top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

THORChain (RUNE) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 THORChain (RUNE) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 THORChain Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 THORchain Özellikleri

  4. 1.1.1.1 Zincirler Arası Varlık Takasları

  5. 1.1.1.2 Likidite sağlamak

  6. 1.1.1.3 Bir Düğümü Çalıştırarak Ödüller Kazanın

  7. 1.1.2 THORChain’i Kim Yarattı?

  8. 1.1.3 RUNE, THORChain Ekosisteminde Nereye Sığar?

  9. 1.1.4 THORChain’in Ürünleri

  10. 1.1.4.1 BEP Değiştirme

  11. 1.1.4.2 Flash Network

  12. 1.1.4.3 RUNEVault

  13. 1.1.4.4 Bitfrost Protokolü

  14. 1.1.5 THORChain Düğümleri

  15. 1.2 RUNE Nasıl Kazanılır?

  16. 1.3 RUNE Nereden Alınır ve Depolanır?

  17. 1.3.1 RUNE’nin Değeri

THORChain (RUNE) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Kripto fikri, merkezi olmayan ve güvenilmez bir para birimi olmasıdır. Ancak kripto bir fikir haline geldiğinden, kullanıcılar hiçbir zaman merkezi olmayan ve güvenilmez bir şekilde değiş tokuş edemediler. Günümüzün kripto para borsaları tıpkı eski finansal borsalar gibidir: merkezileştirilmiş, gözetime dayalı ve düzenleyici müdahalelere açık. Kullanıcıların kripto para alışverişi yapma araçları merkezileştirilirse, kripto para birimi ideal durumuna ulaşmaktan uzaktır. Kripto dünyasının ihtiyaç duyduğu şey, merkezi olmayan bir şekilde ve güçlü varlıkların keyfi kararlarından bağımsız bir şekilde değer alışverişi yapabilme yeteneğidir. THORChain, sadece bunu yapmakla kalmayıp aynı zamanda zincirden bağımsız olan bir ağdır, yani herhangi bir blok zincirinde ayrıcalık tanımaz veya ayrımcılık yapmaz. Bu, kullanıcıların zincirler arası bir şekilde herhangi bir blok zincirine bağlanabileceği ve etkileşime girebileceği anlamına gelir. THORChain’de, ağın yerel para birimi olan RUNE’u basitçe stake ederek pasif gelir bile elde edebilirsiniz. THORChain ağı şunları yapmanıza olanak tanır: para yatırın ve ödüller kazanın, zincirler arasında sorunsuz bir şekilde değer aktarın ve bir doğrulayıcı düğümü çalıştırın ve bunun için ödeme alın.


THORChain (RUNE) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
THORChain (RUNE) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

THORChain Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 330,688,061.33 RUNE 66% Maks Arz 500,000,000 Toplam Arz 334,937,975


THORchain Özellikleri


THORChain protokolü aşağıdaki temel özelliklere sahiptir.


Zincirler Arası Varlık Takasları


THORChain, desteklenen herhangi bir varlığı eşler arası bir şekilde değiştirmenize olanak tanır. Tek yapmanız gereken cüzdanınızı bağlamak ve çeşitli jetonları değiştirmek için talimatları takip etmektir. Token takasları, minimum ve şeffaf bir ücret karşılığında anında gerçekleştirilir.


Likidite sağlamak

Kullanıcılar THORChain’de kripto varlıklarını stake edebilir ve ücret kazanabilir. Staking varlıkları ayrıca blok ödüllerinde size ödeme yapar.



Bir Düğümü Çalıştırarak Ödüller Kazanın


THORChain kullanıcıları düğümleri çalıştırabilir (ve dolayısıyla ağı koruyabilir ve güvenceye alabilir) ve toplanan ağ ücretlerinin üçte ikisi ile ödüllendirilebilir. Ağın dinamikliğini ve kapsayıcılığını artırmak için düğümler her üç günde bir yenilenir. Düğümler ayrıca bir istek gönderdikten sonra herhangi bir zamanda ayrılabilir. Böyle bir istek birkaç saat içinde işlenir.


