top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Siacoin (SC) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Siacoin (SC) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Siacoin Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 Sia Potansiyeli

  4. 1.1.2 İlginç Teknoloji

  5. 1.1.3 Önemli Ortaklıklar

  6. 1.1.4 SiaCoin Cüzdanı

  7. 1.1.5 SiaCoin Rakipleri

  8. 1.1.6 SiaCoin İyi Bir Yatırım Mı?

  9. 1.1.7 Gelecek Yol Haritası

Siacoin (SC) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Siacoin, aktif olarak geliştirilmiş merkezi olmayan bir depolama platformudur. Dünyanın her yerindeki kullanıcılar, merkezi olmayan bir ağ oluşturmak için bilgisayarlarından disk depolamaya katkıda bulunur. Siacoin olan herkes, Sia’daki ana bilgisayarlardan depolama alanı kiralayabilir. Bu, Sia blok zincirinde depolanan “akıllı” depolama sözleşmeleriyle gerçekleştirilir. Akıllı sözleşme, yalnızca ev sahibi dosyayı belirli bir süre tuttuktan sonra ev sahibine bir ödeme sağlar. Ev sahibi dosyayı kaybederse, ev sahibine ödeme yapılmaz.

Sia ağının dağınık yapısı, gecikme, verim, güvenilirlik ve güvenlikte birçok optimizasyona olanak tanır. Sia ağının merkezi olmayan yapısı, depolama alanı olan herkesin ödeme almasını sağlayarak giriş engelini ve genel bulut depolama fiyatını düşürür. Sia kripto para birimi yayında! Siacoin’leri kullanarak depolama kiralayabilirsiniz ve ağa depolama sağlayan ana bilgisayarlar siacoin şeklinde tazminat alır. Depolama platformunun kendisi hala beta aşamasındadır ve yalnızca 500mb veya daha küçük boyuttaki yüklemeler cüzdan tarafından desteklenir. Sia, kullanıcıların Siacoin karşılığında birbirlerinden depolama alanı kiralamaları için merkezi olmayan bir bulut depolama platformudur. Sia, sözleşme sona erene kadar müşterilerle kamu tarafından denetlenebilir bir sözleşme oluşturmak için depolama sağlayıcıları için akıllı sözleşmeler kullanır. Platformun kendisi merkezi olmayan bir yapıya sahip olmasına rağmen, Sia, kar amacı gütmeyen Boston merkezli bir yazılım geliştirme şirketi olan Nebulous Incorporated tarafından desteklenmektedir.


Siacoin (SC) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Siacoin (SC) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Siacoin Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşan Arz 50.73B SC Maks Arz Toplam Arz 50,732,242,992


Sia Potansiyeli


Sia’nın merkezi olmayan bir bulut depolama sağlayıcısı olarak arkasındaki potansiyel önemlidir. Bu madeni para, milyarlarca dolar değerinde bir endüstriyi bozabilir. Platform, şu anda piyasada mevcut olan her şeyden daha güvenli, özel ve uygun maliyetli bir çözüm sunar. Sia, bilgi depolamak için merkezi bir veri çiftliğine ihtiyaç duymadığından, bulut depolama alanında devrim yaratabilir. Blok zincirini kullanmak ve eşler arası depolamaya izin vermek, artık merkezi bir konuma gerek olmadığı anlamına gelir. Ayrıca kullanıcılara ihtiyaçlarına uygun daha ucuz seçenekleri arama seçeneği sunar.

Ortalama olarak, Sia platformundaki kullanıcılara 1 TB değerinde dosya depolamak ayda yaklaşık 2 ABD dolarına mal oluyor. Bu, daha önce bahsettiğimiz Amazon, Google veya Microsoft gibi diğer dosya barındırma platformlarıyla karşılaştırıldığında çok daha ucuzdur. Sia bu fiyata bir bulut depolama hizmeti sunmaya devam edebilirse, bulut hizmeti endüstrisindeki büyük oyuncular kaba bir uyanış içinde olabilir.


