top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Bitcoin maaş seçeneği yakında Sacramento Kings oyuncularına ve personeline sunulacak

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Bitcoin maaş seçeneği yakında Sacramento Kings oyuncularına ve personeline sunulacak. NBA takımı Sacramento Kings oyuncuları yakında maaşlarını dünyanın en büyük kripto parasından biri olan Bitcoin ile alma seçeneğine sahip olacak. Sacramento Kings Yönetim Kurulu Başkanı, Valisi ve CEO'su Vivek Ranadivé, Forbes'e göre organizasyonunun tüm üyelerinin yakında ödemelerini Bitcoin olarak alma seçeneğine sahip olacağını duyurdu. CEO, duyurusunu Pazartesi akşamı girişim kapitalisti Tim Draper'ın ev sahipliğinde ve tanınmış Bitcoin savunucusu Bruce Fenton'un ev sahipliğinde "Satoshi Roundtable" kulübünün düzenlediği bir etkinlikte yaptı.


Sacramento Kings'in Bitcoin maaş seçeneği sunma kararı daha sonra Clubhouse seyircisinin bir üyesi olan Neil Jacobs tarafından onaylandı. Ranadivé, "Önümüzdeki birkaç gün içinde Sacramento Kings organizasyonunda her çalışana teklifleri vereceğiz, oyuncular da dahil olmak üzere ödemelerini istedikleri kadarını bitcoin ile alma fırsatı sağlayacağaz." dedi.

Cointelegraph'a göre bu hareket, Sacramento Kings'i oyuncularına ve personeline Bitcoin maaş seçeneği sunan ilk büyük spor franchise'ı haline getirecek. Ayrıca, spordaki en ileri kripto takımlarından biri olarak konumunu sağlamlaştıracaktı.

2014'te Sacramento Kings, ekip mağazalarından gelen ürünler için Bitcoin'i ödeme olarak kabul edeceklerini açıkladıklarında büyük ses getirdi. Bu, ödeme işlemcisi BitPay ile yapılan ortaklık sayesinde mümkün oldu. Ranadivé, "Takımı Sacramento'da tutmak için NBA'i sattığımda, saham teknoloji sınırını zorlamak için spor franchise'ını bir sosyal ağ olarak kullanmayı içeriyordu." dedi.


Kripto kullanımı arttıkça, bazı şirketler çalışanlarına maaşlarını kripto para biriminde alma seçeneği sunmayı zaten düşünüyor. Örneğin, Twitter kısa süre önce çalışanlarının maaşını ödemek veya kriptoyu kitaplarına eklemek için BTC'yi kullanmayı düşündüğünü duyurdu.

Twitter CFO'su Ned Segal; “Çalışanlarımıza Bitcoin ile ödeme talep etmelerinde nasıl bir ödeme yapılacağını, Bitcoin ile ödeme taleplerinde bir satıcıya nasıl ödeme yapılacağını ve Bitcoin'e sahip olmamız gerekir mi gerekmez mi gibi düşünceler için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page