top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Kore, genç seçmenlere hitap etmek için kripto vergilendirme yasalarını erteliyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Kore, genç seçmenlere hitap etmek için kripto para vergilendirme yasalarını erteliyor


Yerel günlük Hankyung gazetesinin bugün yayınladığı bir rapora göre, Güney Koreli yetkililer bu yılın sonlarında yapılması planlanan bir kripto vergilendirme yasasını ertelemek için görüşüyorlar. Ülke, en yüksek kripto alım satım hacimlerinden birine sahip, son zamanlarda borsasını bile geride bıraktı, gençlerin - yavaş bir ekonomi ve yüksek işsizlikle boğuştu - servet aramak ve kazanmak için kripto piyasasına döndüklerini söyledi.


Bir Yıl Süreyle Ertelendi


Kore, şimdiye kadar, işletmelerin faaliyet göstermesine ve vatandaşların herhangi bir yankı olmadan pazara yatırım yapmasına izin verme açısından kripto para birimi sektörüne büyük ölçüde dostça davrandı. Bununla birlikte, bu yılın başlarında, bazı yetkililer, yerel yatırımcılar arasında tartışmalarla karşılanan bir hareket olan kripto kazançları için % 20'lik bir vergi önerdi. Ama şimdi biraz rahatlayabilirler.


Bu sabah, Güney Kore Ulusal Meclisi üyesi Yang Hyang-ja ve Demokrat Parti milletvekilleri, kripto para birimleriyle ilgili yeni bir vergi sistemine duyulan ihtiyacı savundular ve önerilen vergileri en az bir yıl süreyle “ertelediler”.


MakerDAO'nun Asya'daki Seul merkezli işletme başkanı Doo Wan Nam, "Kore'nin iktidar partisi üyesi, kripto para biriminin kurumsal olarak benimsenmesinin ve anlaşılmasının biraz zaman alacağına inandığından, kripto para biriminin vergilendirilmesinde en az bir yıllık gecikme önermektedir" dedi. Hyang-ja, "Varlık değeri olmayan yerlerde vergi ödemeyi kabul etmenin zor olduğu açık" dedi.

Ülkede kripto para birimlerinin "varlıklar" olarak sınıflandırılmasına ve herhangi bir sermaye kazancı üzerindeki vergilendirmenin "gerekli" olmasına rağmen, piyasanın hala "çok erken" olduğunu ve önce "uygun hazırlığın" gerekli olduğunu açıkladı.


Hyang-ja, "Sanal para biriminin karakterizasyonunun düzgün bir şekilde düzenlenmediği bir durumda önce vergilendirileceğinizi söylerseniz, piyasanın güvenini kazanmak zor olacaktır. İstikrarsız pazar yalnızca kendi kendine kaygı ve değişime neden olur. " dedi.


CBDC Rahatlaması


Kore'nin yaklaşan dijital kazancı - geçen yıl itibariyle planlamanın ileri aşamalarında olduğu söyleniyordu - Hyang-ja tarafından ülkeye kripto para birimlerini kademeli olarak tanıtmanın yollarından biri olarak önerildi.


"Merkez bankası dijital para biriminin hızlı bir şekilde tanıtılması, bunu yapmanın bir yolu olabilir" dedi ve dijital para birimlerinin kademeli olarak piyasaya sürülmesinin sektörü günlük yatırımcılar için daha ulaşılabilir kılmak için önemli olduğunu açıkladı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page