İlginç Teknoloji

  1. Müşteriler bir ev sahibinin depolaması için Siacoin ile ödeme yaparken, ev sahibi jetonları sözleşmeye teminat olarak yatırır ve bu da onları çevrimiçi kalmaya ve fon almak için sözleşmeyi tamamlamaya teşvik eder. Siacoin işlemleri, ödeme kanalları kullanılarak müşteriler ve ana bilgisayarlar arasında yapılır. Ödeme kanalları, ağı yalnızca depolama sözleşmeleri için tutmak için işlemleri blok zinciri dışında işler.

  2. Depolama akıllı sözleşmeleri, ana bilgisayarların ve istemcilerin birbirleriyle bir anlaşma oluşturmak için kullandıkları protokollerdir. Depolama sözleşmesi, bir ana bilgisayarın belirli bir boyutta bir dosyayı saklama niyetini ve ana bilgisayarın depolamayı ne kadar düzenli olarak sağlaması gerektiğini beyan eder. Gönderildikten sonra, depolama sözleşmeleri gerektiğinde değiştirilebilir ve güncellenebilir.

  3. Ağ, ‘silme kodları’ ile istemci koruması sağlar. Silme kodları, bir ana bilgisayarın çevrimdışı olması durumunda dosyaları korumak ve kurtarmak için yeniden oluşturma kodlarıdır. Bu, dosyayı, tüm dosyanın herhangi bir 10/100 parçadan kurtarılabileceği şekilde parçalara bölerek yapılır. Her parça şifrelenir ve birçok ana bilgisayarda saklanır ve bu nedenle, istemci, dosyalarını dosyanın bir parçasını içeren en yakın 10 ana bilgisayara yükleyerek veya indirerek zaman kazanma seçeneğine sahiptir.

  4. Ağdaki bir itibar sistemi, istemcileri riskli ana bilgisayarlardan korumaya yardımcı olur. Bunu azaltmak için, sunucular müşteriyi aldatırlarsa kaybedecekleri zamana bağlı Siacoin’leri kilitleyerek iyi niyet gösterebilirler. Bu sistem sayesinde, müşteriler kilitli daha büyük miktarda bozuk paraya sahip ana bilgisayarları tercih edecekler.

  5. Sia’nın sahibi olan kar amacı gütmeyen şirket Nebulous Incorporated, tüm sözleşmelerin %3,9’unu kaldırarak ve fonları şirketin gelirine ve ilk Sia yatırımcılarına dağıtarak depolama sisteminden yararlanır.

Önemli Ortaklıklar

  1. Merkezi olmayan bir depolama sistemi olan ClearSHARE, platformunu Sia depolama blok zincirinde oluşturmak için Sia ile ortaklık kurdu.

  2. İlk yıldız girişimleri, Boston merkezli bir firma, Siacoin projesini destekleyen ilk yatırımcılardan biriydi.

  3. Raptor Group Holdings, Jim Pallotta Aile Ofisi ve Siacoin’in bir başka ilk yatırımcısı tarafından desteklenen özel bir yatırım şirketidir.

  4. Xiaolai Li, Siacoin lansmanına büyük bir melek yatırım katkısı yaptı. Li, ilk günlerde servetini Bitcoin’e madencilik ve yatırım yaparak kazanan Çin’in en büyük kripto yatırımcılarından biridir.

SiaCoin Cüzdanı


Diğer tüm kripto para birimlerinizi bir cüzdanda tutarsınız ve aynı şeyi SiaCoin’lerinizle yapmak önemlidir. Hacklenmeye açık oldukları için dijital para birimlerinizi bir borsada tutmak istemezsiniz, bu yüzden paralarınızı bir cüzdana taşıdığınızdan emin olun.

