top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Güney Kore'nin siyasi ağırlığı hükümetin kripto politikasına tepki gösteriyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Güney Kore'nin siyasi ağırlığı hükümetin kripto politikasına tepki gösteriyor


Muhalefet partisinin kurucusu, yazılım devi ve antivirüs satıcısı AhnLab'dan teknoloji gurusu Ahn Chul-soo, Güney Kore hükümetinin şifreleme politikasını eleştirdi. Maeil Kyungjae'ye göre Ahn, iktidardaki Demokrat Parti'ye ve hükümetin gelecek yıl yürürlüğe girecek olan kripto vergilerinden elde edilen kazançlara % 20 vergi koyma planlarına ateş açtı ve Seul'ün sunduğu koruma seviyesini artırması gerektiğini iddia etti.


Ahn, 2020'de Halk Partisi'ni kurdu ve aynı zamanda Güney Kore siyasetinin bir direği. 2011 ve 2017'de cumhurbaşkanlığına koştu ve sonunda galip gelen adayı Oh Se-hoon'u onaylamak için emekli olmadan önce 2018'de ve 2021'de Seul belediye başkanlığına aday oldu.


Ahn, 2021 belediye başkanlığı ka Güney Korempanyasının bir parçası olarak, blockchain teknolojisi ile ilgili çok sayıda yatırım yapma sözü verdi ve henüz gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmayı reddetmedi.

Ayrıca kripto para birimlerinin hisse senedi ticareti ile aynı şekilde vergilendirilmesi gerektiğini belirtti. Daha önce bildirildiği üzere, yerli hisse senedi tüccarları vergi faturalarını beş yıla kadar mahsup edebilirken, tüccarların KOSDAQ'da borsada işlem gören şirketlere yatırım yapmaları koşuluyla, hisse senedi alım satımıyla ilgili kazançlar üzerinden vergi ödeme eşiği yılda 42.000 dolar. Ancak kripto eşiği yılda sadece 2.100 dolar olacak. Öfkeli kripto savunucuları, önlemlerin adaletsiz ve ayrımcı olduğunu iddia etti.


Ahn, hükümetin kripto borsaları için izne dayalı bir sistem oluşturarak kripto yatırımcılarına güvenlik sağlaması gerektiğini ve bu sayede düzenleyicilerin ticaret platformlarının katı kriterleri karşıladığını ve fonları koruyacak kuralları uyguladığını doğrulayabileceğini sözlerine ekledi.


Ahn, hükümete baskı yapan tek siyasi ağır siklet değil: Ana muhalefetteki Halkın Gücü Partisi bir "kripto" görev gücü oluşturdu ve Seul'ü kripto sektörünü vergilendirme ve düzenleme girişimleriyle ulusun gençlerine "ihanet etmekle" suçladı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page