top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

AVAX Coin Avalanche Nedir? Nasıl satın alınır? Analiz ve Yorum

Avalanche AVAX Coin Nedir? Nasıl satın alınır? Analiz ve Yorum


Avalanche (AVAX) belirteci, tarihin en büyük projelerinden biri olma potansiyeline sahiptir ve bu da onları birçok geliştirici için uygun bir uzun vadeli yatırım haline getirir. Bununla birlikte, diğer birçok kripto para birimi buna benzer avantajlar sunar, bu yüzden merak ediyor olabilirsiniz: Avalanche'ı özel yapan nedir? Bu derlemede, ilk piyasaya sürüldüğü zaman, onu benzersiz kılan şey ve yatırım yapmaya karar verirseniz bu jetonu nasıl elde edebileceğiniz dahil olmak üzere Avalanche (AVAX) jetonunun temellerini ele alacağız. Avalanche AVAX Nedir? Nasıl satın alınır? Adım adım inceleme.


AVAX Coin Avalanche Nedir? Nasıl satın alınır? Analiz ve Yorum
AVAX Coin Avalanche Nedir? Nasıl satın alınır? Analiz ve Yorum


Avalanche nedir?


Yeni varlıklar yaratmanın, hem genel hem de özel özelleştirilebilir blok zincirleri başlatmanın ve ölçeklenebilir akıllı sözleşmeler oluşturmanın mümkün olduğu bir yer hayal edin. Bu Avalanche. Geliştiricilerin uygulamaları için farklı ihtiyaçları vardır ve bazen bazı uygulamalar için özelleştirilmiş blok zincirleri gerektirir. Avalanche, geliştiricilerin kendi sanal makinelerini oluşturmalarına ve blok zincirlerinin ihtiyaçlarına göre nasıl çalıştığını belirlemelerine olanak tanır. Bu blok zincirler, komut dosyası dili, doğrulayıcı kümeler, yasal uyumluluk kuralları ve daha fazlasıyla birlikte gelir.


Avalanche, geliştiricilerin yeni akıllı varlıklar başlatmasına da olanak tanır. Bunlar fiziksel varlıkları temsil eder ve programlanmış kurallara göre platformda alınıp satılabilir. Bu işlevi destekleyen çok sayıda proje olsa da Avalanche, bu tür geliştirmeler için yeni ve daha iyi bir ortam sağlar.


Akıllı sözleşmeler insan varlığının ortak bir parçası haline geldiğinden, geliştiriciler ağ üzerinde ölçeklenebilir akıllı sözleşmeler ve dApp'ler de oluşturabilirler. Avalanche protokolünden yararlanarak, saniyeler içinde onaylayan ve binlerce hatta milyonlarca doğrulayıcıya ölçeklenebilen akıllı sözleşmeler ve dApp'ler oluşturmak mümkündür. Geliştiriciler ayrıca Solidity'de yazılmış dapp'leri Avalanche'a aktarabilir ve bu da dApp'lerin performansını artırır.

Avalanche ekibi ayrıca, kredi verme, türevler ve stablecoin'ler için dApp'ler oluşturan geliştiriciler için bir hızlandırıcı program olan Avalanche-X'i de başlattı. Program ile programcılar üzerinde çalıştıkları projeler için teklif sunabilir ve çalışmalarını desteklemek için hibe alabilirler.


Avalanche (AVAX) Nasıl Yaratıldı?


Avalanche (AVAX), insanlar için merkezi olmayan ve güvenli bir ağ/ekosistem olarak oluşturuldu. Esasen, insanların akıllı sözleşmeler yürütmesine ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. “Ava Labs” şirketi, Eylül 2020'de Avalanche tokeninin oluşturulmasından ve piyasaya sürülmesinden sorumluydu.


Genel olarak Avalanche (AVAX), insanların işlemleri ve geliştirmeleri daha kolay ve daha hızlı yapmasına olanak tanıyan üçlü bir blok zinciri mekanizmasına sahiptir. Bu projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri, geliştiricilerin yeni blok zincirleri oluşturabilmeleri ve bunlar üzerinde tam kontrole sahip olmaları, böylece belirli belirteçler, ücretler, parametreler ve daha fazlasını belirlemelerine izin vermesidir.


