top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Çinli düzenleyici Bitcoin'in 'alternatif bir yatırım' olduğunu söylüyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Çinli düzenleyici Bitcoin'in 'alternatif bir yatırım' olduğunu söylüyor


Çin Merkez Bankası Halk Bankası'nın (PBoC) başkan yardımcısı Li Bo, hafta sonu yaptığı açıklamada, Bitcoin ve stablecoin'lerin yasa gözünde 'alternatif yatırımlar' olduğunu söyledi.


Bitcoin, Stabilcoinlerin Hepsi 'Alternatif'


Li Bo açıklamasında; "Bitcoin ve stablecoins'i kripto varlıkları olarak görüyoruz. Agustin'in tartıştığı gibi kripto varlıkları yatırım alternatifleridir, kendi başına bir para birimi değildir. Bo'Ao Asya Forumu sırasında Bo, kripto varlıkları için gördüğümüz ana hedef, ileriye dönük olarak, esas olarak yatırım alternatifleridir ”dedi.


Stablecoinler, ABD doları veya İngiliz sterlini gibi fiat para birimlerine sabitlenmiş, birbirleri için ödenebilir ve temel varlıklara eşit bir arzı eşleştiren 1: 1 esasına göre sabitlenmiş kripto para birimleridir.


Tether ve USDC gibi sabit paralar, etkili bir şekilde 48 milyar doların üzerinde ve 12.5 milyar dolar değerinde ABD dolarını temsil ediyor, ancak çoğu ülkede yasal bir gri alanda kalıyor. Bununla birlikte, yetkililer, daha geniş ekosistemde sorunsuz işlemeleri için dikkat çekmeye ve ilgili politikalar oluşturmaya başlıyor.


Bo'ya göre, eğer stabilcoinler Çin'de yaygın bir popülerlik kazanacaksa, ihraççıları yasal olarak geleneksel bankalar olarak düzenlenecektir, "Stabilcoinler için bunlar kripto varlıklarıdır ve bir ödeme çözümü olarak geniş çapta kabul edilmek istiyorlarsa, daha güçlü olmalıyız düzenlemeler, bitcoin'den daha güçlü, bu anlamda bir para kurulu gibi bir şey olabilir ”dedi.

Yolda Dijital Para Birimi


Çin şu ana kadar kripto para birimleriyle aşk-nefret ilişkisi yaşadı. Hükümet, kullanımları ve mülkiyeti konusunda çok katı, ancak yerel pazar, dünyadaki en büyük kripto ticaret bölgelerinden biri (kullanıcı tabanı ve ilgi alanına göre) olmaya devam ediyor. Aynı zamanda dünyadaki Bitcoin madencilerinin % 80'inden fazlasına ev sahipliği yapıyor.


Yine de ülke, kripto para birimlerinin mülkiyetini doğrudan yasaklamadı, Çin'deki bazı davalar, önceki durumlarda sorunları çözmek için varlıkları 'yasal mülk' olarak kabul etse bile.

Bo son olarak şunları ekledi; "Yatırım alternatiflerine gelince, Çin de dahil olmak üzere birçok ülke hala araştırıyor ve bu tür varlıkların spekülatif doğasını önlemek için ne tür düzenleyici gereklilikler - belki asgari olabilir, ancak bir tür düzenleme gerekliliğine ihtiyacımız var - düşünüyor [ herhangi bir ciddi finansal istikrar riskinin yaratılmasının engellenmesi ”dedi. PBoC'nin yeni yasalar çıkana kadar kripto piyasasının“ mevcut düzenlemesini ”sürdüreceğini sözlerine ekledi.


Bu arada PBoC valisi, Çin'in dijital yuan konusunda yolda olduğunu söyledi. CryptoSlate'in daha önce bildirdiği gibi, yaklaşan devlet destekli dijital para birimi 2022'nin ortalarında bir lansman için planlanıyor ve şimdiden bölgede kapsamlı testler gördü.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page