top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Fetch.ai (FET) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 16 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Fetch.ai (FET) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Fetch.ai Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 Fetch.ai’yi Anlama

  4. 1.1.2 Fetch.ai’nin Temel Özellikleri

  5. 1.1.3 Fetch.ai’nin Temel Ürünleri

  6. 1.1.3.1 Konsensüs Mekanizması

  7. 1.1.3.2 Ücretler ve Ödüller

  8. 1.1.4 Fetch.ai Ağının Performansı

  9. 1.1.5 Açık Ekonomik Çerçeve

  10. 1.1.6 Fetch.ai için Örnek Kullanım Örnekleri

  11. 1.1.6.1 Merkezi olmayan pazar yeri ve merkezi olmayan finans

  12. 1.1.6.2 Ulaşım

  13. 1.1.6.3 Akıllı park ve trafik sıkışıklığı çözümü

  14. 1.1.6.4 Elektrikli arabalara güç vermek

  15. 1.1.6.5 Tedarik zinciri

  16. 1.1.7 FET Token

  17. 1.2 FET Satın Alma ve Saklama

Fetch .ai (FET) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Blockchain, günümüzün sayısız problemine bir çözüm olarak lanse edildi. Peki ya inovasyon için bir katalizör olarak görülebilseydi? Bilirsiniz, bize daha önce aklımızın ucundan dahi geçirmediğimiz ürün ve hizmetleri getiren yenilik. Fetch.ai, merkezi olmayan bir dijital ekonomiye güç sağlamak için blok zincirinden yararlanmak isteyen bir istihbarat laboratuvarıdır. Platform, verilerin küresel olarak paylaşılmasını ve bağlanmasını sağlayacak ve makine öğrenimi ve yapay zeka tarafından yönlendirilecek. Fetch.ai açık kaynaklı olacak ve herhangi bir yerden herkesin ağa bağlanmasına ve modern bir ekonomide güvenli ve güvenli görevleri yerine getirmesine izin verecek. Bu makale, Fetch.ai ağını vakaları nasıl kullandığından yerel belirtecine ve nereden satın alınacağına kadar derinlemesine araştırıyor.


Fetch.ai (FET) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Fetch.ai (FET) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Fetch.ai Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Tedarik 746,113,681.00 FET %65 Maksimum Arz 1.152.997.575 Toplam Arz 1.151.441.226


Fetch.ai’yi Anlama


Fetch.ai, merkezi olmayan bir dijital ekonomiyi güçlendirmek için araçları bir araya getirmek ve bir altyapı geliştirmek isteyen yapay bir laboratuvardır. Cambridge merkezli Fetch.ai, küresel ölçekte güvenli ve güvenli paylaşım bağlantısı ve veri aktarımını kolaylaştırmak için dağıtılmış bir defter platformu oluşturmayı amaçlıyor. Fetch, şu anda çok sayıda manuel müdahale gerektiren sayısız pazarı otomatikleştirmek istiyor. Amaç, dijital hızlarda sürtünmesiz işlemlere sahip olmaktır. Fetch.ai ekibi, herkesin platformda çok sayıda ekonomik temsilciye sahip olduğu ve her biri bugünün ve yarının en zorlu sorunlarından bazılarına çözüm sağlamak için faaliyet gösteren gelişmiş bir dünya hayal ediyor. Platformun öne çıkan özelliklerinden bazıları şunlardır;

  1. Karmaşık sistemlerin çeşitli bileşenleri için neredeyse özerk bir entegrasyon

  2. İki teknolojinin nasıl çalıştığını anlamadan karar vermede sürtünmesiz entegrasyon ve makine öğrenimi (ML) ve yapay zekanın (AI) konuşlandırılması

  3. Karar verme süreçlerini optimize etmek için makine zekası ile insan zekası modelini birleştirmek

Fetch.ai’nin Temel Özellikleri


Fetch.ai’nin dikkate değer özelliklerinden bazıları şunlardır;

  1. Çok etmenli sistemler için optimize edilmiş dijital bir altyapı.

