top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Çekya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

Çekya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Çek Korunası ile bitcoin alım satımı, kripto para birimi, blok zinciri ve diğer değerli olmayan kripto kelimeleri ile birlikte Çek Cumhuriyeti'nde büyümeye devam edecek. Pursa, EUR Banka Havalesi, MasterCard, ABD Banka Havalesi veya VISA ile Çek Cumhuriyeti'nde anında bitcoin almak ve satmak için en iyi yerdir. Artık Bitcoin'inizi Pursa tarafından sağlanan hızlı, kolay ve güvenli bir yöntemle Çek Cumhuriyeti'nde EUR Banka Havalesi, MasterCard, ABD Banka Havalesi veya VISA ile takas edebilirsiniz. Çek Cumhuriyeti şu anda herhangi bir kriptoya özgü vergi yasası getirmemiştir. Kripto şirketlerinin vergi muamelesi, AB mevzuatına ve kriptoyla ilgili ekonomik faaliyetlerin amacına bağlıdır ve bunlar farklı genel kanun kümeleri kapsamına girebilir. Kripto para birimleri yasal ödeme aracı olarak kabul edilmez. Bunun yerine, mallar olarak kategorize edilirler. Yaklaşım, blok zincirinde depolanan kripto verilerinin bir merkez bankası, kredi kurumları veya diğer ödeme hizmeti sağlayıcıları tarafından verilen yasal ulusal para birimi cinsinden iddialar teşkil etmediği sonucuna götüren mevcut mevzuat hükümlerine dayanmaktadır. Ödeme Sistemi Yasası'nın 4(1) Maddesine göre, kripto para birimleri elektronik para olarak kabul edilmez ve Ödeme Sistemi Yasası'nın 2(1)(c) Maddesi uyarınca fon olarak da kabul edilmez.


Öte yandan, kripto olmayan ürün veya hizmet sağlayıcıları kripto para birimlerinde ödeme aldıklarında, fiat parayla ödeme kabul eden işletmelerle aynı vergileri ödemekle yükümlüdürler. Çek Cumhuriyeti'nde vergiler, Vergi Daireleri tarafından toplanır ve yönetilir. Vergi yılı takvim yılına denk gelse de, şirketler vergi yılı olarak bir hesap yılını seçebilirler.


Çekya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Çekya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Çek Cumhuriyeti'ndeki En İyi Bitcoin Borsası


Pursa, Çek Cumhuriyeti'nde Bitcoin alışverişini kolaylaştırıyor. Şu anda Pursa, Çek Cumhuriyeti'ndeki en iyi bitcoin borsasıdır. Ülkede en güvenilir olan Çek Cumhuriyeti bitcoin borsalarının botları yerde. Ya Çek Cumhuriyeti'ndeki ilk bitcoin borsalarından biri olarak ya da Çek Cumhuriyeti'ne genişleyen bitcoin borsalarından biri olarak.


Bitcoin'e yatırım yapan çoğu kişi, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Antarktika, Asya, Avrupa ve Okyanusya'da bankacılığın ne kadar zor olduğunun farkındadır. Bitcoin alma ve satma seçenekleri, Çek Cumhuriyeti'nde ve diğer ülkelerde artmaya devam ederek sonunda herkesin dünya çapında merkezi olmayan bir kripto para satın al olmasını sağlıyor.


Çekya ülkesinde yaşayan Türk ve Çekya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Çekya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:



Çek Cumhuriyeti Kripto Para Yasaları


Çek Cumhuriyeti'nde, kripto para birimleri büyük ölçüde düzensizdir. İlk olarak, bir para birimi olarak düzenlenmezler. Aksine, kripto para birimleri emtia olarak sınıflandırılır. Sonuç olarak, kripto para birimleri Çek hükümeti tarafından bir para birimi olarak yorumlanmamaktadır. Sonuç olarak, kripto para birimleri resmi bir ödeme aracı değildir ve ödeme sistemleri yasasına tabi değildir. Resmi bir ödeme aracı olmasalar da, kripto para birimleri yine de işlemlerde kullanılabilir. İkincisi, ICO'lar Çek hükümeti tarafından düzenlenmemiştir. Bunun yerine, ICO'lar AB mevzuatına, özellikle AML düzenlemelerine tabidir. Büyük ölçüde düzenlenmemiş olmasına rağmen CNB, Çek bankalarının AML/KYC düzenlemeleri karşılandığı sürece kripto para birimi ile ilgili hizmetler sunmalarına izin verir.


