme limitinizi artırmak onların takdirine bağlı.
Cüzdan Özeti
Binance cüzdanları, aktif olarak kripto para ticareti yapmak için çevrimiçi bir cüzdan kullanmak isteyen herkes için beklenen düzeyde kolaylık sağlar. Cüzdanları, 130’dan fazla kripto para birimini destekleme kapasiteleri nedeniyle öne çıkıyor. Bununla birlikte, kağıt cüzdanlar veya donanım cüzdanları gibi kripto para birimlerini güvenli bir şekilde saklamak için varlıklarınızı güvenli ve çevrimdışı tutmanıza olanak tanıyan çok daha iyi alternatifler vardır.
Ekstra Binance Özellikleri
Trust Wallet
Binance kısa süre önce Ethereum ve ERC20 jetonlarını tutmak için tasarlanmış popüler mobil cüzdan Trust Wallet’ı satın aldı. Bu, Binance’in ilk büyük satın alımıdır ve Trust Wallet’tan borsaya daha sorunsuz bir bağlantı anlamına gelmesi muhtemeldir, ancak neredeyse o kadar çok kripto para birimi tutmadığı için Trust Wallet, Binance’in çevrimiçi cüzdanının yerini almayacak.
Binance Akademisi
Blockchain teknolojisi, madeni paralarınızı güvende tutma ve kripto ile ilgili diğer şeyler hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız Binance, Binance akademisindeki eğitici içerikler aracılığıyla sorularınızı yanıtlamaya çalışır.
Binance, tek bir yerde çok miktarda kripto para ticareti yapmak ve depolamak isteyen herkes için şiddetle tavsiye edilen bir seçimdir. Bunun nedeni, Binance’in altcoin (Bitcoin, Litecoin ve Ethereum dışındaki kripto para birimleri) ticaretinde uzmanlaşmış bir cüzdan ve borsa olarak faaliyet göstermesi ve borsada işlem yapmak veya cüzdanda depolamak için 130’dan fazla altcoin sağlamasıdır. Cüzdanın amacı, özel bir cüzdan gibi davranmak yerine borsadaki işlemleri kolaylaştırmaktır.
Aktif bir sosyal medya varlığını sürdürerek ve gelecek planları ve platformdaki iyileştirmelerle ilgili web sitelerinde düzenli olarak basın bültenleri yayınlayarak şeffaflıkları ve profesyonellikleri nedeniyle kullanıcılar arasında popüler bir seçim haline geldiler. Binance, bir yıl içinde, pazar hacmi ve geniş kullanıcı tabanı ile yansıtıldığı gibi, en büyük kripto para ticareti özel borsası haline geldi.
Kullanıcıların Binance borsasında fiat kullanarak ticaret yapmaları şu anda mümkün olmasa da ve bu nedenle cüzdanlarında yalnızca kripto para bulundursa da Binance yakında bu tür erişilebilirliği sağlamayı planladıklarını açıkladı. Şu anda, kullanıcılar Coinbase gibi aracı kurumları kullanarak fiat ile kripto para birimi satın alarak ve daha geniş bir madeni para yelpazesiyle işlem yapmaya başlamak için satın alınan kripto para birimini Binance’e yatırarak bu sorunu çözmüş durumdalar. Borsa, kullanıcılar için hem orta hem de gelişmiş ayarlar sağlasa da, ilk kez alım satım yapanlar platformda ilk kez ürkütücü bulabilirler.
Tr Binance Kayıt İşlemleri
Tr Binance ‘da hesap açabilmek için sadece cep telefonu numaranız ve mail adresiniz yeterlidir. Binance TR ücretsiz üyelik için aşağıdaki kayıt linkini adım adım uygulayabilirsiniz. TR Binance ‘a üye olurken “Hesap Oluşturma” sayfasında sizlerden sadece bir mail adresi (kaybetmeyeceğiniz bir mail adresi olduğuna dikkat edin) ve yine kaybetmeyeceğiniz bir şifre gerekmektedir. Bu iki bilgi ile kısa süre içerisinde üyelik işleminizi tamamlarsınız.
Üyelik butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfada; e-posta adresiniz ve şifrenizi belirlemeniz gerekir. Referans kimliği yazan yere “3J388M1D” kodu yer almaktadır. Bu kısmı doldurduktan sonra “Tarafıma ticari ileti gönderilmesine ve kişisel verilerimin kapsamında işlenmesine onay veriyorum.” yazan kısmı başındaki yere ister tik işaret koyun ister koymayın. Fakat bizlerin tavsiyesi borsaya yeni girecek olanlar coinlerden önceden haberdar olabilmek için bunu işaretlemeniz sizlerin avantajına olacaktır. Sonrasında “Hesap Oluştur” butonuna basmanız gerekir.
Giriş yapıldıktan sonra; kimlik doğrulama kısmına geçiş yapmanız gerekir. Kimlik doğrulama kısmında sizlerden TC kimlik numarası, ikamet adresi ve doğal kimlik bilgileri istenmektedir. Bu bilgileri doğru girmeniz hesabınızın sağlığı açısından çok önemlidir. Bu bilgileri girdikten sonra doğrulama dediğimizde sizlerden kimlik görselini istemektedir. Açılan ekranda kimlik görselini yükledikten sonra sistem kimlik bilgilerinizi doğrulama aşamasına gönderecektir. Maksimum 12 saat içerisinde kimlik bilgileriniz Tr Binance tarafından kontrol edilerek doğrulanmış bir hesap haline gelecektir.
Binance TR %10 indirim kodu: 3J388M1D
Comments