top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Arjantin bankaları, Bitcoin satın alan kişilerin rapor vermesini istedi

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Arjantin bankaları, Bitcoin satın alan kişilerin rapor vermesini istedi. Arjantin Merkez Bankası (BCRA), ülkenin finansal kuruluşlarından Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde işlem yapan müşteriler hakkında bilgi göndermelerini istedi. Karar, 2 Nisan'da sosyal ağlar aracılığıyla biliniyordu ve daha sonra para otoritesinden kaynaklar aracılığıyla Infobae tarafından onaylandı. Önlemin, kripto para birimi piyasasına daha büyük düzenlemeler yapılması gerekip gerekmediğini belirlemek için BCRA tarafından yapılan bir değerlendirmeye karşılık geldiğini belirttiler.


BCRA'nın bu bilgi talebi, ödeme sistemlerinin izleme işlevlerine sahip olmasına ve bu nedenle konuyla ilgili özel düzenlemelere ilişkin çalışma çerçevesinde bu tür verileri talep etmesine dayanmaktadır.


Dahası, banka, BCRA'ya Benzersiz Vergi Kimlik Kodu (CUIT), adres, hesap numarası ve türü ve bunları kullanmaya yetkili isimler gibi gizli müşteri verilerini sağlamalıdır. Bu talep, kripto para birimleriyle yapılan işlemler için para transferleri almaya veya göndermeye yönelik hesapları içerir.


Arjantin Merkez Bankası'na bağlı kaynaklar, finansal kuruluşların kendisine kripto para birimleriyle çalışma düzenlemeleri hakkında danıştığını belirtti. Bu nedenle BCRA'da mali düzenlemeyle ilgilenen alanlar herhangi bir düzenlemenin gerekli olup olmadığını araştırmaktadır.

Merkez Bankası haber kaynakları, sürecin bir parçası olarak, kripto para birimlerinin kullanım veya satın alma hacmi ve derinliğini öğrenmek için bankalara danışıldı. Düzenlemelerde ilerlemeden önce bankalardan çeşitli ilgi konuları hakkında bilgi istemek yaygın bir uygulamadır.


Kripto Para Birimleri İle İlgili Düzenlemeler BCRA'da Zaten Mevcuttu


Arjantin finans piyasasında her türlü kripto para birimini satın almak, ödeme yapmak ve transfer etmek için dijital cüzdanlar ve uygulamalar ortaya çıkıyor. Yürürlükteki mevcut düzenlemelere göre, bu durum bankalar tarafından merkezi olmayan varlıklar aracılığıyla BCRA'ya bildirilmelidir, bu da fiat parada olduğu gibi bir devlet otoritesi tarafından ihraç edilmediği anlamına gelir.


Şirketler, Para Birimi Talep Etmeden Önce Kripto Para Birimlerini Satmalıdır


Arjantin Merkez Bankası, ülkedeki kripto para birimlerinin satışını izliyor. Öyle ki, geçen yılın ortasında, yurtdışında varlık edinmiş olan ülkede kurulu tüm şirketlerin kuruma gidip döviz talep etmek için kuruma gitmeden önce uluslararası yükümlülüklerini ödemelerini zorunlu kılan bir karar çıkardı.


CriptoNoticias tarafından 29 Mayıs 2020 tarihinde bildirildiği üzere, banka tarafından değerlendirilen varlıklar arasında, yurt dışında veya yurt içinde depolanıp depolanmadığına bakılmaksızın kripto para birimleri yer alıyor. Yani, Arjantinli bir şirketin uluslararası bir tedarikçiye borç ödemesi gerekiyorsa, bu taahhüdü yerine getirmek için kendi para birimlerinize ve kripto varlıklarınıza sahip olmalısınız.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page