Üçlü blok zincir mekanizması, X zincirini, C zincirini ve P zincirini içerir. Her birinin, geliştiricilerin oluşturdukları ağı basitleştirmelerine yardımcı olan belirli bir mekanizması vardır. Avalanche, herhangi bir kullanıcının ağ içinde coinleri stake etmesine izin veren bir Proof of Stake (PoS) protokolü kullanır.


Avalanche nasıl çalışır?


Avalanche açık kaynak kodludur, yani kodlar herkes tarafından görülebilir ve düzenlenebilir. Platform esas olarak son derece merkezi olmayan uygulamalar, finansal uygulamalar ve birlikte çalışabilir yeni blok zincirleri oluşturmak ve başlatmak için kullanılır. Ağ birlikte çalışabilir, bu da geliştiricilerin yeni izinsiz veya izinli birlikte çalışabilir blok zincirlerini sorunsuz bir şekilde oluşturmasına olanak tanır.


Bunu yapmak için ya başka bir yerden blok zincirleri alabilirler ya da Avalanche'ta sıfırdan yenilerini oluşturabilirler. Ağ üzerinde geliştiricilerin bunu gerçekleştirmek için kullanabilecekleri mevcut sanal makineler vardır. Bunlara EVM, WASM, BTC Script ve diğerleri dahildir. Alternatif olarak, kendi sanal makinelerini sıfırdan oluşturmayı seçebilirler.

Geliştiriciler ayrıca blok zincirlerine eklemek için ek işlevler alabilirler. Bu, örneğin sıfır kanıt veya eklemek istedikleri diğer özellikler olabilir. Daha sonra kimlerin doğrulayıcı olabileceğini tanımlayarak bir dizi doğrulayıcı seçerler ya da herhangi birinin doğrulayıcı olmak için başvurması için açık bırakabilirler.


Daha önce de belirtildiği gibi, geliştiriciler Avalanche'ı yeni varlıklar yayınlamak için de kullanabilirler. Buradaki fikir, mevcut varlıkların çoğu verimli bir şekilde alınıp satılmadığından, düşük veya hiç likiditeye sahip olmayan varlıklar sorununu çözmektir.

Geliştiriciler, Avalanche'ın akıllı varlık primitifini kullanarak varlıkları dijitalleştirebilir ve yasal olarak uyumlu olmalarını sağlayan belirli koşullarla başlatabilir. Bu, bu tür varlıkların halihazırda alınıp satıldığı yeni veya mevcut pazarlarda yapılabilir. Bu tür varlıkların yasalara uygun olarak piyasaya sürülmesi Avalanche'a özgü yeni bir gelişmedir.


Avalanche (AVAX) Özel Yapan Nedir?

Avalanche (AVAX) belirteci özeldir çünkü geliştiriciler için yüksek derecede programlanabilirlik sunar. Ek olarak, Ethereum gibi diğer kripto para birimlerinin gelecekte yaşayabileceği birçok tıkanıklık sorununu çözer.


Avalanche ölçeklenebilir, yani kullanıcı için nispeten düşük ücretleri korurken çok daha hızlı işlem süreleri sağlar. Geliştiricilere göre Avalanche, diğer projelerden çok daha hızlı olan saniyede 6.500'e kadar işlem gerçekleştirebilir.


Son olarak, Avalanche belirteci deflasyonist olarak kabul edilir, bu da şu anda dolaşımda olan Avalanche belirteçlerinin miktarını kontrol etmek için işlem ücretlerinin yakıldığı anlamına gelir. Özünde, geliştiricilerin varlığın talebi üzerinde daha fazla kontrolü vardır, bu da onların fiyatını düzenlemelerine ve sabit tutmalarına olanak tanır.