  2. Büyük işlem hacimlerini desteklemek için ölçeklenebilir bir defter

  3. ‘Akıllı’ akıllı sözleşme sözleşmelerini desteklemek için sinerjik bilgi işlem

  4. Dinamik pazar yerlerini desteklemek için ekonomik bir altyapı

  5. Semantik ve coğrafyaya dayalı ve otonom aracıların problemlerin sorunsuz çözümünü denetleyebildiği navigasyon

Fetch.ai’nin Temel Ürünleri


Konsensüs Mekanizması


Fetch.ai, fikir birliğinin sağlanmasını denetleyen hisse senedi konsensüsü kanıtı ve diğer protokollerin bir kombinasyonunu kullanır. PoS protokolü aracılığıyla yeni bloklar üretilir ve işlem, her iki blok arasında yapılan çalışma ile doğrulanır. Çalışma daha sonra iki blok arasında oluşturulan yönlendirilmiş bir döngüsel olmayan grafiğe (DAG) kaydedilir. DAG, blok zinciri tarafından “damgalanır” ve bir süpervizör ihtiyacını ortadan kaldırır.


Ücretler ve Ödüller

Fetch.ai, işlem düğümlerinin sistem teşvikleriyle teşvik edildiği bir ücret ve ödül programı yürütür. İşlem düğümleri, işlemlerin üretildiği ve onaylandığı süreç olan veri madenciliğinden de sorumludur.


Fetch.ai Ağının Performansı


Fetch.ai defteri ölçeklenecek şekilde tasarlanmıştır ve performansı, belirli bir anda mevcut yapılandırılmış kaynaklara bağlı olarak farklılık gösterecektir. Ancak ağ, saniyede 30.000’den fazla işlem (TPS) hızına ulaştığını iddia ediyor. Ağın, yapılandırılmış kaynakları talep balonları olarak artırması bekleniyor.


Açık Ekonomik Çerçeve


Açık Ekonomik Çerçeve (OEF), katılımcılara (aracılara) hizmet sağlayan ikinci katman bir protokoldür. Aracılar, birlikte iş yapmak için diğer aracılarla bağlantı kurmak için çerçeveye bağlanır. OEF, o zamanın anlamsal, coğrafi ve ekonomik görüşlerini katılımcılara göstermek için oluşturulmuştur.


Ağ düğümleri ya sadece blok zinciri düğümleri olabilir ya da her ikisi de blok zinciri/OEF düğümleri olabilir. Başlangıçta, OEF düğümleri “güvenilir” veya “güvenilmez” olacaktır. “Güvenilmez” düğümler, saf blok zinciri düğümleri gibi ağı anonim olarak destekleyebilir. Bununla birlikte, “güvenilir” düğümler, aracıların bilgilerine erişim için uygundur, böylece istihbarat ve keşif yeteneklerini ağa sunabilirler. Güvenilir düğümlerin operatörleri, meşru bir kamu ve yasal kimlik sunmalı ve Fetch.ai Vakfı tarafından akredite olmalıdır.


Fetch.ai için Örnek Kullanım Örnekleri


Fetch.ai, verimliliği artırmaya ve süreçleri optimize etmeye yardımcı olarak birçok endüstride potansiyel olarak devrim yaratabilir. Proje, akıllı veri paylaşımı, makine öğrenimi ve yapay zeka yoluyla verimliliği artırmak ve günlük sorunlara yönelik çözümleri geliştirmek istiyor.


Merkezi olmayan pazar yeri ve merkezi olmayan finans


Fetch.ai, ana metallerin ve diğer emtiaların ticaretinde gelişmiş likiditeyi destekleyecek yenilikçi bir platform olan merkezi olmayan emtia borsası için kullanılacak. Fetch.ai, pazar katılımcılarına yenilikçi teknoloji aracılığıyla giriş engellerini aşmada yardımcı olacaktır. Çeşitli materyallerin dijitalleştirilmiş ticaretini kolaylaştıracak ve piyasa oyuncularının yeni risk yönetimi araçlarına sahip olmalarını sağlayacaktır.


Ulaşım


Mevcut ulaşım sistemleri çoğunlukla self-servis olup, taşıtlar bir noktadan diğerine geçmek için çok şey yapmak zorunda kalıyor. Fetch.ai, bireyler adına ağır yükleri kaldıracak Otonom Ekonomik Ajanlara sahip olacak. Otonom Ekonomik Ajanlar, ilerledikçe bireylerin tercihlerine uyum sağlayabilecek ve öngörülemeyen senaryolara gerçek zamanlı olarak tepki verebilecekler.


