top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Qtum (QTUM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Qtum (QTUM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Qtum Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Qtum Nedir?

  4. 1.2.1 Her İki Dünyanın En İyisi

  5. 1.2.2 Qtum’un Arkasındaki Takım Kim?

  6. 1.2.3 Qtum, İlk Kanıt Kanıtı Blockchain

  7. 1.2.4 Qtum ve Mobil

  8. 1.2.5 İlginç Teknoloji

  9. 1.2.6 Qtum Bunu Nasıl Başarıyor?

  10. 1.2.7 Merkezi Olmayan Yönetim Protokolü

  11. 1.2.8 Gelecek Yol Haritası

  12. 1.2.9 Qtum’un Değeri

Qtum (QTUM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


En sıradan blockchain hayranı bile büyük olasılıkla Bitcoin ve Ethereum’u duymuştur. İki blok zinciri, öncü teknolojileri sayesinde blok zinciri ve kripto alanında en popüler olanlardır. Bitcoin’in güvenliği ve Ethereum’un akıllı sözleşmelerin kapasitesi, piyasaya sürüldükten on yıl ve altı yıl sonra emsalsizdir. Şimdi, iki zincirin yeteneklerinin tek bir platformda kullanılabileceğini ve sunulabileceğini hayal edin. Bu çok büyük olurdu. Ve Qtum, Singapur merkezli kripto ve blok zinciri projesinin tam olarak bunu yaptı. Bu yazıda, Qtum ekosistemini inceleyeceğiz ve bilmeniz gereken tüm heyecan verici ayrıntıları keşfedeceğiz.


Qtum (QTUM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Qtum (QTUM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Qtum Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşan Arz 104,139,239.50 QTUM 97% Maks Arz 107,822,406 Toplam Arz 103,944,501


Qtum Nedir?


“Quantum” olarak telaffuz edilen Qtum, merkezi olmayan uygulamaları (DApp’ler) ve akıllı sözleşme platformunu desteklemek için Ethereum’un akıllı sözleşme teknolojisini Bitcoin’in güvenliği ve kararlılığıyla birleştiren bir kripto para birimi ve blok zinciri projesidir. Projenin tanıtım belgesi, Qtum’un “hisse kanıtı (PoS) konsensüs modeline sahip ilk UTXO tabanlı akıllı sözleşme sistemleri” olduğunu belirtiyor. dijital para birimlerinin çifte harcama sorununu çözmek.) Bitcoin ve Ethereum, hem piyasa değeri hem de uzayda öncü olmaları nedeniyle en değerli iki kripto para birimidir. Qtum, her iki zincirin işlevleri arasında köprü kurarak her iki dünyanın da en iyisine sahip olmayı umuyor.


Her İki Dünyanın En İyisi


Yukarıda belirttiğimiz gibi, Bitcoin ve Ethereum, her biri kendi yolunda diğer kripto projelerinin temelini oluşturan iki blok zinciridir. Bitcoin, en eski olmasına rağmen, blok zincirlerin en güvenlisi olmaya devam ediyor. Ethereum, kendi adına, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için ilk güvenilir platformdur.

Qtum, Ethereum’un Qtum’un UTXO blok zincirinde Sanal Makine entegrasyonunu kolaylaştırmak için bir “Hesap Soyutlama Katmanı (AAL)” oluşturdu. Soyutlama, hesaplamada, yazılımın sorunsuz uygulanmasına ve kullanımına izin vermek için karmaşıklığının gizlenmesi anlamına gelen bir kavramdır. Soyutlama ile, herkes bir teknolojiyi, altında yatan tekniklere hakim olmak zorunda kalmadan kullanabilir.


Örneğin, bir akıllı telefon kullanmak için programcı veya geliştirici olmanıza gerek yoktur. Birini aramanız gerekiyorsa, arama simgesine basmanın telefonun içindeki devreyi nasıl etkinleştirdiğini vb. bilmenize gerek yoktur. Kısacası, soyutlama, karmaşık teknolojileri ortalama bir insan için erişilebilir kılar. Bu basit yenilik, Bitcoin ve Ethereum’un en iyilerini birleştiren ve her iki zincirle birlikte çalışabilen güvenli bir akıllı sözleşme platformu sunmasını sağladı. Qtum topluluğu için bu büyük bir şey çünkü Raiden, Lightning Network, Segwit ve benzeri her iki blok zincirindeki ölçeklenebilirlik teknolojileri QTUM’da çalıştırılabilir olacak.


Qtum’un Arkasındaki Takım Kim?


Qtum projesi, yeteneğini birden fazla kaynaktan alıyor. Ekip, hem Bitcoin hem de Ethereum topluluklarından üyelerin yanı sıra Baidu, Alibaba, Tencent, NASDAQ ve daha fazlası gibi kıyafetlerden oluşuyor. Takımın önde gelen üyeleri arasında Patrick Dai, Jordan Earls, Yungi Ouyang, Baiqiang Dong, Neil Mahi ve Xiaolong Xu yer alıyor. Bu grup blok zinciri, teorik mekanik, yazılım geliştirme, web geliştirme vb. deneyimlerini birleştirir.