Sia, madeni paralarınızı saklamak için cüzdanını kullanmanızı önerir. Sia uygulamasını masaüstünüzde başlattığınızda, Sia’nın geliştirdiği bir cüzdan seçeneği vardır. Ekip, cüzdanın bakımını yapar ve siz ona kaydolduğunuzda parola ve tohum bilgileri güvenli bir şekilde yanınızda bulunur. Bir masaüstü cüzdan olduğu için çevrimiçi korsanlığa karşı daha güvenlidir. Sia yazılımını indirip ağ ile senkronize ettikten sonra, cüzdan için kayıt olabilirsiniz. Ardından, Sia için diğer kripto para birimlerini takas ettiğinizde, onları nereye göndereceğinizi bilebilmeniz için alma bilgilerinizi oluşturabilirsiniz.


Binance indirim ile hesap aç



SiaCoin Rakipleri


SiaCoin, Google Drive, OneDrive, Dropbox ve diğerleri gibi mevcut bulut hizmetlerine rakiptir. Ancak, bu hizmetlerin tümü SiaCoin’in olmadığı yerde merkezileştirilmiştir. SiaCoin, merkezi olmayan bir bulut platformuna sahip olabilecek birkaç projeden biri olsa da, aynı alanda parasının karşılığını veren birkaç proje daha var. SiaCoin yarışması olarak görülebilecek diğer birkaç projeye bir göz atın.


SiaCoin İyi Bir Yatırım Mı?


SiaCoin’in iyi bir yatırım olup olmadığını söylemek çok zor. Bir yandan, net bir kullanım durumu, çalışan bir ürünü var ve aynı nişi kapsayan daha yerleşik hizmetlerle rekabet edecek şekilde fiyatlandırılıyor. Öte yandan, aynı işlevi halihazırda sunan birçok farklı hizmetle karşı karşıyadır.


Yol haritasının kendisi, SiaCoin’in Amazon ve Google gibilerle rekabet edebilecek bir ürün yapmak için çalıştığını gösteriyor gibi görünüyor. Ancak, hala yanlış gidebilecek çok şey var. Piyasa bir rakiple birlikte hareket etmeye karar verirse veya gezegenin yasa koyucuları bunu düzenlemeye kararlıysa, SiaCoin için görünüm daha az olumludur. Sia için gelecek ne olursa olsun, tüm kripto para birimleri gibi, yüksek riskli, yüksek getirisi olan bir yatırımdır. Bu, kaybetmeyi göze alabileceğinizden daha fazla yatırım yapmamanız gerektiği anlamına gelmektedir. SiaCoin yarın 0,00 dolara gitse, yaşam kalitenizi etkiler mi? Cevabınız evet ise, çok fazla yatırım yaptınız!


Gelecek Yol Haritası


Geliştirme ekibi, bir plana bağlı kalmak yerine herhangi bir zamanda ihtiyaç duyulan gelişmeleri yapmakla meşgul olduklarından, çoğunlukla Sia yol haritasına uyulmaz. Sia özel olarak finanse edildiğinden, yatırımcıları memnun etmek için kamuya açık bir şekilde yayınlaması ve bir yol haritası izlemesi gerekmez. Bir tarih verilmemesine rağmen, Siacoin teknik incelemesi, Siacoin’i önde gelen kripto para birimine bağlayacak ve koruyacak bir Siacoin/Bitcoin 2 yönlü sabitleyici uygulama planları vaat ediyor.

Sia platformu, merkezi rekabetini potansiyel olarak tehdit edebilecek devrim niteliğinde bir eşler arası merkezi olmayan dosya depolama hizmeti sunar. Hâlâ gelişmekte olan bir platform olduğundan, bu biraz zaman alabilir ve kaçınılmaz olarak, merkezi olmayan çözümüne geçiş yapan karşılaştırmalı sayıda tüketici tarafından belirlenecektir. Sia, kriptoya yatırım yapmak isteyen yeni başlayanlar için enflasyonist para birimi nedeniyle en iyi seçim olmayabilir, ancak pasif kripto para birimi geliri elde etmek isteyen herkes için umut verici bir başlangıç noktası olabilir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç



13 görüntüleme0 yorum
bottom of page