Akıllı park ve trafik sıkışıklığı çözümü


Fetch.ai’nin özerk acenteleri, mevcut park yeri hakkında sizi arayabilir ve bilgilendirebilir ve sizin için önceden rezervasyon yaptırabilir. Arabanıza geri döndüğünüzde sistem sizin için faturayı hesaplar ve ödemeyi tamamlar. Bu sadece zamandan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda manuel bir işlemin zorluğunu da ortadan kaldırır. Ve şehirlerdeki tıkanıklığı azaltmaya büyük ölçüde yardımcı olabilir.


Elektrikli arabalara güç vermek


Fetch.ai, yakın gelecekte daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir rol oynayacak olan yeni nesil otomobillere güç verme konusunda ön saflarda yer almak istiyor. Teknolojinin ilerlemesi için büyük değişiklikler yapılması gerekecek.

Fetch.ai’nin akıllı ekosistemi, aracınızdaki otonom aracının bir benzin istasyonunda beklemek zorunda kalmadan en yakın şarj sistemini aramasını, bir yer ayırtmasını ve sizi oraya yönlendirmesini sağlayacaktır. Akıllı araçlar daha popüler hale geldikçe, daha fazla kullanıcı şarj noktalarına akın edecek. Fetch.ai tarafından desteklenen akıllı optimizasyon teknolojisi, artan talebin mümkün olan en yakın şarj noktası tarafından karşılanmasını sağlayacaktır. Sistem aynı zamanda kullanıcıları bir kafe veya oyun alanı yakınındaki şarj noktalarına yönlendirerek şarjın durdurulmasını daha keyifli hale getirecek.


Tedarik zinciri


Fetch.ai destekli tedarik zincirleri, işletmelerin gelecekteki kalıpları incelemesine olanak tanıyacak ve bu da, değişen müşteri davranışına uygun şekilde yanıt verirken potansiyel kesintileri aylarca planlamalarına olanak tanıyacak. Hem AI hem de blockchain teknolojisi, şirketlerin daha fazla verimlilik elde etmelerine yardımcı olacaktır. Örneğin, AI, bir şirketin mevcut iş durumu için en iyi ticaret ortağını seçmesini sağlamak için gerçek zamanlı bilgileri kullanabilir.


FET Token


FET jetonları, Fetch.ai sisteminin yerel jetonları olacak ve aşağıdakiler dahil birçok rol oynayacak;

  1. Katılımcıları ve düğümleri Fetch.ai ekosistemine bağlayın: aracılar ve ağ düğümleri, iyi niyetlerini ve iyi davranışları sürdürme niyetlerini göstermek için FET’te pay sahibi olmak zorunda kalacaklar. Ağa katılmanın maliyeti arttıkça, istenmeyen unsurların ağa katılmaya çalışması daha zor olacaktır.

  2. Bir değer değişim mekanizması olarak: Konumları ne olursa olsun, ajanlar arasında ve ajanlar arasında değer alışverişi yapmak için FET belirteçleri gerekecektir. FET sonsuz bölünebilir olacak, bu da çok düşük değerli işlemleri destekleyebileceği anlamına geliyor.

  3. ai arama motoruna erişimi kolaylaştırın: Ağ kullanıcıları, Fetch.ai performansının arama ve keşif yeteneklerini değerlendirmek için FET’te pay sahibi olmak zorunda kalacaklar.

  4. ai’nin çok boyutlu alanına erişimi kolaylaştırın: Fetch.ai’deki aracılar, dijital dünyayla coğrafi, anlamsal ve ekonomik olarak etkileşim kurmak için aracılara ihtiyaç duyacaktır.

Binance indirim ile hesap aç


FET Satın Alma ve Saklama


FET tokeni şu anda Binance, BitMax, MXC, HotBit, Bitfinex, Folgory, KuCoin, WazirX, BiKi, CoinDCX, Omgfin, IDEX, Bitsonic, Coinall, Fatbtc, Giotus ve Bitbns dahil olmak üzere oldukça çeşitli borsalarda listeleniyor. FET jetonları, ERC-20 standardı ile uyumludur ve bu nedenle Ethereum’u destekleyen herhangi bir cüzdanda tutulabilir. Harika seçenekler arasında Trust Wallet, MetaMask, Ledger, ethaddress, Parity ve daha fazlası bulunur. Fetch.ai ana ağına geçtiğinde, jeton kullanıcıları “ERC20 FET’i kolayca yerel FET jetonlarına ve tekrar geri dönüştürebilecek”.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

33 görüntüleme0 yorum
bottom of page