top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Atari, gelirini artırmak için NFT'ye, blok zincirine giriyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Atari, gelirini artırmak için NFT'ye, blok zincirine giriyor


Efsanevi video oyunu yapımcısı Atari, bir blockchain bölümü başlattığını ve diğerlerinin yanı sıra fungible olmayan tokenlerde (NFT'ler) yeni fırsatlar keşfettiğini duyurdu. Şirket, oyuncuların sanal öğelere harcayabilecekleri oyunlar ve bir kripto para birimi geliştirmek için blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor. Son olarak Atari, bir zamanlar şirketin Atari 2600 konsolu için sunulan Kırkayak oyun kartuşunun 3D modelleri olan NFT'lerin açık artırmasıyla 47.582 (95.000 $) ETH kazandı. Atari Kapsül Koleksiyonu, blockchain oyun şirketi Animoca Brands ve dijital koleksiyon ürünleri Quidd şubesi ile ortaklaşa oluşturuldu.


Atari Açıklamalarda Bulundu


Atari yaptığı açıklamada, "Atari ile ilgili markaların NFT'de kullanılmak üzere lisanslanmasında büyük başarı elde ettiğini" ve bu eğilimin ABD'deki lisanslama stratejisinde giderek daha önemli bir rol oynayacağını öngördüğünü söyledi.


Şirket, bunu göz önünde bulundurarak, blockchain işiyle ilgili tüm Atari ürün ve hizmetlerinin, "kripto ve blockchain özellikli oyunların muazzam olanaklarına odaklanmak için" bölüme dahil edileceğini söyledi. Şirket ayrıca ikinci bir bölüm olan Atari Gaming'i de açıyor.

Atari, 1970'lerin sonlarında ve 1980'lerde ün kazandı ve diğerleri arasında Space Invaders, Pac-Man, Asteroids ve Missile Command gibi oyunlarla oyuncular arasında popülerlik kazandı. 1983'teki sözde video oyunu kazası, şirketin bilgisayar ve ev konsolu bölümlerinin satışına yol açtı. Bununla birlikte, yıllarca süren mali sıkıntılardan sonra, son birkaç yıl, Atari'nin video oyunlarının nostaljisinden yararlanmasına izin verdi ve bazı retro özelliklerini yeniden ilgi odağı haline getirdi.


Atari CEO'su ve ana hissedarı Frédéric Chesnais, "Atari markası her zamankinden daha canlı ve bu iki bölümden oluşan organizasyon iş kolumuzdaki değişikliklere uyum sağlamamıza yardımcı olacak" dedi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page