top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

MicroStrategy, yöneticilerine Bitcoin ile ödeme yapan ilk Amerikan şirketi oldu

Güncelleme tarihi: 28 Mar

MicroStrategy, yöneticilerine Bitcoin ile ödeme yapan ilk Amerikan şirketi oldu. CEO Michael Saylor bugün bir tweet ile MicroStrategy yönetim kurulu yöneticilerine artık Bitcoin ile ödeme yapacağını açıkladı. Tweet'te "MicroStrategy Yönetim Kurulu'na artık Bitcoin ile ödeme yapılıyor" yazıyordu. Yönetim kurulu, hissedar çıkarlarını temsil etmek ve korumak ve kurumsal gözetimi yönetmek üzere seçilen yüksek profilli kişilerden oluşan bir paneldir.


Ücretler Nasıl Ödenecek?


Şirketin yatırımcı ilişkileri sayfasına göre, MicroStrategy'de Saylor dahil toplam beş yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır. Bunlar Stephen Graham, Jarrod M. Patten, Carl J. Rickertsen ve Leslie Rechan'dir.


ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan bir dosyada MicroStrategy, Bitcoin ile ödemelerin nasıl yapılacağını açıkladı. Dosyada "İleriye dönük ödemelerin, çalışanlar olmayan yöneticiler Şirketin Yönetim Kurulu'ndaki hizmetlerin tüm ödemelerini nakit yerine Bitcoin olarak ödenecektir" yazıyordu.

Kurul hizmeti için bir tazminat biçimi olarak Bitcoin'in benimsenmesinin, MicroStrategy'nin bağımsız para politikalarına bağlı olmayan halka açık ve sağlam bir kaynak mimarisiyle desteklenen bir değer deposu olarak hizmet verebilecek yetenekleri nedeniyle Bitcoin'e olan bağlılığının ortasında gerçekleşeceğini belirtti.


Bu nedenle, çalışan olmayan yöneticilere ödenecek ücret miktarı değişmeden kalacak ve nominal olarak ABD doları cinsinden ifade edilecektir. Bununla birlikte, ödeme anında, ücretler bir ödeme işlemcisi tarafından USD'den Bitcoin'e dönüştürülecek ve ardından yönetmenin dijital cüzdanına yatırılacaktır.


ABD'deki (veya dünyadaki) bir şirketin yöneticilerine fiat para yerine Bitcoin ile ödeme yapmayı seçtiği ilk sefer oldu. MicroStrategy, hazine fonlarına yatırım yapan ilk büyük işletme oldu (firma 90.000 BTC'de oturuyor) ve Tesla, Square ve Meitu gibi diğerlerinin benzer alımlar yapmasının yolunu açıyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page