top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Bitcoin ve büyük kripto para birimleri tekrar düştü

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Bitcoin ve büyük kripto para birimleri tekrar düştü


Bu cuma günkü işlem seansında büyük bir piyasa düzeltmesi kaydedildi. Bitcoin tekrar düştü ve ekosistemin ana kripto para birimleri gün boyunca kayda değer kayıplar kaydetti. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son 24 saat içinde% -1.80'lik bir düşüş kaydederek 49.715 $ 'dan işlem görüyor. Ethereum da kendi adına kötü bir düzeltme yaptı, şu anda fiyatı% -1.43 düşüş kaydetti ve böylece 2.250 ABD Dolarına ulaştı.


Bitcoin dünden beri kademeli olarak düşüyordu. Birim başına 47.500 ABD Dolarına oldukça yakın konumlanacak en düşük noktasına ulaşıyor. Daha sonra kısmen toparlandı ve tekrar 50.000 ABD Dolarına ulaştı.


Bitcoin Çökmesiyle İlgili Temel Faktörler


Piyasada görüldüğü üzere ana kripto para birimleri üzerinde olumsuz etkisi olan Bitcoin'in düşüşü, bu hafta meydana gelen bir dizi faktörden kaynaklanıyor. Bunların arasında, Çin'in bir bölgesinde kayıtlı elektrik kesintisi nedeniyle ağın hash seviyelerindeki düşüş göze çarpıyor.

Diğer bir neden, ABD Başkanı Joe Biden'ın tasarlayacağı olası vergi reformlarıyla bağlantılıdır. Bir yıldan uzun süredir elde tutulan varlıkların satışından (kripto para birimleri dahil) 1 milyon ABD Dolarından fazla kar elde eden herkes için vergileri artırmayı hedefliyor.


Dolayısıyla, analistlerin piyasa çöküşüne ilişkin görüşlerini özetlersek, muhtemelen tek bir günde Bitcoin ve Ethereum fiyatının keskin bir şekilde düşmesine neden olan önemli faktörler var. Aşırı ısınmış bir vadeli işlem piyasası, düşen Kimchi primi, balina satışları ve Biden'in vergileriyle ilgili endişeler.

Bitcoin ve Ethereum'a Ek Olarak Diğer Kripto Para Birimleri De Etkilendi


Ekosistemin ana altcoinleri arasında BTC ve ETH'nin düşüşü de hissedildi. Oldukça belirgin kayıplara sahip bazı özel olarak etkilenmiş üslere sahip olmak.


% 10 ile% 25 arasında düşüş yaşayanlar; Binance Coin (BNB), XRP, Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Chainlink (LINK) ), VeChain (VET), Stellar (XLM), THETA, TRON (TRX), NEO, Monero (XMR) ve çok daha fazlası.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page