top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

NEAR Protocol (NEAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 17 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 NEAR Protocol (NEAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 NEAR Protocol Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 NEAR Protokolü Nedir?

  4. 1.2.1 NEAR Nasıl Çalışır?

  5. 1.2.2 NEAR Protokolünün Unsurları ve Özellikleri

  6. 1.3 Near Protokol Tarihi

  7. 1.3.1 Near Kollektif Nedir?

  8. 1.4 Near Token

  9. 1.4.1 Near Protocol – Geliştiriciler için Go-to Blockchain

NEAR Protocol (NEAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


NEAR Protocol, geliştiriciler için çeşitli amaçlar için dApp’ler veya merkezi olmayan uygulamalar oluşturmalarına olanak tanıyan, yüksek düzeyde ölçeklenebilir ve düşük maliyetli bir platform olan akıllı sözleşme uyumlu bir kripto para birimidir. Kripto para birimi alanında, rekabet kısır olabilir. Bununla birlikte, özellikle yeni bir varlık sınıfı olduğu için kripto alanında işbirliği de yaygındır. Kripto yaratıcıları ve uzmanları, şu an için rekabet etmek yerine işbirliği yapmanın oldukça faydalı olduğunu anladılar. Ve kripto para alanında işbirliği söz konusu olduğunda, NEAR Protocol’den daha iyi herhangi bir kripto projesi bulmakta zorlanacaksınız. Öğeleri ve özellikleri de dahil olmak üzere NEAR Protokolünün gerçekte ne olduğunu anlamakla ilgileniyorsanız, bu gönderi hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacaktır.


NEAR Protocol (NEAR) Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum
NEAR Protocol (NEAR) Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum


NEAR Protocol Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşan Arz 700,273,739.00 NEAR 70% Maks Arz 1,000,000,000 Toplam Arz 1,000,000,000


NEAR Protokolü Nedir?


NEAR veya NEAR Protokolü, akıllı sözleşme işlevine sahip bir kripto para birimi blok zinciridir. NEAR Protokolü, merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Aynı zamanda geliştirici dostudur ve Ethereum ile birlikte çalışabilir.


İşlevselliğine gelince, NEAR Protocol, saniyede 100.000’den fazla işlemi işleyen “Doomslug” olarak bilinen bir blok oluşturma mekanizması ve tüm kripto para birimi ağını birden çok bölüme ayıran “Nightshade” olarak bilinen bir Sharding mekanizması kullanır. NEAR Protokolü’ndeki işlem ücretleri o kadar düşüktür ki, nicelleştirme için “yocto” adı verilen özel bir ölçü birimi gerektirir. Ayrıca, NEAR Protocol’deki geliştiriciler, platformu kimlik veya para gibi değerli varlıkları işleyecek kadar güvenli hale getirmek için çalışıyor. Sharding ile birlikte hisse kanıtı gibi özelliklerle platform, günlük müşteriler için faydalı olabilir.


NEAR Nasıl Çalışır?


NEAR Protokolü, performansı optimize etmek için parçalama kullanan, hisse senedi blok zincirinin özel bir kanıtıdır. Sharding, diğer kripto para birimlerine kıyasla NEAR Protokolünde oldukça farklıdır. Yani, NEAR Protokolündeki tüm parçalar aynı ağın parçası olarak kabul edilir. Nightshade kullanarak, kripto para birimi Rainbow Bridge kullanarak ETH ile birlikte çalışabilir. Nightshade, NEAR Protocol blok zincirinde her bir parçanın mevcut durumunun tek bir anlık görüntüsünü eklemek için çalışır. Her parçanın, bir blok her üretildiğinde parçanın mevcut durumunu yayınlayan kendi doğrulayıcı düğümleri vardır.


NEAR Protokolünün Unsurları ve Özellikleri


NEAR Protocol, doğrulayıcılara, son kullanıcılara ve geliştiricilere farklı şekilde hitap eden çok sayıda işlevsellik ile birlikte gelir.

  1. NEAR Protokolü, geliştiricilerin son kullanıcıların yararına olan işlemleri ön ödemesine ve imzalamasına olanak tanıyarak, kullanıcıların merkezi olmayan uygulamanın nasıl çalıştığını ve diğer teknik anormallikleri bilme ihtiyacını önemli ölçüde azaltır.

  2. Platformu jeton veya cüzdan kullanmaya gerek kalmadan kullanabilmeleri için kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış bir ‘Aşamalı UX’e sahiptir.

  3. Doğrulayıcılar hakkında konuştuğumuzda, NEAR Protokolü, kullanıcılar için çeşitli teklifler oluşturmalarına olanak tanır.

Near Protokol Tarihi


Near Protocol, başlangıç ​​günlerinde bir makine öğrenimi platformuydu. 2017 yılında Illia Polosukhin ve Alexander Skidanov tarafından piyasaya sürüldü. O zamanlar Near.ai olarak biliniyordu. Araştırma yaparken çok ilginç buldukları akıllı sözleşmeler ve kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi oldular. Kripto alanı hakkında daha fazla araştırma yapmaya ve keşfetmeye zorlandılar.


