top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir? Nasıl Kullanılır? Adım adım kılavuz

Güncelleme tarihi: 25 Mar 2023

Binance Futures Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl para yatırılır? Adım Adım Kılavuz


Binance, kullanıcılarına her zaman 100'lerce kripto para biriminde işlem yapmasına izin veren en büyük kripto para birimi borsalarındandır. Binance, müşterilerine kripto para birimlerinin değeri yükseldiğinde kar edebileceği bir spot ticaret borsası olarak başlamıştır. Bununla birlikte Binance, yatırımcılarına hem kısa hem de uzun pozisyonlar açmasına ve kaldıraç kullanmasına olanak tanıyan bir vadeli işlem platformu olan Binance Futures yani Binance Vadeli İşlem başlattı. Bu kılavuz, Binance Futures platformunu kullanmaya başlamak için tam olarak bilmeniz gerekenler konusunda size yol gösterecektir. Binance vadeli işlemler indirim kodu nasıl alınır? Binance Vadeli işlem indirim kodu nasıl aktif edilir? Kaldıraçlı işlemler indirim kodu nerede? Bütün sorularınızın cevaplarını makalemizde bulabilirsiniz.


Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir Nasıl Kullanılır Adım adım klavuz
Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir Nasıl Kullanılır Adım adım klavuz

Binance Futures Özellikleri


Binance Vadeli İşlemler çekici bir ticaret platformu olarak görülmektedir çünkü yatırımcıların iki şey yapmasına izin vermektedir:


  • Kısa pozisyonlara girin

  • Kaldıraçla ticaret yapın


Bunlar, müşteriler için çok önemli özelliklerdir. Çünkü kripto para birimi ticaretleri yapılırken kar etmeleri için farklı yollar sunmaktadır. Bitcoin fiyatları her zaman yukarı doğru hareket etmemektedir ve düzenli olarak şiddetli aşağı yönlü fiyat hareketleri yaşanmaktadır. Binance Vadeli İşlemler ile müşteriler Bitcoin aşağı veya yukarı hareket ettiğinde kar edebilirsiniz. Kaldıraç işlemleri yapabilmek de çok önemlidir, çünkü yatırımcıların hesaplarındaki fonların 100 katından daha fazla işlem yapabilmelerini sağlayarak kazançlarını en üst seviyelere çıkarmalarına olanak tanımaktadır.


Binance Vadeli İşlemleri Nedir?


Binance Vadeli İşlemler, Binance borsasının bir parçasıdır ve kullanıcıların çeşitli kripto para birimleri için vadeli işlem sözleşmeleri yapmalarına izin verir.

Bir kripto para vadeli işlem sözleşmesi, gelecekte belirli bir tarihte belirli bir fiyata dijital para birimlerini satın almak veya satmak için bir anlaşmayı ana hatlarıyla belirtir. Vadeli işlem sözleşmesi alıcıları, sözleşmeyle ilişkili kripto para birimini satın alma yükümlülüğünü üstlenirken, satıcılar sözleşmenin sona ermesi üzerine ilgili kripto para birimini teslim etme yükümlülüğünü üstlenir.


Birçok tüccar için bu sözleşmeler, popüler pazar sektörlerine gelişmiş erişimin yanı sıra standart spot piyasaların ötesinde gelecekteki fiyat üzerine spekülasyon yapmanın yeni yollarını da sunuyor. Binance Vadeli İşlem sözleşmeleri, kripto para varlıklarının değeri üzerine spekülasyon yapan yatırımcılar için yüksek kalite ve uygulama standartları uygulamak üzere tasarlanmıştır.


Binance Vadeli İşlemler Hesabı Açma ( bu linki tıklayarak kolayca hesap oluşturabilirsiniz )



Binance Vadeli İşlemlerine başlamak çok kolaydır. Bir Binance Vadeli İşlemler hesabı açmadan önce, normal bir Binance hesabı açmanız gerekir. Henüz bir güncel hesabınız yoksa, Binance.com'a web sitesine giriş yapın ve web sayfasının sağ üst köşesinde yer alan Kaydol'a butonuna tıklayın. Buraya tıkladıktan sonra Binance'e kaydolabilir, ardından aşağıdaki adımları yakından takip edebilirsiniz;


e-posta adresinizi ve şifrenizi girin.