Binance indirim ile hesap aç


Qtum, İlk Kanıt Kanıtı Blockchain


Qtum’un bir diğer dikkat çekici özelliği, bir Proof-of-Stake (PoS) konsensüs protokolü kullanmasıdır. Platformun PoS uygulaması, blockchain alanında ilk oldu. PoS, ilk olarak Bitcoin tarafından tanıtılan Proof-of-Work konsensüs protokolünden daha üstün olarak görülüyor. PoW’da madenciler, bir bulmacayı çözen ilk madencinin blok ödülleri aldığı hesaplamalı bulmacaları çözmek için rekabet eder. Ancak PoW, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli zorluklara sahiptir;

  1. Çevre için çok pahalı ve kötü olan aşırı miktarda enerjiyi silip süpürür

  2. Kaynaklara erişimi olan kişi veya kuruluşlar, ihtiyaç duyulan muazzam miktarda gücün yanı sıra güçlü özel madencilik bilgisayarlarını karşılayabildikleri için, olmayanlara göre haksız bir avantaja sahiptir. Bu, kripto para biriminin içermesi gereken ademi merkeziyetçiliğe aykırıdır.

  3. Gerçek dünya kaynaklarını kullanır

Qtum ve Mobil

Blok zincirlerinin büyük çoğunluğu bilgisayar tabanlı uygulamalara odaklanır. Qtum, hem bireyler hem de işletmeler için mobil kullanıcıların cep telefonlarından akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar çalıştırabilmelerine izin vererek bunu değiştirdi.


İlginç Teknoloji


Qtum’un blok zincirinin temeli, güvenli ve basit bir ortamda dApp’lerin ve akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını mümkün kılmak için kendi Ethereum benzeri sanal makinesini (X86-VM) kullanırken Bitcoin kodunun kararlılığına dayanmaktadır.


‘Hesap Özet Katmanı’, Qtum’un Bitcoin ve Ethereum benzeri özellikler arasında köprü kurmak için kullandığı yazılımdır. Hesap Özet Katmanından önce, Bitcoin ve Ethereum birbirleriyle iyi iletişim kurmayan farklı temeller kullandığından, diğer projeler bu özellikleri birleştiremedi. İşlemleri doğrulamak ve blok zinciri oluşturmak için hisse kanıtı protokolü (POS) kullanır ve ayrıca paydaşların Qtum’un gelecekteki gelişmeleri yönünde oy kullanmasına izin verir.


Qtum Bunu Nasıl Başarıyor?


Mevcut DApp’ler ve akıllı sözleşme platformları, blok zincirinin tam bir kopyasına sahip olmanızı gerektirir. Daha küçük cihazları olan veya yüksek hızlı internete erişimi olmayan kişiler bunu hackleyemezler. Qtum, EVM ve UTXO entegrasyonu sayesinde Qtum’dan varsayılan erişime sahip olan Basit Ödeme Doğrulaması (SPV) protokolü aracılığıyla bunu atlatır. Bu SPV protokolü, mobil özelleştirilmiş lite cüzdanlarla EVM’ye erişime izin verir ve tüm blok zincirini indirme ihtiyacını ortadan kaldırır.


Merkezi Olmayan Yönetim Protokolü


Qtum’un bir başka heyecan verici özelliği de, blok boyutu, blok işleme süresi, gaz miktarları gibi blok zinciri özelliklerinin bir hard fork ve ekosistem bozulmasına gerek kalmadan değiştirilmesine izin veren Merkezi Olmayan Yönetim Protokolü’dür (DGP). Örneğin DGP, blok kapasitesini 32 MB’a kadar artırabilir. Blok zinciri parametrelerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, üçüncü taraf yazılımı veya ağ katılımcılarının herhangi bir katkısı olmadan zincir üzerinde yapılır.


Gelecek Yol Haritası


Qtum ekibi, ağı saniyede 20.000 işlem gerçekleştirecek şekilde ölçeklendirmek için yıldırım ağ kanallarını birleştirmeye çalışıyor. 2018 ve sonrasında Qtum, yeni bir Sanal Makine, yeni bir akıllı sözleşme dili ve QTUM paydaşları tarafından seçilecek topluluk projeleri geliştirmek için çalışacak.


Qtum’un Değeri


QTUM’un ICO’su Mart 2016’dan Nisan 2017’ye kadar sürdü. Yüz milyon coin dağıtıldı ve %51’i halka açıldı. Kalan kısım şu şekilde bölündü: %20’si geliştirme ekibi, ilk destekçiler ve kurucular için, %20’si iş geliştirme için ayrıldı ve kalan %9’u araştırma, büyüme stratejisi ve eğitime ayrıldı.


31 Ocak 2020 itibariyle, QTUM piyasa değeri açısından 35. sırada, Piyasa değeri 202, 194, 252, 24 saatlik hacmi 202, 194, 252 ve dolaşımdaki arzı 96, 349, 532 QTUM. Toplam arzı 102, 099, 552, maksimum arzı ise 107, 822, 406 QTUM’dur. Tokenin Tüm Zamanların En Yüksek seviyesi 99.87$ (07 Ocak 2018) ve Tüm Zamanların En Düşük seviyesi 1,47$ (24 Eylül 2019) bulunuyor.


Qtum’un, kullanıcıların Bitcoin blok zinciri aracılığıyla Ethereum’un akıllı sözleşmelerini kullanmalarını sağlayan soyutlama katmanı ve sorunsuz blok zinciri modifikasyonunu kolaylaştıran DGP platformu, blok zinciri ilkleridir. Bu teknolojiler sayesinde işletmeler ve hatta bireyler blok zinciri teknolojisinden hiç olmadığı kadar kolay bir şekilde faydalanabilirler. Proje, sürekli gelişen blok zinciri dünyasında aynı yenilikçi ruhla devam ettiği sürece başarılı olması için cephaneliğinde doğru araçlara sahiptir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

12 görüntüleme0 yorum
bottom of page