top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır?

Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir? Nasıl alınır?


Bitcoin, tüm kripto para birimlerinin anasıdır; kripto devrimini başlatan madeni paradır. 2008 yılında, 'Satoshi Nakamoto' takma adını kullanan biri sözde Bitcoin teknik incelemesini yayınladı. Dijital para daha sonra hızla çekiş kazandı. 3 Ocak 2009'da Bitcoin ağı, Nakamoto'nun kendisi ilk bloğu madencilik yaparak karşılığında 50 bitcoin alarak hayata geçti. Merkezi olmayan bir kripto para birimi kavramı, 1998 yılında Wei Dai tarafından zaten tasarlanmış olsa da, daha önce hiç kimse bunu başarıyla benimsememişti. Bitcoin böylece konseptin ilk başarılı uygulaması oldu. Bitcoin ile ilgili özellikle dikkat çekici olan şey, tarihte ilk kez bir aracı kullanmadan dijital değerlerin bit ve parçalarının transferini sağlamasıdır. Dijital transferlerin sorunlu yönlerinden biri, prensipte sonsuz kopyalanabilmeleridir. Bu nedenle, başarılı bir dijital ödeme sistemi kurmak için önce dijital para birimlerini kopyalama sorununa bir çözüm bulmanız gerekir, çünkü bu boşluk istenmeyen çifte harcamalara izin verir. Bu tür endişeler şu anda finansal işlemleri işleyen ve kontrol eden merkezi yetkililer tarafından hafifletilmektedir. Bu sistemin bir dezavantajı, doğası gereği bir güven unsuruna dayanmasıdır. Esasen, merkezi otorite tüm gücü elinde tutar. Bitcoin nasıl alınır? Adım Adıom video anlatım


Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır?
Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır?


Ancak Bitcoin ile formül artık bu güven unsurunu içermiyor. İşlemleri matematik yoluyla işleyen etkili bir protokoldür. Güvene dayalı bir sistem her zaman istenmeyen bir durum değildir, ancak belirli güvenlik açıklarını beraberinde getirir. Sistemin güvenilirliği tamamen onu sürdüren insanların bütünlüğüne bağlıdır. Tarih, insanların finansal teşviklere duyarlı olduğunu defalarca göstermiştir. Bitcoin protokolü bu zayıflığı sistemden kaldırır ve para sistemini finansal kurumlardan ayırır. Bitcoin'in öncülüğünü yaptığı kripto devrimi, gerçekten de para sistemini sadece birkaç yıl içinde radikal bir şekilde dönüştürme potansiyeline sahip! Dolayısıyla, Bitcoin yalnızca dijital bir para birimi değildir: aynı zamanda finansal özgürlük ve egemenlik anlamına da gelir. Bu değerlendirme aynı zamanda SATOS'un misyon ve vizyonunun temel bir unsurudur. Ve gerçekten de, ismimiz ilham kaynağımızı zaten ortaya koyuyor.


Neden Bitcoin Almalıyım?


Bitcoin fiyatı ve döviz kuru herkesin bildiği gibi dalgalanmaya tabidir; Günde yüzlerce Euro'luk iniş çıkışlar hiçbir şekilde bir istisna değildir. Bununla kısa sürede çok para kazanabilirsiniz, ancak aynı derecede kolayca kaybedebilirsiniz. Bu nedenle, Bitcoin hakkında önceden bilgi almanız ve kripto para birimlerine yapılan yatırımlara doğal olarak eşlik eden risklerin farkında olmanız tavsiye edilir. Bitcoin, önemli döviz dalgalanmalarının yanı sıra, dünyadaki en tanınmış ve en büyük kripto para birimi olduğu için ilginç bir yatırım fırsatı da sunuyor. Muazzam bir kullanıcı ağı içerir ve ademi merkeziyetçilik açısından rakiplerinden çok daha ileri düzeydedir. İnternette neden Bitcoin satın almanız veya Bitcoin satmanız gerektiğine dair birçok nedenle karşılaşacaksınız, ancak size verebileceğimiz en önemli tavsiye, kripto para dünyasına girmeden önce doğru araştırma yapmanızdır. Bu tür makaleleri okumak kesinlikle doğru yönde atılmış mükemmel bir adımdır!


Bitcoin (BTC) parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile Binance Borsasında kolayca edinebilirsiniz.



Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir Nasıl alınır
Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir Nasıl alınır

Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir Nasıl alınır
Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir Nasıl alınır

Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir Nasıl alınır
Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nedir Nasıl alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Bitcoin'i Kim Buldu?


"Satoshi Nakamoto" takma adının arkasına saklanan gerçek kişi hala bilinmiyor. Bu, çağımızın en büyük dijital gizemi olabilir. Bitcoin teknik raporu 2008 yılında bu takma ad altında yayınlandı ve o zamandan beri hiç kimse kimliğini ortaya çıkarmayı başaramadı. Bu arada, bu takma adın arkasına saklandıklarını ve ilk olarak Bitcoin'i tasarladıklarını iddia eden pek çok insan oldu, ancak hiç kimse bu tür iddialar için ikna edici kanıt sunmayı başaramadı. Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkında hiçbir fikrimizin olmamasının belki de avantajlı olduğunu iddia edebilirsiniz. Kimliğinin açığa çıkarılması Bitcoin için büyük siyasi ve ekonomik sorunlara yol açabilir. Gösterilebilir bir liderin varlığı, merkezi olmayan bir dijital para biriminin demokratik potansiyeline zarar verebilir.


