top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Arjantinliler enflasyon ve ekonomik düşüşün ortasında Bitcoin'e akın ediyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Arjantinliler enflasyon ve ekonomik düşüşün ortasında Bitcoin'e akın ediyor


Küresel haber ajansı AFP News'in bugün bildirisine göre, yerel sakinler enflasyonu dengelemek için yeni yollar ararken, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin popülaritesi Arjantin'de hızla artıyor. Binance Latin Amerika kripto borsası direktörü Maximiliano Hinz yaptığı açıklamada, "Kripto para birimlerine yatırım yapmak için kullanıcı hesaplarının sayısı 2020'den beri Arjantin'de on kat arttı" dedi.


Enflasyondan Kaçış


Rapora göre, Arjantin'in egemen para biriminin değeri - pezo -, enflasyonun son üç yılda ortalama % 45'inden bu yana her geçen gün azalmaktadır. Ek olarak, ekonomi 2018'den beri durgunluk içindeyken, ülkenin GSYIH'si 2020'de kabaca % 10 azaldı.


Tarihsel olarak, Arjantinliler enflasyonu dengelemek için paralarını ABD doları olarak yatırdılar, ancak bu yöntem bile son zamanlarda uygulanamaz hale geldi. Yerel bankalardaki son derece düşük faiz oranlarının yanı sıra, hükümet ayrıca yerel sakinler için ayda 200 dolarlık katı bir satın alma limiti koydu.


Kripto para birimleri Arjantin'deki ekonomik sıkıntılara açık bir çözüm haline geldi. Hinz'e göre, toplam nüfusu 45 milyon olan ülkede şu anda kayıtlı yaklaşık iki milyon ticaret hesabı var. Dijital varlıklar uzmanı Marcos Zocaro, "Enflasyonun yüksek olduğu Arjantin ve Venezuela'nın Güney Amerika'daki ana kripto kutupları olması tesadüf değil," dedi.

Dijital Varlıkların Popülaritesi Artıyor


Arjantinli çevrimiçi kredi sistemi Moneda PAR'ın kurucusu Sebastian Valdecantos, bu belirsizlik atmosferinde, kripto para borsalarının “finansal eğitimi olmayan bir halka köprü oluşturacak şekilde geliştiğini” söyledi.


Aynı zamanda Arjantinliler, arabalardan ikinci el kıyafetlere kadar her şey ülkedeki dijital varlıklar için alınıp satılabildiğinden, ödeme aracı olarak giderek artan bir şekilde kripto para birimlerine başvuruyor.


Geçtiğimiz hafta yerel e-ticaret devi Mercado Libre, daha önce ABD dolarının hakim olduğu bir sektörde gayrimenkul için Bitcoin ödemelerine olanak sağlayacağını duyurdu.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page