THORChain’i Kim Yarattı?


THORChain ekibi, “projeyi korumak” için kasıtlı olarak takma ad kullanıyor. “Figür başlarının, kişiliklerin ve kurucuların projenin ademi merkeziyetçilik yeteneğini baltaladığına” inanıyorlar. Bunun yerine ekip, şeffaflığın ve fonların yönetimi, araştırma ve THORChain kodu gibi diğer yönlerin projenin gerçekliğini kanıtlamak için yeterli olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, THOR Zinciri ekibi projeyi Haziran 2018’de araştırmaya başladı ve o yılın dördüncü çeyreğinde ilk test ağını başlatmaya devam etti. Test ağının ardından ekip araştırmaya devam etti ve 2019’un ikinci çeyreğinde ilk köprüyü başlatmaya devam etti. Ağ, 2020’nin ilk çeyreğinde yayına girdi.

Projenin yerel jetonu RUNE, Haziran 2019’da Binance blok zincirinde piyasaya sürüldü. 500 milyon jeton yayınlandı ve ardından jeton Binance’in merkezi olmayan borsasında listelendi. Belirteç, projeyi çeşitli şekillerde tanıtan ücretsiz topluluk üyelerine de dağıtıldı.


RUNE, THORChain Ekosisteminde Nereye Sığar?


RUNE, THORChain ekosisteminde çeşitli kilit roller oynar. Stakingden işlem ücretlerini karşılamaya ve likidite sağlamaya kadar, RUNE sistemin çalışması için çok önemlidir.

  1. Staking – Düğüm olmak isteyen ağ katılımcıları, önce RUNE tokenlerini stake etmelidir. Tehlikede olmayan saldırıları önlemek için belirli bir süre için staking gereklidir.

  2. Ödemeler – THORChain ağına katılan kullanıcılar, ister işlem, ticaret, köprüleme veya likidite ücretleri olsun, RUNE’da ücret öderler

  3. Desteklenen likidite – THORChain ağına likidite eklediğinizde, bu likidite, ‘Sürekli Likidite Havuzları’ olarak bilinen RUNE tarafından desteklenir. Bu şekilde, RUNE ağ için bir ödeme para birimi görevi görür.

  4. Blok Ödülleri – Blok doğrulayıcıları, ağı korudukları için RUNE’da ödüllendirilir.

  5. Likidite Merkezlerine katılmak için likidite olarak RUNE gereklidir

THORChain’in Ürünleri


THORChain, aşağıdakileri içeren birkaç güçlü ürünü destekler;


BEP Değiştirme


Bu, Binance coin (BNB) BEP2 token sahiplerinin varlıklarını takas etmesine veya likidite için yatırmasına ve işlemlerden komisyon kazanmasına olanak tanıyan THORChain tarafından desteklenen bir uygulamadır. Ayrıca, tüccarların havuz fiyatlarının üstünde kalmasını ve daha karlı bir şekilde ticaret yapmalarını sağlar.


Flash Network


Flash Network, THORChain ağında anında varlık takaslarını destekleyen bir katman-2 ağıdır. Birden çok jeton ve likidite havuzu arasındaki değişimleri destekler. Ayrıca Flash Network, Lightning Network, Raiden ve Bolt gibi diğer katman-2 çözümleriyle uyumludur.


RUNEVault


Bu, THORChain kullanıcılarının stake etmelerine ve daha fazla RUNE kazanmalarına izin veren bir stake etme arayüzüdür. Ekip, kullanıcı davranışı etkileşimlerini gözlemlemek ve THORChain’in ana ağ lansmanı için nasıl iyileştirilmiş bir proje yapılacağını öğrenmek için RUNEVault’u yarattı. Ana ağ başlatıldığında, platform kullanımdan kaldırılacaktır.