Ardından 'hesap oluştur'u tıklayın


Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir Nasıl Kullanılır Adım adım klavuz
Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir Nasıl Kullanılır Adım adım klavuz

Daha sonra e-postanıza bir doğrulama mesajı gelmesi gerekir - kaydınızı tamamlamak için e-postadaki talimatları izleyin. Şimdi, zaten normal bir Binance hesabınız varsa veya yeni bir tane açtıysanız, Binance Vadeli İşlemler hesabınızı Binance ana sayfasına girerek önce 'Ticaret' düğmesine ve daha sonra 'Vadeli İşlemler' seçeneğine tıklayarak açabilirsiniz. Şimdi Binance Vadeli İşlemlerin arayüzüne bakmanız gerekir. Binance Vadeli İşlemler hesabınızı açmanız için 'şimdi aç'a tıklamanız gerekir ve Binance Vadeli İşlemler hesabınız şimdi açık olarak görebilirsiniz!


Bir Binance Vadeli İşlem Hesabı Finansmanı


Şimdi ticarete başlayabilmek için Binance Vadeli İşlemlerindeki hesabınıza bir miktar para yatırmanın zamanı geldi! Platformda tüm vadeli işlem sözleşmeleri Tether'de (USDT) işlem görmektedir, bu sebeple Binance Vadeli İşlemler platformunda işlem yapmaya başlamak için ilk önce bir miktar USDT yatırmanız gerekmektedir.


Spot Cüzdanınızdan (bu, normal Binance sitesinde kullandığınız cüzdandır) Vadeli İşlemler Cüzdanınıza (Binance Vadeli İşlemler platformunda kullanılan cüzdandır) para aktarabilirsiniz. Vadeli İşlemlerden Cüzdanınıza para transfer etmek için, ekranın sağ alt kısmında yer alan 'Transfer' düğmesine tıklamanız gerekir. Daha sonra transfer etmek istediğiniz USDT miktarına karar verdikten sonra 'Transferi onayla' butonunun üzerine tıklayabilirsiniz. Daha sonra Vadeli İşlemler Cüzdanınıza eklenen fonları görebilirsiniz.


Spot cüzdanınızda USDT yok ise önce normal Binance hesabından bir miktar USDT satın almanız gerekir ve sonra fonları Vadeli İşlemler Cüzdanınıza aktarabilirsiniz. USDT'yi kartla satın alabilir veya Spot Cüzdanınıza oluşturabilirsiniz.


Binance Vadeli İşlemler Arayüzü


Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir Nasıl Kullanılır Adım adım klavuz
Binance Vadeli işlemler (Futures) Nedir Nasıl Kullanılır Adım adım klavuz

Bu, ticaret yapmak istediğiniz sözleşmeyi seçebileceğiniz ve ayrıca kaldıraç oranınızı ayarlayabilirsiniz. Binance'in aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda sözleşmesi var, bunlardan birincisi belli ki BTC/USDT sözleşmesiydi. Platformdaki varsayılan kaldıraç 20x'tir, ancak bunu 125x'e kadar çıkartabilirsiniz. Burada ayrıca çapraz kenar boşlukları ve ayrı kenar boşlukları arasında geçiş yapabilirsiniz.


Bu sizin grafiğinizdir, fiyat grafiği (orijinal veya ticari görünüm düğmesine tıklayarak) ve sipariş defteri derinliği arasında geçiş yapabilirsiniz.

Burada, sipariş defterinin derinliğini gösteren grafikler ile birlikte sipariş defteri verilerinin canlı bir beslemesi olur.


Burada ticaret aktivitelerinizi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, bulunduğunuz herhangi bir mevcut pozisyonların durumunu kontrol etmek isterseniz sekmeler arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu, marj bakiyeleri, giriş fiyatları ve mark fiyatları gibi bilgiler içermektedir.


Burada siparişleri girebilecek ve ayrıca farklı sipariş türler arasında geçişler yapabilirsiniz.


