top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

NKN (NKN) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 NKN (NKN) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 NKN Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 NKN Nedir?

  4. 1.2.1 Günümüzün İnternetiyle İlgili Sorun

  5. 1.2.2 Eşler Arası Ağların Sınırlamaları

  6. 1.2.3 NKN’nin Temel Bileşenleri

  7. 1.2.4 NKN Tarafından Desteklenen Güncel DApp’ler

  8. 1.2.4.1 nMobile

  9. 1.2.4.2 D-Sohbet

  10. 1.2.4.3 nFTP

  11. 1.2.4.4 NShell

  12. 1.2.5 Neden NKN?

  13. 1.2.5.1 Çok Sayıda Düğüm

  14. 1.2.5.2 Yüksek Hız

  15. 1.2.5.3 Sıfır Sunucu

  16. 1.2.5.4 Benzersiz ve Küresel Kimlik

  17. 1.2.5.5 Ekstra Güvenlik

  18. 1.2.5.6 Düşük Gecikme Süresi

  19. 1.2.6 NKN, Blockchain Destekli İnternet’in Üçüncü Unsurudur

  20. 1.2.7 NKN Topluluk Stratejisi ve Genel Bakış

  21. 1.3 NKN’yi Satın Alma ve Saklama

NKN (NKN) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

İnternet geldiğinde fikir, her yerden insanların ziyaret edebileceği ve bilgi ve bilgi edinebileceği güvenilir, güvenli ve çeşitli bir web’e sahip olmaktı. Ancak onlarca yıl sonra, giderek daha fazla sansürlenen, kullanıcı verilerinin güvenli olmadığı ve daha fazla verimsizliğe karşı savunmasız olan bir internetimiz var. Blockchain vaadi ile interneti daha güvenli ve güvenilir bir yer haline getirme fırsatına sahibiz. NKN – ‘yeni bir ağ türü’, merkezi olmayan, daha anonim ve eşler arası çevrimiçi ekosistemi güçlendirerek internetin yörüngesini değiştirmek isteyen blok zinciri tabanlı bir platformdur. Umarım bu, interneti kullanıcılar için daha fazla verimlilik, sürdürülebilirlik ve güvenliğe yönlendirecektir. Bu makalede, NKN ekosistemini ve yerel belirteci NKN’yi daha derinlemesine inceliyoruz.


NKN (NKN) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
NKN (NKN) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

NKN Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşan Arz 700,000,000.00 NKN 70% Maks Arz 1,000,000,000 Toplam Arz 700,000,000


NKN Nedir?


Yeni Tür Ağ, yeni bir tür blok zinciri tarafından desteklenen eşler arası bir internet protokolüdür. Ağın devam etmesini sağlamak için boş bant genişliğini ve bağlantılarını paylaşan kullanıcıları çekmek için teşvikler kullanır. Nihai hedef, geliştiricilerin herkes için düşük maliyetli ve daha erişilebilir bir internet oluşturabilmesi için açık, verimli ve merkezi olmayan bir internet oluşturmaktır. Yazma sırasında, NKN’nin yaklaşık 28183 tam düğümü vardır.


Günümüzün İnternetiyle İlgili Sorun


İnternetin orijinal fikri, bilgiyi demokratikleştirmek, onu herkes için her yerde çok az veya ücretsiz olarak erişilebilir kılmaktı. Ancak, bu fikir her geçen gün daha fazla tehlikeye giriyor. Örneğin, tehdit edilen net tarafsızlığımız var. Ücretsiz olması gereken bilgiler, bazı yargı bölgelerinde genellikle sansür tehdidi altındadır ve kullanıcı gizliliği garanti edilmez. Bütün bunlar, bildiğimiz şekliyle internetin bir reform gerektirdiğine işaret ediyor.