Bitfrost Protokolü


Bitfröst Protokolü, farklı blok zincirleri arasındaki bağlantıyı kolaylaştıran zincirler arası bir protokoldür. Blockchain’in en kalıcı sorunlarından birini çözer: birlikte çalışabilirlik. Bu şekilde, THORChain kullanıcıları herhangi bir blok zincirinde sorunsuz bir şekilde varlık ticareti yapabilirler.


THORChain Düğümleri


Bunlar, işlemlerin gerçekliğini doğrulayarak ağın bakımını ve güvenliğini sağlayan kişilerdir. Diğer görevler, harici zincirlerdeki işlemleri izleme, giden işlemleri onaylama ve ağ protokolünü çalıştırmayı içerir. Bir doğrulayıcı düğümü çalıştırmak için yüksek performanslı yazılım ve donanıma sahip olmanız ve ayrıca minimum 1 milyon RUNE hissesine sahip olmanız gerekir. Bu biraz üst düzey olsa da, RUNE doğrulayıcıları çalışmaları için RUNE’da telafi edilir. Likidite sağlayıcıları payın %33’ünü alırken, sistem gelirinin %67’si olan ‘tahvil ödülleri’ olarak bilinenleri alırlar. Düğüm operatörleri, görevlerinin hiçbirini doğru şekilde yapmazlarsa veya ağı dolandırmaya çalışırlarsa cezalandırılırlar.


Binance indirim ile hesap aç

Binance komisyon indirimi kodu


RUNE Nasıl Kazanılır?


RUNE’u iki şekilde kazanabilirsiniz: bir doğrulayıcı düğümü çalıştırarak ve RUNE’da stake yaparak. RUNE sahipleri şu anda jetonu RUNEVault’ta stake edebilir ve haftalık olarak dağıtılan 1 milyon RUNE’lik bir pay kazanabilir. Ayrıca bir doğrulayıcı düğüm çalıştırarak RUNE kazanabilirsiniz. Doğrulayıcı düğümler blok zincirini korur ve likidite ücretleri ve blok ödülleri şeklinde kazanır.


RUNE Nereden Alınır ve Depolanır?


RUNE’unu edinmenin en güvenli yolu bir kripto para birimi değişimidir. Aşağıdaki borsalardan herhangi birinde BTC, BNB, USDT, ETH, EUR ve BUSD ile eşleştirilmiş RUNE bulacaksınız: Binance, FTX, Hoo, Bilaxy, Eterbase, BitMax ve Binance DEX. RUNE, BEP-2 uyumlu bir jetondur, yani onu Binance destekli herhangi bir cüzdanda saklayabilirsiniz. Popüler seçenekler arasında Trust Wallet, Guarda, Atomic Wallet, Binance Chain Web Cüzdanı, Ledger ve RUNEVault yer alır (bu, stake etmenize ve daha fazla RUNE kazanmanıza olanak tanır).


RUNE’nin Değeri


Yazma sırasında, RUNE 0.682046 $’dan işlem görüyor ve 108.058.013 $’lık bir piyasa değeri ile piyasada 89. sıraya yerleşiyor. Jetonun 24 saatlik hacmi 5, 077, 431 ABD Doları, dolaşımdaki 158, 432, 088 arzı ve toplam 500 milyon arzı var. RUNE’nin şimdiye kadarki en yüksek ve en düşük fiyatı 0,719599 $ (24 Temmuz 2020) ve 0,007939 (27 Eylül 2019) idi. THORChain ekibi, gerçekten işe yarayan ve DeFi alanına fayda sağlayan bir ürün yaptı. DeFi’nin sahip olduğu çok az protokol vardır – şirket içi bir DEX, zincirler arası varlıkları güvenli ve güvenli bir şekilde takas etme yeteneği ve aynı zamanda kullanıcıların sadece atıl fonlarını yatırarak kazanmalarını sağlar. THORChain, DeFi dünyasında zaten kendisine yer açmış durumda ve aynı seviyede inovasyonu sürdürürse, hesaba katılması gereken daha büyük bir güç olacaktır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

17 görüntüleme0 yorum
bottom of page