Aslında, Satoshi'nin gerçek kimliğini çevreleyen gizem, Bitcoin'in temelini oluşturan ideallere mükemmel bir şekilde uyuyor. Dijital para birimi ilk olarak, tüm finans dünyasını tedirgin eden ekonomik krizin zirvesinde sunuldu. Satoshi 2008 yılında beyaz bültende manşetlere çıktı. 2011'de sahneden kaybolmadan önce ağı kısa bir süre sonra kurdu. Bu kısa performansla, takma adı kullanan kişi, insanlığa küresel güç ilişkilerini kökten değiştirme potansiyeli taşıyan bir araç sundu. Paramızın demokratikleşmesi; durdurulamaz bir dijital para birimi.


Bitcoin'in Tarihi Nedir?


İlk başarılı merkezi olmayan kripto para biriminin arkasındaki hikaye, Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin teknik incelemesini yayınlamasıyla 2008'de başladı. Bu yayında Bitcoin, eşler arası bir elektronik para sistemi olarak tanımlandı. Ve gerçekten, daha iyi ifade etmenin bir yolu yok. Tıpkı fiziksel coin transferinde olduğu gibi Bitcoin'ler de herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan transfer edilebilir.


Burada, Bitcoin'in dijital bir para birimi yaratmaya yönelik ilk girişim olmadığını belirtmek belki de ilginçtir. Daha 1983'te, bilgisayar bilimcisi David Chaum, temelleri kriptografi olan bir elektronik para biçimi olan Ecash'ı tasarladı. Pek başarılı değildi; Para birimi yaygın olarak kullanılmıyordu ve şirket 1998'de iflas etti. Chaum, projenin o dönemde internet kullanıcıları arasında gizlilik bilinci eksikliği nedeniyle başarısız olduğunu savundu. Satoshi'nin teknik incelemenin yayınlanmasından sonra yazılımın ilk sürümünü yayınlaması ve ağı çevrimiçi hale getirmesi yalnızca birkaç ay sürdü. Satoshi ilk bloğu on yıldan fazla bir süre önce 3 Ocak 2009'da çıkardı. Karşılığında 50 bitcoin ödül aldı. Beyaz bülteni yayınladıktan sonra Satoshi, 2011'de herhangi bir bildirimde bulunmaksızın sahneden kaybolmadan önce bir grup geliştiriciyle protokolün oluşturulması üzerinde çalışmaya devam etti.


Bitcoin Hangi Sorunu Çözer?


Öncelikle Bitcoin, yukarıda bahsedilen dijital nesne transferinin bir aracı kullanmadan imkansızlığı sorununu çözer. Bitcoin olmadan hala mümkün olsa da, protokol her şeyin adil ve güvenilir bir şekilde işlenmesini sağlar. Bitcoin, mülk sicilinin yönetimini merkezden uzaklaştırarak ve yalnızca çoğunluk desteğiyle değişikliklere izin vererek, bir aracıya ihtiyaç duymadan dijital değerin güvenilir bir şekilde aktarılmasına izin verir.


Bitcoin sunduğu ilginç teknolojinin yanı sıra aynı zamanda siyasi bir harekettir. Parasal sistemin, onu tarihsel olarak sürdüren geleneksel finansal kurumlardan ayrıştırılması anlamına gelir. Beyaz kitabın, mevcut finansal sisteme bir alternatif sunmak için en son ekonomik krizin zirvesinde yayınlanmış olması tesadüf değildir. Protokol, herkesin maliyesini özgürce ve bağımsız bir şekilde yönetmesini sağlar. Kurallar önceden tanımlanmıştır ve yalnızca ağın çoğunluğu kabul ederse değiştirilebilir. Hiç kimse tek taraflı olarak ek bitcoin yazdırmaya karar veremez. Paranın demokratikleşmesi böyle görünüyor. Kısacası, kredileriniz üzerinde tam kontrole sahipsiniz. Bu fikir ve vizyon, SATOS'taki operasyonlarımıza da bilgi veriyor. Müşterilerin satın aldıkları kripto para birimlerini SATOS'ta saklamaları mümkün değildir.


Bitcoin'i Benzersiz Kılan Nedir?


Bitcoin'in değerini doğru bir şekilde anlamak için geçmişe biraz geri dönmek gerekiyor. Bitcoin için alternatifler 2011'den beri teklif ediliyor, ancak bugüne kadar tek bir kripto para birimi Bitcoin'i tahtından indirmeyi başaramadı. Hepsi Bitcoin'i ilgisiz kılacak benzersiz bir özelliği içerme sözü veriyor, ancak gerçek şu ki Bitcoin bir numaralı kripto para birimi olmaya devam ediyor. Öyleyse, Bitcoin'in kripto devriminin özü olmasını sağlayan benzersiz yönler nelerdir? Yukarıda bahsedilen ağ etkisinin, muazzam popülerliği ve ağ boyutuyla sürekli olarak güçlendirildiği için burada önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Gittikçe daha fazla insan Bitcoin'in farkına varıyor ve son on yılda blok zincirinin çok sağlam olduğu kanıtlandı. Diğer madeni paraların hepsi çok daha genç ve yine de kendilerini güvenli bir alternatif olarak kanıtlamaları gerekiyor.


Bitcoin'in bir başka benzersiz yönü, diğer kripto para birimlerinden çok daha fazla ademi merkeziyetçi olmasıdır. Hemen hemen her diğer para birimi, projeyi destekleyen ve gelişimi üzerinde hatırı sayılır etkiye sahip olan tanımlanabilir kurucular tarafından desteklenmektedir. Merkezileştirme, protokolü oldukça hızlı bir şekilde değiştirme imkanı gibi kesinlikle belirli faydalar sağlar, ancak aynı zamanda Bitcoin'in kuruluşunun arkasındaki orijinal ideallere de aykırıdır.





Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )


Emre Ata
Emre Ata
12 görüntüleme0 yorum
bottom of page