Eşler Arası Ağların Sınırlamaları

Bu sorunu çözmek için eşler arası ağlar önerilmiştir. Ancak, onları geride tutan bazı zorluklarla karşı karşıya kalırlar. Bunlar arasında, kötü niyetli saldırılara karşı güvenlik açığı, ekonomik teşvik yok ve ölçeklenebilirlik genellikle feda edilir, ancak bunlarla sınırlı değildir. NKN, aşağıdaki çözümlerle bu sorunların çözülmesine yardımcı olmak istiyor;

  1. Herhangi bir düğüm ağa uzaktan bağlanabilir

  2. Ağ paylaşımını destekleme

  3. Ağ tarafsızlığını teşvik etmek

  4. Açık ve ölçeklenebilir bir ağı destekleyin

  5. Verimli yönlendirmeyi destekleyin

  6. Ağların bağlanabilirliğini simgeleyin ve aktif düğümleri teşviklerle ödüllendirin

  7. Daha güvenli, ekonomik olarak uygulanabilir ve ölçeklenebilir bir blok zinciri ağı tasarlayın

NKN’nin Temel Bileşenleri


NKN, çalışmasını sağlayan birkaç temel bileşen üzerine kurulmuştur.

  1. Merkezi Olmayan Veri İletim Ağı (DDTN) Şeması: Bu, NKN altyapısının yapı taşlarını “blok zincirileştirme” girişimidir. Amaç, ağı her zaman zayıf tutmak için bağımsız geçiş düğümleri kullanarak ağ bağlantısını ve veri iletim verimliliğini desteklemektir.

  2. Hücresel Otomata destekli DDTN: Bu, blok zincirini yeniden tasarlayan bir araçtır. Akran denkliği ve eşzamanlılık gibi kavramları destekler.

  3. Hücresel Otomata Dayalı Konsensüs: NKN ağı, Cellular Automata sayesinde yüksek hata toleranslı bir konsensüs sağlayabilir.

  4. Proof of Relay: NKN Proof of Relay (PoR) uygulayacaktır. Bu mekanizma, katılımcıları bağlantılarını ve bant genişliğini paylaşarak ve karşılığında jeton ödülleri alarak ağa katkıda bulunmaya teşvik edecektir.

  5. Tokenizasyon: NKN, katılımcıları bant genişliği kaynaklarını paylaşmaya ve karşılığında ödüller almaya teşvik etmek için verilerin tokenleştirilmesini ve iletimini uygulayacaktır.

  6. DApp geliştirme için araç seti: NKN, geliştiricilerin DApp’leri hızlı ve acısız bir şekilde oluşturmaları için bir araç seti sağlar. Bu araçlar zaten sağlanmış olduğundan, geliştiriciler yaratıcılık, tatmin edici kullanıcı deneyimleri ve ekonomik uygulanabilirlik üzerine odaklanabilir.

NKN Tarafından Desteklenen Güncel DApp’ler


nMobile

Bu, D-Chat, haberler ve IOT yetenekleri olarak bilinen bir sohbet aracı olan NKN cüzdanını destekleyen bir mobil uygulamadır.


D-Sohbet

Bu, katılan taraflara bağlı olarak hem açık hem de özel sohbet için sunucusuz bir sohbet aracıdır.


nFTP

Bu, güvenli, eşler arası ve sunucusuz bir dosya aktarım hizmetidir.


NShell

Bu, Secure Shell’den daha güvenli olan uzak bir kabuktur.

Neden NKN?

NKN, diğer blok zinciri ağlarına göre bu avantajları önerir;


Çok Sayıda Düğüm

NKN ana ağı şu anda 25.000’e kadar tam düğüme sahiptir ve bu da onu yüksek düzeyde ölçeklenebilir hale getirir.


Yüksek Hız

NKN, çeşitli rotaların ‘toplanmış hızını’ destekler. Daha fazla düğümle, tüm ağın verimi ölçeklenebilir.


Sıfır Sunucu

NKN ağı tamamen sunucusuzdur, tamamen merkezi olmayan ve eşler arası bir tarzda çalışır. Bu, bakım maliyetlerini ve karmaşıklığı önemli ölçüde azaltır. Ayrıca, kötü niyetli saldırıları çekecek tek bir başarısızlık noktasını da ortadan kaldırır.


Benzersiz ve Küresel Kimlik

NKN, dünyanın her yerinden hizmetleri kolaylaştırmak ve daha fazla insanın platformla etkileşime geçebilmesi için benzersiz kimlik adreslerini destekler.


Ekstra Güvenlik

NKN, kriptografik, uçtan uca ve atlamadan atlama şifrelemeyi destekleyerek kullanıcıların verilerini ve bilgilerini üçüncü taraf meraklı gözlerden korur.


Düşük Gecikme Süresi

NKN, 3D oyun, artırılmış ve sanal gerçeklik, uç bilgi işlem ve ayrıca IOT gibi çok çeşitli uygulamaları destekleyebilir.