İlk İşleminizi Yapmak


Artık Binance Vadeli İşlemler hesabın nasıl oluşturacağınız ve finanse edebileceğiniz konusunda hız kazandığınıza göre, ilk işlemleri yapmanın zamanı geldi. Bir ticaret yapmak çok kolaydır. Önce sipariş türünü seçmeniz gerekir, burada üç seçeneğiniz bulunmaktadır;

  • Market siparişi

  • Limit emri

  • Limit emrini durdur

Mümkünse piyasa emirlerini kullanmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz, çünkü genellikle daha fazla ücret ödeyebilirsiniz. Bunun yerine, stop limit emirleri veya limit emirleri yolu ile alım satım yapmak, ücretleri düşürmektedir ve alım satımlarda gerçekleştirmenin birincil yolu olmalıdır. İşlemlerinize bir zararı durumunda veya kar hedefi dahil etmek isterseniz, bir durdurma limiti emri kullanmak isteyebilirsiniz.


Binance Vadeli İşlem Sinyalleri Nelerdir?


Platformun ek bir özelliği olarak Binance Vadeli İşlem Sinyalleri, pozisyon için alım satım girişleri, zararı durdurma ve kar alma emirleri için kullanılabilecek belirli fiyat seviyeleri sağlayan gerçek zamanlı alım satım uyarıları sunar. Bu özellik aynı zamanda kripto para tüccarları için eğitim içeriği ve teknik analizi içerir. Binance Vadeli İşlem Sinyallerine genellikle Telegram sosyal medya platformundaki kanallar kullanılarak erişilir ve kullanıcıların hizmet için aylık bir abonelik ücreti ödemeleri gerekir.


Binance Vadeli İşlem Platformunun Faydaları Nelerdir?


Pazara sunulan her finansal ürünün, belirli yatırımcı ve oyuncu türlerini cezbedecek heyecan verici faydaları vardır. Kripto para vadeli işlem alım satımının temel avantajlarından bazıları şunlardır;


Binance vadeli işlem ticareti, fiyat risklerinden korunmanıza ve potansiyel kayıpları azaltmanıza izin verebilir. Riskten korunma, risk yönetimi kararları almayı ve olası kayıpları dengelemeye yönelik eylemleri içeren bir portföy koruma stratejisidir. Tüccarlar bunu genellikle nötr bir risk oluştururken kripto varlıklarını korumak için alım satım açarak yaparlar. Riskten korunma, risklerinizi etkili bir şekilde en aza indirebilir ve zararlarınızı önleyebilir, ancak potansiyel karınızı da sınırlayabilir.


Kripto para vadeli işlem ticareti, spekülasyon yoluyla kripto piyasası hareketinin bir parçası olmanızı sağlar. Kripto para vadeli işlem ticareti endüstrisinde yer alarak, kripto piyasalarının gelecekteki yönünü etkilemede de aktif bir rol oynarsınız. Kripto para ticareti alanında fikirlerinizi duyurmak gibi . Hatta bazı analistler vadeli işlem faaliyetlerini Bitcoin fiyatı ve yönlülüğünün önemli bir faktörü olarak görüyor.


Gelecekte kripto para piyasalarının yönünü nasıl tahmin edeceğiniz, alım satım kararlarınızın temeli olacaktır. Bitcoin'in fiyatının ayın zirvelerine ulaşabileceğini düşünüyorsanız, karınızı katlanarak artırmak için uzun pozisyonlar alabilirsiniz. Ancak Ethereum gibi belirli bir kripto paranın gelecekte düşeceğini düşünüyorsanız, Ethereum vadeli işlemlerinde kısa pozisyonlar alabilirsiniz.


Binance vadeli işlemleri, henüz sahip olmadığınız varlıkların gücünden yararlanmanıza izin verir. Kripto para vadeli işlem ticareti, yatırım için borç alınmış sermayenin kaldırılmasına veya kullanılmasına izin verir. Tüccarlar ve yatırımcılar, satın alma güçlerini çoğaltmak ve varlık tabanlarını genişletmek için kaldıraç kullanırlar.


Kripto para vadeli işlemleri ile hesap bakiyenizden daha büyük ticaret pozisyonları girebilirsiniz. Bu, böyle bir yatırım riskini karşılamak için gereken tüm fonlara sahip olmasanız bile karlı fırsatlardan yararlanmanıza olanak tanır.