Uygulamalarını oluşturmak için mevcut blok zinciri platformlarını araştırmaya başladılar. Ancak hiçbir blockchain platformunun gereksinimlerini ve beklentilerini karşılayamayacağı sonucuna vardılar. Böylece iç ihtiyaçlarını karşılamak için Near Protocol’ü başlattılar. Hem Illia Polosukhin hem de Alexander Skidanov için geliştiricilerin güçlü DApp’lerini dağıtmalarını sağlamak için büyük ölçüde ölçeklenebilir bir blok zinciri platformu oluşturmak istedikleri açıktı. Böylece Proof-of-Work yerine Proof-of-Stake mekanizmasını seçtiler.


Illia Polosukhin, Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü’nden Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri alanında Yüksek Lisans Derecesine sahiptir. Salford Systems’e 2008 yılında yazılım mühendisi olarak katıldı. Ardından 2014 yılında Mühendislik Müdürü olarak Google’a katıldı. Şu anda 2017’den beri Near Protocol ile kurucu ortak olarak çalışıyor. Alexander Skidanov, Izhevsk Devlet Teknik Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Microsoft’a yazılım geliştirici olarak katıldı ve ardından MemSQL’e katıldı ve burada beş yıl Kıdemli Yazılım Geliştirici ve Mühendislik Direktörü olarak çalıştı. Haziran 2017’den bu yana Ilia Polosukhin ile birlikte Near Protocol’ün kurucu ortağı olarak çalışıyor.


Hem Alexander hem de Illia’nın geçmişi, becerilerini ve niteliklerini gösterir. 2008’de Alexander, dünya çapındaki üniversite öğrencileri arasında zorlu bir yarışmanın ardından verilen ICPC altın madalyasını kazandı. Illia aynı yarışmada finalist oldu. Yatırımcılar Near Protocol’de büyük bir potansiyel gördüler. Böylece, ilk dört ay içinde, daha bir şey inşa etmeden önce, Near Protocol 50 milyon dolar topladı. Bu da ayı piyasasında. İlk günlerde sadece iki ekip üyesi vardı – Alexander Skidanov ve Illia Polosukhin. Ancak takımın gücü, lansmandan sonraki birkaç gün içinde 10’a yükseldi. Near Protokol ekibi bugün Near Collective olarak biliniyor ve şu anda 80’den fazla çalışanı var.


Near Kollektif Nedir?


Near Collective, Near Protocol blok zincirinin arkasındaki dünyaca ünlü uzmanlardan oluşan bir ekiptir. Near Protocol projesini en üst düzeyde geliştirerek ileriye taşımayı hedefliyorlar. Near Collective’in ana hedefi, geliştirici ihtiyaçlarını desteklemek ve hem geliştiricilerin hem de son kullanıcıların kullanıcı deneyimini sürdürmek için Near Protocol blok zincirini büyük ölçüde ölçeklenebilir tutmaktır.


Near Token


Near Protokolün yerel simgesi NEAR’dır ve Near Protokol ekosistemindeki ekonomiye güç sağlar. Geliştiriciler ve kullanıcılar, veri depolama ve sisteme yapılan işlemler için ödeme yapmak için Near belirteçlerini kullanacak. Ağa bir düğüm olarak katılmak isteyen herhangi bir kullanıcı, bunu NEAR belirteçlerini stake ederek yapabilir. Tüm NEAR token sahipleri, Near Protokol yönetişim sürecine katılmak ve Near Protokolün gelecekteki yolunu belirleyecek önemli konularda oy kullanmak için oy hakkı da alır.


NEAR jetonlarının maksimum arzı 1.000.000.000’dir ve yazı yazılırken dolaşımdaki arzı 394.718.621’dir. Oluşum zamanlarında, toplam 1.000.000.000 NEAR jetonu yaratıldı. Oluşum sırasında NEAR token arzının %17,2’si Topluluk hibeleri ve programları için ayrıldı, NEAR tokenlerinin %14’ü çekirdek katkıda bulunanlar içindi. NEAR token arzının %11.4’ü operasyon hibesi içindi ve Near Protocol destekçileri NEAR token arzının %17.2’sini alacaktı. Near Protocol’ün vakıf bağışı %10’unu alırken, erken ekosistem üyeleri NEAR’ın arzının %11.7’sini aldı. Arzının %12’si topluluk satışı içindi ve NEAR’ın arzının %6,1’i projenin küçük destekçileri için ayrıldı.

Binance indirim ile hesap aç


Near Protocol – Geliştiriciler için Go-to Blockchain


Near Protokol bunun için çok şey var. Birinci sınıf bir ekibe, yeterli finansmana ve güçlü bir topluluğa sahipler. Eksik oldukları tek departman pazarlamadır. Near Protocol, pazarlama için biraz daha çaba harcarsa, projeleri etrafında çok ihtiyaç duyulan bir yutturmaca oluşturabilirler. Maruz kalma sorununun üstesinden gelmek, Near Protokol ve topluluğu için harikalar yaratabilir. Şu an itibariyle Near, hem Ethereum hem de Polkadot Network’ten güçlü bir rekabetle karşı karşıya. Near Protocol’ün önde gelen blok zinciri platformlarına karşı rekabet etmeye devam edip etmediğini veya geniş blok zinciri alanında nişini oluşturup oluşturmadığını görmek ilginç olurdu. Genel olarak, Near Protocol bir kripto projesini başarılı kılan her şeye sahiptir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

13 görüntüleme0 yorum
bottom of page