top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Arjantin'deki Bitcoin madencileri, düşen kripto pazarına rağmen ilerleme kaydediyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Arjantin'deki Bitcoin madencileri, düşen kripto pazarına rağmen ilerleme kaydediyor


Önceki günlerde fark ettiğimiz ve bildirdiğimiz gibi, kripto para piyasası genel olarak fiyatlarında korkunç bir düşüş yaşıyor. Ancak bugün yeni bir rapor, Arjantin Bitcoin madencilerinin karmaşık enerji politikalarından yararlandıkça başarılı olduklarını gösteriyor. Buenos Aires Times'ta yeniden yayınlanan bir Bloomberg raporu, Arjantin'deki Bitcoin madencilerinin bir dizi faktör nedeniyle toparlandığını söylüyor. Para birimi kontrolleri, enerji sübvansiyonları ve kaçak enflasyon dahil.


Koşulların elverişli kombinasyonu, uluslararası ilgiyi bile çekmiştir. Kanadalı madencilik şirketi Bitfarms Ltd., bildirildiğine göre Güney Amerika'daki en büyük madencilik operasyonunu kurmaya çalışıyor. Ülke çapında gelişen bir kripto para birimi iş sahnesinin parçası. Yılın başlarında Bitfarms, yeni tesisin BTC'yi madeni para başına 4.000 doların biraz üzerinde bir maliyetle çıkarabileceğini tahmin etmişti.


Justin Sun, Elon Musk'ı Onayladı, Bitcoin Madenciliği Endişelerinin Meşru Olmasını Sağladı

Tartışmalı TRON CEO'su Justin Sun da Elon Musk'ın Bitcoin madenciliğinin yarattığı karbon ayak izi hakkındaki açıklamalarını yineledi. Ayrıca madencilik topluluğunu bu faaliyeti gerçekleştirmek için yenilenebilir enerji kullanımını garanti etmeye davet etti.

Bu, Sun tarafından Bloomberg tarafından yapılan ve Musk'ın Bitcoin madenciliği hakkındaki açıklamaları hakkında yorum yaptığı bir röportaj sırasında belirtildi. Bu aktivitenin çevresel etkisi hakkındaki bu endişeleri doğrulamak. Ve dijital para biriminin altyapısının yeşil enerjilerle çalışmasının önemini vurguluyor.

Sun için madencilik topluluğu, Bitcoin madenciliğini sürdürmek için geçiş yapmak ve yenilenebilir enerji kullanmaya çalışırken, hala yapılacak çok iş olduğunu kabul ediyor. Dijital para birimi dünyanın en büyük madenci ağına sahip olduğundan. Konsensüs algoritması (Proof-of-Work) nedeniyle, düzgün çalışmasını garanti etmek için oldukça büyük bir enerji harcaması gerektirir.


Hindistan Merkez Bankası, Yerel Bankalar Kripto Para Birimlerini Reddettiği İçin Düzenlemeleri Netleştirdi


Hindistan merkez bankası, müşterilerini Bitcoin gibi kripto para birimlerini kullanmamaları konusunda uyardığı iddia edilen yerel bankalar hakkında resmi bir bildiri yayınladı.

Pazartesi günü yayınlanan duyuru, Hindistan Merkez Bankası'nın medya raporlarından haberdar olduğunu belirtiyor. Bazı bankaların, üç yıl önce iptal edilen RBI genelgesine atıfta bulunarak müşterilerini kripto para birimlerine karşı uyardığı.


Genelgenin artık geçerli olmadığını ve alıntı yapılamayacağını vurgulayan duyuruda; “Bankalar/düzenlenmiş kuruluşlar tarafından bahsi geçen genelgeye yapılan bu tür referanslar yerinde değildir. Bu genelge, Yargıtay tarafından 4 Mart 2020 tarihinde bir Adli Dilekçe sonucunda iptal edildiğinden“.


Ancak, bankalar ve diğer düzenlenmiş finansal kuruluşlar, müşteri durum tespiti yapmaya devam edebilir. 2002 Kara Para Aklamayı Önleme Yasası kapsamında kara para aklama düzenlemeleri ve KYC standartları ile ilgili olarak. RBI kaydetti.

Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page