top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Air Baltic havayolu şirketi, ödemeleri Dogecoin ve Ether ile yapılabilecek

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Air Baltic havayolu şirketi, ödemeleri Dogecoin ve Ether ile yapılabilecek. Letonya havayolu Air Baltic'in yolcuları artık ek kripto para birimi ödeme seçeneklerine sahip.

Havayolunun web sitesinde Pazartesi günü yapılan bir duyuruya göre, yolcular artık Ether ( ETH ) ve Dogecoin ( DOGE ) ile uçak biletleri için ödeme yapabilecek. Bitcoin Cash ( BCH ) ve ABD dolarına sabitlenmiş dört sabit para dahil diğer dijital para birimleri de kabul edilir : USD Coin ( USDC ), Binance USD (BUSD), Gemini Dollar (GUSD) ve Paxos Standard (PAX). Havayolu ilk olarak Temmuz 2014'te Bitcoin ( BTC ) ödemelerini kabul etti. Letonya ulusal havayolu şirketi, dünyada kripto para biriminde ödeme seçenekleri sunan ilk havayolu olarak kabul edilmektedir.


Air Baltic, duyurusunun bir parçası olarak, kripto ödemeleri kabul edilmesine rağmen, bilet fiyatlarının kripto para birimlerinde kote edilmediğini açıkça belirtti. Fiyatlar euro olarak gösterilmektedir. Kripto para birimi ödeme hizmeti sağlayıcısı BitPay, bilet satın alırken dijital para birimindeki ödemeleri fiat'a dönüştürür.


Air Baltic CEO'su Martin Gauss, havayolunun ek kripto para birimlerini kabul etme kararı hakkında yorum yaptı: "Yenilikçi bir havayolu şirketi olarak, müşteri deneyimini her zaman iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu, rezervasyon süreciyle başlıyor. Yıllar içinde, yaklaşık 1000 müşteri ödeme seçeneğini kullandı. Bu, pek fazla görünmeyebilir, ancak yolculara benzersiz bir ödeme seçeneği sunuyor başka bir yerde bulmak zor. "

Kripto para birimleri, seyahat ve otel endüstrilerinde giderek daha popüler hale geliyor. Seyahat acenteleri, havayolları ve oteller müşterilerine kripto para birimleriyle rezervasyon yapma seçeneği sunuyor.


Travala gibi kripto dostu seyahat acenteleri, ödemeleri dijital para biriminde kabul eden geniş bir havayolu ve otel ağına sahiptir. Uçak biletleri ve rezervasyonlara ek olarak, havacılık endüstrisi diğer birçok kullanım durumu için de blockchain teknolojisini kullanıyor. Koronavirüs salgını karşısında gerekli dijitalleşme, yeni teknolojinin kullanımına odaklanmayı da güçlendirdi. Şubat ayında Air France, yolcuların COVID-19 test sonuçlarını doğrulamak için bir blockchain sistemi kullanacak bir pilot proje duyurdu.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.



6 görüntüleme0 yorum
bottom of page