27 Şubat 2018'de Çek Ulusal Bankası (CNB) Başkan Yardımcısı, kripto para biriminin bir emtia olarak sınıflandırılmasının, CNB'nin kripto para birimi düzenlemesindeki "hafif dokunuşlu, liberal yaklaşımını" vurguladığını belirtti. Çek Cumhuriyeti kripto para birimlerini tanıtmayı veya korumayı reddederken, gelişimlerini yasaklamayacak veya engellemeyecektir. CNB, riski vurgulamak için kripto para birimlerini kumarhanelere benzetti. Kumarbazlar gibi, tüm kripto para birimi yatırımcıları da tüm paralarını kaybetme riskini kabul etmelidir. Sonuç olarak, Çek Cumhuriyeti'ndeki kripto para satın al yatırımcıları, yatırımlarını kaybetme riskini üstleniyor.


AB üyesi olarak Çek Cumhuriyeti, AB'nin AML düzenlemelerine tabidir. Temmuz 2018'de AB, AMLD5'i yasalaştırdı ve AB ülkelerinden Avrupa'da faaliyet gösteren kripto para borsalarını ve cüzdanları düzenlemelerini istedi. Çek Cumhuriyeti, kripto para birimi ile ilgili her firmanın Çek hükümeti tarafından düzenlenmesini zorunlu kılarak AMLD5'ten daha katı bir yasal model uygulamıştır. Bu nedenle, Çek'in AML düzenlemeleri, "kripto para birimleri satın alan, satan, depolayan, yöneten veya alım satımına aracılık eden veya bir işletme olarak bu tür para birimleriyle ilgili diğer hizmetleri sağlayanlar" dahil olmak üzere kripto para birimi hizmetleri sağlayan herkes için geçerlidir. Buna göre Çek Cumhuriyeti, yalnızca kripto para borsalarını ve cüzdanlarını düzenleyen AB'den daha fazla kripto para satın al ile ilgili işletmeyi düzenlemektedir. Faaliyetlerini Çek hükümetine kaydettirmeyen herhangi bir firma, yarım milyon korunaya veya yaklaşık 20.000 $'a kadar para cezasına çarptırılacaktır. Sonuç olarak, Çek Cumhuriyeti'ndeki AML düzenlemeleri, AMLD5'in gerektirdiğinden daha katıdır.


Kripto Para Birimi Faaliyeti Çek Cumhuriyeti'nde Yasal Mı?


Kripto para birimi faaliyetleri Çek Cumhuriyeti'nde yasaldır. Ulusal Banka'nın "İnternet Ödemeleri ve Kripto Para Birimlerinin Güvenliği" özetine göre, sanal para birimleri, Çek Cumhuriyeti yasalarının getirdiği kısıtlamaların olmadığı durumlarda AB yasalarına tabidir. Kripto para şirketi kurmak isteyen yatırımcılar, Avrupa Birliği direktifinin hükümlerinin yanı sıra Çek makamları tarafından geliştirilen kurallara da uymak zorundadır.


Çek Cumhuriyeti'nde Kripto Para Ticareti Yapmak İçin Bir Lisansa İhtiyacınız Var Mı?


Varlığınız olarak kripto para birimi ile çalışıyorsanız, bir lisansa ihtiyacınız yoktur. Bununla birlikte, herhangi bir girişimcilik faaliyeti ve kripto varlıkların ticari kullanımı için Çek Cumhuriyeti'nde bir kripto lisansı almanız gerekir.


Çek Cumhuriyeti'nde Kripto Faaliyetlerini Kimler Yürütebilir?


Çek mevzuatının tüm gerekliliklerini karşılayan herkes kripto şirketi kurabilir. Devlette ikamet etmek gerekli değildir.


Çek Cumhuriyeti'nde Kripto Para Birimi İçin Vergi Ödemek Zorunda Mıyım?


Çek'te ikamet eden şirketler karlarına göre vergilendirilir. Yerleşik olmayan şirketler, yalnızca Çek Cumhuriyeti'nde kazanılan kazançlar üzerinden vergilendirilir. Ancak, şirketin ana ofisi Çek Cumhuriyeti'nde olacaksa, bu şirket mukim vergi mükellefi statüsü alır. Çek Cumhuriyeti'nde (BT) gelir vergisi - %19



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



5 görüntüleme0 yorum
bottom of page