Binance Vadeli İşlemlerde Alım Satım Riskleri


Geçmişte aşırı volatilite olan kripto para ticareti, her zaman daha geleneksel varlık sınıflarında (hisse senetleri veya tahviller gibi) bulunmayan belirli bir risk seviyesi taşıyacaktır. Bununla birlikte, Binance Vadeli İşlemler platformu, yatırımcıların hızlı hareket eden piyasalarda kaymaya karşı korunmalarına yardımcı olabilecek üstün uygulama seviyeleri sunar. Platform tarafından sunulan kaldıraç miktarında (125x'e kadar) ek riskler bulunabilir, ancak riskten kaçınan tüccarlar her zaman kaldıraç kullanımından kaçınma seçeneğine sahiptir. Genel olarak, Binance Vadeli İşlemler platformu, hızlı işlem oranlarına sahip oldukça güvenli bir ticaret sistemi sunar ve bu faktörler, rakiplerinin çoğuna kıyasla platformun risklerinin çoğunu azaltmaya yardımcı olur.


Neden Binance Vadeli İşlemler İşlem Platformunu Seçmelisiniz?


Alternatif bir finansal araç olarak kripto vadeli işlemlere olan talebin artmasıyla birlikte spot borsalar, tüccarlarına daha fazla fırsat açmak için ayrı bir vadeli işlem platformu geliştirmeye başladı. Şu anda en iyi kripto para vadeli işlem platformlarından biri Binance. İşte Binance Vadeli İşlemlerini düşünmeniz için bazı nedenler;


Binance, İşlem Hacmine Göre En Hızlı Büyüyen Kripto Türev Borsasıdır


Binance, özellikle vadeli işlem platformunda, işlem hacimlerinde eşi görülmemiş bir büyüme yaşıyor. 2020'nin 2. çeyreğinde Binance Vadeli İşlemler, işlem hacminde 1. çeyreğe kıyasla % 68'lik bir artış gördü. Rakamlar ilk çeyrekte sadece 157 milyar dolardan bu yılın ikinci çeyreğinde 263 milyar dolara çıktı.


Binance, Bitcoin Vadeli İşlemleri ve Diğer Kripto Türevleri ile 125x'e Kadar Kaldıraçla İşlem Yapmanıza İzin Verir


Böylesine büyük bir kaldıraçla, Binance Vadeli İşlem yatırımcıları döviz hesabı bakiyelerinden daha yüksek pozisyonlara girebilirler. Bu sayede yatırımcılar kripto sermayeye yoğunlaşmadan karlı pozisyonlara girebilirler.


BTC'nin şu anki fiyatının 10.000 USDT olduğunu varsayalım. Yalnızca yüz USDT'niz varsa, o zaman bu bir spot borsada yalnızca 0.01 BTC satın almanıza izin verir. Ancak 100 USDT'nizi Binance Futures'a 125x kaldıraç kullanarak getirirseniz, 1,25 BTC'ye kadar uzun pozisyon veya kısa pozisyon açabilirsiniz.


Kaldıraçla, mevcut kapasitenizde işlem yapmaya karar verdiğinizden daha fazla önemli kar elde etme şansı size verilir. Ancak, kaldıraçla işlem yaparken dikkatli olmalısınız. Her zaman yüksek ödüllerin genellikle yüksek risklerle birlikte geldiğini unutmayın.


Binance Vadeli İşlemleri Sürdürülebilir Kripto Vadeli İşlemleri İçeriyor


Cryptocurrency ticaret zaten riskli, ancak kaldıraç kullanarak vadeli ticaret yaparken, daha sonra riskler daha da artar. Bu içgörüyü anlayan geliştiriciler, en iyi Binance özelliklerinden bazılarını oluşturdular, bunlara zarar durdurma emirleri, kar alma limit emirleri ve gelişmiş emir türleri dahil edildi, böylece tasfiye noktasına ulaşmadan önce pozisyonunuzu kapatabilirsiniz. Binance, tüccarlarını korumak için sigorta fonlarına da sahiptir. Binance SAFU fonu ile bütün kullanıcılar dünya çapında yatırımlarını güvenle Binance borsasında tutmaktadırlar.

Binance futures ( Vadeli işlemler için ömür boyu geçerli %10 komisyon indirim kodunuz: 48162505 Linkiniz: https://www.binance.com/en/futures/ref/48162505

Düzenleyen: Emre Ata

Binance vadeli işlemler
Binance vadeli işlemler

44 görüntüleme0 yorum
bottom of page