Binance indirim ile hesap aç


NKN, Blockchain Destekli İnternet’in Üçüncü Unsurudur


Bitcoin ve Ethereum bilgi işlem gücünden, IPFS ve Filecoin veri depolamadan ve NKN ağdan sorumludur. NKN, daha merkezi olmayan, dinamik olarak gelişen, kendi kendini organize eden ve kendi kendine gelişen bir altyapı ağı sağlayarak ve tamamen yeni bir fikir birliği oluşturma mekanizmaları geliştirerek Aktarma Kanıtı (PoR) sunar. PoR kaynakları boşa harcamaz; katılımcılar, tükettiklerinden daha fazla ağ kaynağı sağlayarak ödüllendirilir. NKN, ağ bağlantısını ve bant genişliğini garanti etmek için PoR mekanizmasını kullanır.

NKN, mevcut platformlara göre çeşitli avantajlara sahiptir. NKN, merkezi olmayan uygulamalar geliştirmek için mükemmel bir ağ platformudur. NKN teşvik modeli, insanları büyük bir pazar yaratarak ağa katılmaları için ödüllendirir. NKN, daha iyi bağlantı sağlamak, kullanılmayan ağ kaynaklarını teşvik etmek ve genel ağı genişletmek için çaba göstermektedir. Mevcut sistemlere kıyasla NKN, P2P veri aktarımı ve bağlantısı için daha uygundur.

Bilgi işlem altyapısı yeniliği açısından NKN, blok zinciri ekosisteminde devrim yaratacak. NKN, İnternet altyapısının üçüncü ve muhtemelen son parçası olacak – ağ. New Kind of Network (NKN), geçtiğimiz ay beklenmedik gelir akışlarından biri olarak ortaya çıktı ve 8 Mart’taki 0,052 dolardan %1400 artarak 6 Nisan’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,779 dolara yükseldi.


Ocak 2018’deki lansmanından bu yana, projenin web sitesine göre, proje şu anda çevrimiçi olan 67.266 düğüm ve milyonlarca tam fikir birliği düğümünü destekleyen yeteneklerle, tam mutabakat düğümleri açısından küresel olarak en büyük blok zinciri ağı haline gelmek için istikrarlı bir şekilde büyüdü. Projenin muazzam bir potansiyeli var. İş modelini analiz ettikten sonra, ICO projesine katılım hakkında sonuçlar çıkarmak mümkün olacaktır.


NKN Topluluk Stratejisi ve Genel Bakış


NKN’nin topluluk büyüme stratejileri aşağıdaki gibidir;

  1. Konferanslar, hackathonlar ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapmak için kripto ve blok zinciri topluluğundaki çeşitli oyuncularla çalışmak

  2. Yerleşik bir özel mesajlaşma ve cüzdan içeren mobil uygulaması aracılığıyla kripto dışı kullanıcıları siteye çekmek

  3. Geliştiriciler için DApp geliştirmeyi kolaylaştırmak için içerik yayınlayın

  4. Ekstra jeton ödülleriyle gelişmekte olan ülkelerdeki madencilik düğümlerini teşvik edin

NKN’yi Satın Alma ve Saklama


NKN, Binance, Bilaxy, LATOKEN, MXC, Huobi, VCC Exchange, CoinDXC, Gate.io, IDEX, Huobi, Upbit, Bittrex ve Uniswap dahil olmak üzere çeşitli borsalarda sunulmaktadır. Token, BTC, USDT, BNB, HT, WETH, ETH piyasa çifti olarak listelenir. Depolama için NKN, nMobile, nStatus ve Vault by NKNx dahil olmak üzere resmi cüzdanlar sunar.

NKN, DApp geliştiricilerinin her yerdeki kullanıcılar için güvenli ve düşük maliyetli uygulamalar oluşturması için güvenli ve ölçeklenebilir bir platform sağlar. Erişilebilir bir DApp oluşturma araç seti sayesinde yaratıcılığa, kullanıcı deneyimine ve iş mantığına odaklanabilirler. Ve NKN’nin teşvik modeli, insanları ağa katılmaya ve desteklemeye teşvik ediyor. NKN, insanlara daha iyi bağlantı sağlamayı ve internette devrim yaratmayı başarabilecek mi? izliyor olacağız.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç





18 görüntüleme0 yorum
bottom of page