top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

  2. 1.1 VeChain nasıl satın alınır? Video anlatım:

  3. 1.2 VeChain Nasıl Çalışır?

  4. 1.3 Tedarik Zinciri Güveni

  5. 1.4 Tedarik Zinciri Lojistiği

  6. 1.5 VeChain Thor

  7. 1.6 VeChain Tokenları (VET)

  8. 1.7 VeThor Jetonları (VTHO)

  9. 1.8 VET başına günlük 0.000432 VTHO

  10. 1.9 Yetki Belgesi

  11. 1.10 Yönetim Modeli

  12. 1.11 VeChain Ekibi ve İlerleme

  13. 1.12 Takım

  14. 1.13 VET Nereden Alınır?

  15. 1.14 VET Nerede Saklanır?

VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


VeChain, “şeffaf bilgi akışı, verimli işbirliği ve yüksek hızda değer aktarımı sağlamak için güvensiz ve dağıtılmış bir iş ekosistemi” oluşturma misyonuna sahip bir hizmet olarak blok zinciri şirketidir. Lüks mallar, tarım, lojistik, gıda / ilaç ve hükümetler dahil olmak üzere birçok endüstri halihazırda VeChain blockchain teknolojisini kullanıyor. VeChain çok şey yapıyor. Teknolojiyi kullanarak, bir tedarik zinciri boyunca ürünleri takip edebilir, ürünlerin orijinalliğini ve kalitesini garanti edebilir ve gıda ürünlerinin kalite kontrolünü sürdürebilirsiniz.

VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505




Binance indirim ile hesap aç


VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


VeChain nasıl satın alınır? Video anlatım:


VeChain Nasıl Çalışır?


VeChain öncelikle bir blockchain tedarik zinciri şirketi olarak başladı, ancak o zamandan beri tam teşekküllü bir DApp platformuna dönüştü.


Tedarik Zinciri Güveni


VeChain, öğeleri yaşam döngüleri boyunca izlemek için blockchain teknolojisi ve kendi bünyesinde oluşturulmuş akıllı çiplerin bir karışımını kullanıyor. Akıllı çip, NFC çipleri, RFID izleyicileri veya QR kodları gibi farklı IoT öğelerinde uygulanabilir.


Bu en ilginç teknoloji gibi görünmese de, endüstriler arasında ürün kalitesinin sağlanmasında önemli bir rol oynar. Lüks eşya sektörüne bir örnek olarak bakalım. Lüks eşya endüstrisi sahte ürünlerle işleniyor – 450 milyar doların üzerinde. Üretim ve dağıtım sırasında birkaç kez el değiştiren Louis Vuitton çantası gibi bir ürünle, önünüzdeki kişiye otantik bir şey aktaracağına güvenmeniz gerekir.


VeChain, diğer blockchain şirketleri gibi, bu güvene olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Sürecin her adımında, olması gereken şeyi aldığınızı garanti etmek için her öğenin üzerindeki akıllı çipi tarayabilirsiniz. Blok zinciri değişmez bir defter olduğundan, doğru bilgiler aldığınıza güvenebilirsiniz.


Halen mevcut olmasa da, bu teknolojinin kısa süre içinde tüketicilerin elinde olacağını varsaymak çılgınca değil. Yakında, bu kabataslak bit pazarı standı güneş gözlüklerinin orijinalliğini telefonunuzdan hızlı bir şekilde tarayarak kontrol edebileceksiniz.


Tedarik Zinciri Lojistiği


Sahte korumanın ötesinde VeChain, basitleştirilmiş ürün takibi yoluyla lojistik sistemlerini de iyileştirir. Lojistik karmaşıktır ve genellikle işletmeler arasında değişen birkaç ayrı sistemi içerir. Bu nedenle, tedarik zincirindeki ürünleri takip etmek çok büyük bir acı olabilir. Bu, özellikle verilerin manuel olarak girilmesi gerektiğinde veya işlemler arasında geçiş yaparken geçerlidir.


VeChain’i kullanarak, ilgili tüm verileri almak için öğenin akıllı çipini tararsınız. Bu, işletmelere her zaman güncel bilgiler ve her bir öğenin doğru bir hesabını sağlar. IoT cihazlarıyla entegre olan VeChain, kalite kontrolüne de yardımcı olur. Bu, özellikle birkaç derecelik sıcaklık değişiminin tüm bir ürün grubunu mahvedebileceği gıda ve tarım endüstrisinde kullanışlıdır.


VeChain Thor


Şubat 2018’de VeChain, VeChain Thor olarak yeniden markalandı. Yeniden marka, şirketi tedarik zincirinin ötesine, Ethereum’a benzer daha genel kurumsal dapp çözümlerine taşıdı. Yeni platform iki farklı token kullanıyor: VeChain Tokens (VET) ve VeThor Tokens (VTHO).


VeChain Tokenları (VET)


VeChain ana ağının uygulanmasından önce, ağdaki tek tokenlar bir ERC20 ikamesi olan VEN idi. Ekip, Ethereum’dan kendi blok zincirlerine geçtiğinde, VEN tokenlerini 1: 100’lük bir değişimde VET ile değiştirdiler.


VET, şirketler tarafından blockchain üzerinde ticari faaliyetler yürütmek için akıllı ödeme para birimi olarak kullanılır. Daha fazla Mesleki Eğitim ve Öğretim sahibi olan işletmelere blok zinciri üzerinde daha yüksek öncelik ve daha fazla hak verilir.


