top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

AXA, Bitcoin ödemeleri sunan ilk İsviçre sigorta şirketi oldu

Güncelleme tarihi: 28 Mar

AXA, Bitcoin ödemeleri sunan ilk İsviçre sigorta şirketi oldu


Allianz'ın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci sigorta şirketi olan AXA, İsviçreli müşterilerine Bitcoin ( BTC ) ile ödeme seçeneği sunan ilk sigorta oldu. Bu, yerleşik kripto şirketi Bitcoin Suisse ile yapılan işbirliği sayesinde mümkün hale geldi. Şu an itibariyle, neredeyse tüm AXA sigorta teklifleri, pazar lideri kripto para birimi ile ödenebiliyor, bununla birlikte tek istisna, yasal nedenlere sahip olan hayat sigortasıdır.

Sigorta şirketi, korona krizinin hızlandırdığı dijital değişimi bu adımın arkasındaki itici güç olarak adlandırıyor. Ek olarak, AXA, 18 ile 55 yaşları arasındaki tüm katılımcıların neredeyse üçte birinin kripto para birimlerine sahip olduğunu veya en azından kripto para birimlerine ilgi duyduğunu gösteren 2019'daki kendi pazar araştırması çalışmasına atıfta bulunuyor.

AXA İsviçre'de İnovasyon Direktörü Claudia Bienentreu, bu bağlamda, Bitcoin ödemelerinin başlatılmasının AXA'nın "ödeme işlemlerinde alternatif çözümlere yönelik poliçe sahiplerinin artan ihtiyacına" bir tepki olduğunu vurguluyor. Özellikle yeni teknolojiler giderek daha önemli bir rol oynayacaktır.


Çevrimiçi Ödeme Yapılabilir


Kripto para birimi ile gerçek ödeme süreci basittir ve normal ödemelerden çok da farklı değildir. Bu şekilde, sigorta şirketinin müşterileri, sırayla bir referans numarası atanan normal bir çevrimiçi ödeme yapabilir. İlgili tutar başlangıçta İsviçre frangı cinsinden gösterilir ve daha sonra Bitcoin'deki eşdeğerine dönüştürülür. Ancak bunun için kullanılan döviz kuru yalnızca belirli bir süre için geçerlidir. Müşteriler bu süre içinde Bitcoin işlemlerini tamamlarsa, Bitcoin'i İsviçre Frangına çevirirken herhangi bir risk taşımazlar. Ayrıca sigorta, Bitcoin ödemeleri için ek bir ücret talep etmez.

AXA, transfer edilen Bitcoin'in kendisini tutmaz, bunun yerine kripto fonları Bitcoin Suisse'e aktarır. Ancak bu durumda ödeme hizmeti sağlayıcısı olarak hareket eden kripto şirketi, Bitcoin'i İsviçre frangına çevirmek için % 1.75 ücret alıyor.


Pazar lideri kripto para birimi, büyük sigorta şirketi için blockchain teknolojisiyle ilk temas noktası değil, çünkü AXA 2017'de bir blok zincirindeki otomobillerin ömrünü izleyen bir projeye katıldı. Ek olarak, sigorta şirketi Basel Üniversitesi'nin Blockchain Challenge'ına sponsorluk yapıyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page