Avalanche Özellikleri


  • Birlikte çalışabilirlik: Avalanche, birlikte çalışabilir blok zincirlerinin oluşturulmasına ve geliştirilmesine izin verir.

  • Yüksek performans: Avalanche ağı, binlerce işlemi saniyeler içinde halleder. Bu özellik, yüksek hacimli P2P ödemelerini ve varlık transferlerini mümkün ve sorunsuz hale getirir.

  • Ölçeklenebilirlik: Yeni varlıkların başlatılmasını destekleyen ağların karşılaştığı en büyük zorluk ölçeklenebilirliktir. Ethereum'un şu anda karşılaştığı sorun budur. Avalanche için, ölçeklenebildiği için binlerce ve milyonlarca ağ katılımcısını barındırmak mümkündür.

  • Özelleştirilebilir: Avalanche'da başlatılan blok zincirleri tamamen özelleştirilebilir ve geliştiricilerin isterlerse kendi doğrulayıcı setlerini tanımlamalarına olanak tanır. Bu tür blok zincirleri, varsayılan olarak uyumluluk ve gizlilikle gelir.

  • Bugün Kaç Avalanche (AVAX) Jetonu Mevcut?

  • Avalanche'ın birincil jetonu AVAX, maksimum 720 milyon jetonluk toplam 360 milyon jeton arzına sahiptir. Mayıs 2021 itibariyle, fiyatı 33.54 $ ve küresel işlem hacmi (24 saat) 606.724.842.53 $'dır.

  • Geliştiricilere göre, AVAX belirteci, bahis yapmak, ağ ücretlerini ödemek, alt ağları yürütmek, varlıkları değiştirmek, doğrulayıcıları teşvik etmek ve Avalanche ağını güvence altına almak için kullanılabilir.


Avalanche (AVAX) Jetonlarını Nereden Satın Alabilirsiniz?


Binance üzerinden kolayca Avax satın alabilirsiniz. Adımları izleyin, Binance'a giriş yapın, piyasalar sayfasında Avax'ı bulun, trade sayfasına gidin ve satın alın.



AVAX Coin Avalanche Nedir Nasıl satın alınır 1
AVAX Coin Avalanche Nedir Nasıl satın alınır 1

AVAX Coin Avalanche Nedir Nasıl satın alınır 2
AVAX Coin Avalanche Nedir Nasıl satın alınır 2

Avax nasıl satın alınır? Adım adım video anlatım;





Şu anda BitPanda, Binance, Huobi, OKEx ve daha pek çok popüler kripto borsasından Avalanche (AVAX) satın alabilirsiniz. Sizin için en uygun olduğuna inandığınız seçeneği seçebilirsiniz, ancak bir karar vermeden önce her bir komisyoncunun ücretlerini aklınızda tutmanız gerekir.


Avalanche (AVAX) oldukça iddialı bir belirteçtir. Bu token genellikle şu anda merkezi olmayan (DeFi) projeler oluşturmak için en iyi platform olan Ethereum ile karşılaştırılır. Bununla birlikte, Ethereum ile işlem yapmanın oldukça daha pahalı ve zaman alıcı olduğunu ve Avalanche'ı yatırımcılar için daha çekici bir seçenek haline getirdiğini belirtmek önemlidir.


Avalanche, geliştiricilere çok fazla değer sunan çok yönlü, merkezi olmayan bir ağdır. Bununla, gerçekten merkezi olmayan bir web hayalini gerçekleştirmek mümkündür. Ağ, ödemeler, dApp'ler, akıllı sözleşmeler ve birlikte çalışabilir blok zincirler gibi modern insan toplumunun temel yönlerini dönüştürüyor. Bu şeyler yerine getirildiğinde, her şey planlandığı gibi giderse Avalanche ağı, merkezi olmayan ağda lider olabilir.






%20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Düzenleyen: Emre Ata



AVAX Coin Avalanche Nedir? Nasıl satın alınır?
AVAX Coin Avalanche Nedir? Nasıl satın alınır?


14 görüntüleme0 yorum
bottom of page