VeThor Jetonları (VTHO)


Bir VET sahibi olarak, akıllı sözleşmeler yapmak ve blok zincirinde uygulamaları çalıştırmak için kullanabileceğiniz VTHO alırsınız. Bu mekanizma, NEO‘nun sahipleri için GAS üretme şekline benzer. MEÖ sahipleri için temel VTHO üretim oranı;


VET başına günlük 0.000432 VTHO


Bu sayı, oranın olması gereken minimum sayıdır ve VeChain Vakfı, bunu ağ kullanımına göre yeniden ayarlamak için oylama başlatacaktır.


Yetki Belgesi


VeChain ekibi, tamamen merkezi olmayan bir sistem için çekim yapmıyor. Bunun yerine, 101 bilinen doğrulayıcının bloklar ürettiği Proof of Authority (PoA) konsensüsünü uyguladılar. Ağ, blok zinciri ekosistemini korumak için ek düğümlere de güveniyor. Tüm düğümler, ağı sürdürmenin bir ödülü olarak VTHO alır. Vade tarihlerine ve sahip oldukları MEÖ miktarına göre farklılaştırılan dört tür düğüm vardır:

  1. Strength Nodes – 10 günlük vade süresi (minimum 1.000.000 VET)

  2. Thunder Nodes – 20 günlük vade süresi (minimum 5.000.000 VET)

  3. Mjolnir Masternodes – 30 günlük vade süresi (minimum 15,000,000 VET)

  4. Thrudheim (Otorite) Masternode – 12/21/17 vade başlangıç tarihi (minimum 25,000,000 VET)

Yönetim Modeli


VET tokenlerinin dağıtımı sadece fikir birliğini belirlemekle kalmaz, aynı zamanda VeChain yönetişim modelini de yönlendirir. Büyük hacimli MEÖ sahipleri ağın geleceğinde doğrudan söz sahibidir. Bu paydaşlar, Yürütme Kurulu’nda oy kullanır. Buna karşılık, bu komite diğer yönlerin yanı sıra teknoloji, operasyonlar ve hatta halkla ilişkiler hakkında kararlar alır.


VeChain Ekibi ve İlerleme


VeChain, Çin’in en büyük blok zinciri şirketlerinden biri olan BitSe’nin bir yan kuruluşu olarak başladı. Singapur merkezli ekip 150’den fazla güçlü üyeye sahip ve üst düzey yöneticileri arasında sayısız yetenek var.

Haziran 2018’de VeChain ekibi, platformun ana ağını başlatmada önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Lansmanla birlikte ağ, Ethereum blok zincirinden kendi blok zincirine geçti. Ve ekip VEN’i VET ile değiştirmeye başladı. Ağ için sonraki adımlar, ekosistemi daha fazla dapp ve stratejik kurumsal ortaklıklarla genişletmektir. Platformda, DNV GL’den My Story ve BitOcean’ın OceanEx’i de dahil olmak üzere halihazırda önemli sayıda dapp var.


Takım


Sunny Lu, ekibe CEO olarak liderlik ediyor. Lu’nun kariyerinin çoğunda, çeşitli lüks markalar için BT ve Bilgi Sistemi projelerine liderlik etti. En etkileyici olanı, Louis Vuitton Çin’in Baş Bilgi Sorumlusu (CIO) idi.


Yönetim ekibinin diğer üyeleri arasında BT güvencesinde 17 yıllık deneyime sahip CFO Jie Zhang ve Fenbushi Capital‘in kurucusu Danışman Bo Shen yer alıyor.


VET Nereden Alınır?


VET satın almak için önerilen yer, Bitcoin veya Ethereum karşılığında Binance‘dedir. Şu anda bunlardan herhangi birine sahip değilseniz, bunları GDAX veya Gemini‘de USD kullanarak satın alabilirsiniz. Oradan Bitcoin veya Ethereum’unuzu Binance’e aktarın ve ticareti yapın. CoinMarketCap’te VET’in mevcut olduğu borsaların tam bir listesini de görebilirsiniz.

VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır


VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır


VeChain (VET) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır


Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.

%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U


VET Nerede Saklanır?


VET jetonları ERC20 VEN jetonlarının yerini aldığına göre, VeChainThor Cüzdanı, paranızı saklamak için önerilen yerdir. Cüzdan, iOS, Android ve Ledger cüzdanlarıyla birlikte kullanılabilir. Belirgin güvenlik nedenleri dışında, VTHO ödüllerini alabilmeniz için MEÖ’nizi bir değişimden resmi cüzdana taşımalısınız. Çoğu borsa bu ödülleri dağıtmaz. Ancak Binance bir istisnadır. Vet parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.


VeChain, sektördeki en köklü blockchain şirketlerinden biridir. Sadece işlevsel bir ürün kullanan müşterileri değil, aynı zamanda hedefledikleri sektörde kapsamlı deneyime sahip bir ekibe sahipler.


PwC ve Çin hükümeti gibi devlerle ortaklıklar kurarak, müşterilerini büyütme konusunda hiçbir sorun yaşamamalılar. Bazı insanlar kurumsal DApp alanına geçişlerini sorgulayabilir, ancak özel iş ihtiyaçlarına daha sağlam bir blok zinciri çözümü arayan müşteriler için faydalı görünmektedir.


VeChain mevcut hızıyla devam ederse, VET‘in önümüzdeki beş ila on yıl içinde en iyi performans gösterenlerden biri olduğunu görmek sürpriz olmayacak.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )

Emre Ata

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page