top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

FC Barcelona Fan Token (BAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 FC Barcelona Fan Token (BAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 FC Barcelona Fan Token Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 FC Barcelona Fan Token Nedir?

  4. 1.2.1 Kripto Taraftar Jetonları ve Blockchain

  5. 1.2.2 Kripto Taraftar Jetonlarını Nereden Satın Alabilirsiniz?

  6. 1.2.3 Kripto Taraftar Tokenları Spor Endüstrisini Nasıl Değiştiriyor?

  7. 1.2.4 Kripto Taraftar Tokenları: Hayranların Etkileşim Şeklini Yeniden Şekillendirmek

  8. 1.2.5 Spor Kulüpleri ve Tokenizasyon

  9. 1.2.6 Taraftar Jetonu Fiyatını Belirleyen Faktörler

  10. 1.2.7 Spor Takımları ile Tokenleştirmenin Faydaları Nelerdir?

FC Barcelona Fan Token (BAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Kullanıcılar, işlemden üç saat önce Binance Coin (BNB) kullanarak FC Barcelona Fan Token (BAR) %30 indirimli olarak satın alabilecekler. Binance, FC Barcelona Token (BAR) üzerinde kullanılacak yeni bir listeleme süreciyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Yeni Launchpad abonelik formatı ile kullanıcılar, %30 indirimle BNB’lerini kullanarak BAR jetonlarını satın alabilirler. Resmi duyuruya göre, abonelik ticarete başlamadan önce 3 saat sürecek. Aynı duyuruda, borsa, kullanıcıların BAR tokenlerini alıp satmaya başlayabilecekleri resmi tarihleri onayladı.


FC Barcelona Fan Token (BAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
FC Barcelona Fan Token (BAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

FC Barcelona Fan Token Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Tedarik 3.951.907.00 BAR %10 Maksimum Arz 40.000.000 Toplam Arz 40.000.000


FC Barcelona Fan Token Nedir?


FC Barcelona Fan Token (BAR), kulübün taraftarlarına tokenize edilmiş bir etki payı veren bir hizmet jetonudur. Futbol taraftarları ve taraftar jetonları için tasarlanmış bir uygulama olan Socios.com aracılığıyla jeton sahiplerinin kulüp kararlarına oy vermelerini sağlar. BAR, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir yan zincir olan Chiliz’de bir belirteçtir. Yönetişim, ödüller ve bahis dahil olmak üzere bir dizi amaç için kullanılabilir. FC Barcelona, ​​İspanya’nın Barselona kentinde bulunan profesyonel bir futbol takımıdır. İspanyol futbolunun en üst ligi olan La Liga’da mücadele ediyorlar. Geçmişteki ve şimdiki önemli Barcelona oyuncuları arasında Lionel Messi, Neymar, Ronaldinho ve Diego Maradona yer alıyor.


Kripto Taraftar Jetonları ve Blockchain


Kripto para birimi ve NFT’ler gibi, kripto fan belirteçleri de blok zinciri üzerine kuruludur. Ancak, nispeten yeni kripto varlıklarıdır. Kripto sahnesinde ilk kez ne zaman göründükleri belli değil. Ancak, futbol kulübü FC Barcelona’nın kripto fan tokeninin kulübün destekçilerine lansmanından sonra 2020’de dikkat çekmeye başladılar. O zamandan beri patlayıcı bir büyüme ile karşılandılar.


Kripto Taraftar Jetonlarını Nereden Satın Alabilirsiniz?


Kripto fan jetonları çoğunlukla kripto borsası Socios’tan satın alınır. Ancak, kullanıma sunulmadan önce, spor kulüpleri önce bir taraftar token teklifi (FTO) yapmalıdır. Bir FTO, kripto ticaretinde bir ilk madeni para teklifine (ICO) benzer. Taraftar jetonunun dağıtıcısı, jetonların ne zaman dağıtılacağının başlangıç ve bitiş tarihini artı açılış fiyatlarını duyurur. Başlangıç tarihi geldiğinde, hayranlar jetonları parayla veya borsada zaten sahip oldukları mevcut kripto paralarla satın alabilirler.


Kripto Taraftar Tokenları Spor Endüstrisini Nasıl Değiştiriyor?


Birçoğu, kulüpleri ve oyuncuları hayranlarına daha yakın hale getirmek için kripto fan belirteçlerini başlatmak için kripto borsaları ve blok zinciri şirketleriyle birlikte çalışıyor. Taraftar jetonları sunan bazı sporlar şunları içerir;

  1. Futbol: Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden bazıları şimdiden kripto fan jetonu yutturmaca trenine bindi. A listesindeki kulüpler FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-German ve Juventus onları en sadık hayranlarına sunuyor.

  2. Güreş: UFC, dünyanın her yerindeki hayranlarına kripto fan jetonları sunuyor. UFC’den bir yönetici, bunun, taraftarlar ve UFC arasında daha derin bir bağ kurmak ve onları “spor tutkuları” için ödüllendirmek olduğunu söyledi.

  3. Yarış: Aston Martin ve Alfa Romeo, F1’de taraftar jetonları sunan ilk takımlar.

Kripto Taraftar Tokenları: Hayranların Etkileşim Şeklini Yeniden Şekillendirmek

Kripto taraftar jetonları, spor kulüplerinin taraftar desteğinden para kazanmaları için yeni ve yenilikçi bir yol haline geldi. Kripto fan jetonlarının ne kadar nüfuz elde ettiği düşünüldüğünde, müzik endüstrisine girmeleri sadece bir zaman meselesi. Ve kim bilir? Yakında kendinizi favori sanatçınızı görmek için tercih ettiğiniz tur tarihlerine oy verirken bulabilirsiniz.


Spor Kulüpleri ve Tokenizasyon


Daha fazla teknolojik ilerleme olduğu için, özellikle Forbes’a göre dünyanın en değerli dördüncü spor takımı olan FC Barcelona kadar büyük kulüpler söz konusu olduğunda, müşterilerin ilgisini çekmek için yeni yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. İtalyan futbol kulübü Juventus FC ve Fransız kulübü Paris Saint-Germain FC’nin de kendi jetonları var: Chiliz ve Socios ile işbirliği içinde oluşturulan JUV ve PSG. Dreyfus, ileriye bakıldığında Chiliz’in Kriket de dahil olmak üzere çeşitli spor dallarında daha fazla kulübü tokenleştirmeyi umduğunu belirtti. Şirket, müzik ve eğlence gibi spor dışı sektörlere girmeyi planlıyor.


Taraftar Jetonu Fiyatını Belirleyen Faktörler


Token fiyatını belirleyecek diğer faktörler, taraftar duyarlılığı, maç sonuçları, turnuva zaferleri ve transfer penceresi etkinliğidir. Barcelona taraftar jetonunun aksine, Juventus taraftar jeton fiyatı 2 dolardan yüzde 200 daha yüksek. Nisan ayında değeri 684 dolar. Avrupa’daki futbol faaliyetleri tüm dünyada ilgi görüyor; bu nedenle, hayran belirteci beklendiği gibi iyi bir şekilde benimsenecektir. Sosyos web sitesinde yapılan bir açıklamaya göre, bir anket, Barcelona’nın yaklaşık 360 milyon küresel hayran kitlesine sahip dünyanın en büyük futbol kulübü olduğunu ortaya koydu.

Binance indirim ile hesap aç


Spor Takımları ile Tokenleştirmenin Faydaları Nelerdir?


FC Barcelona, ​​token teklifini başlatan ilk yüksek profilli profesyonel spor organizasyonunu oluşturacak. Bununla birlikte, sporda tokenizasyonun faydaları bir süredir bekleniyordu. Güvenlik belirteci platformu Harbor’ın CEO’su Josh Stein, 2018 yılına kadar profesyonel spor takımlarının tokenleştirme ile ilgilendiğini açıkladı. Özellikle bir sürecin, ekiplerin mülkiyetin küçük bir bölümünü satarak – ekonomik değerden daha fazlasıyla – fon toplamasına izin verebileceğini açıkladı.

Bu sahiplik, aksi takdirde hayranlar için mevcut olmayan bir dizi benzersiz fayda içerebilir. Örneğin, jeton sahipleri sezon biletlerine ilk erişim elde edebilir, soyunma odasında özel rehberli turlara katılabilir, bir maçtan önce birkaç oyuncuyla tanışıp selamlaşabilir, hatta strateji konuşmak için koçlarla buluşabilir. Bunların hepsi sadece ekonomik değeri değil, psikolojik değeri de olan deneyimlerdir. Stein, ikincisini bulmak başka türlü nadirdir, diye vurguladı.


Harbour, düzenlenmiş menkul kıymetlerin tokenizasyonunda uzmanlaşmış bir platformdur. Şirket, gayrimenkul fonları gibi varlıkları tokenleştirmede başarı elde etmiş olsa da, Harbour, spor takımlarını içeren öz sermayeyi tokenleştirmeye henüz yardımcı olmadı. FC Barcelona’nın bir jeton teklifi başlatması hakkında ne düşünüyorsunuz? Benzer token teklifleri profesyonel sporlarda popüler olacak mı? Aşağıdaki yorumlar bölümünde ne düşündüğünüzü bilmek istiyoruz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

11 görüntüleme0 yorum
bottom of page