top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıKripto Haber Editörü

Bitfarms, Arjantin'deki madencilik planlarını ilerletiyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Bitfarms, Arjantin'deki madencilik planlarını ilerletiyor


Bitcoin fiyatındaki artış, kripto para biriminin kurumsal yatırımcılardan ve medyadan gördüğü ilgi, kripto varlık madenciliğine yapılan yatırımların da artmasına hizmet etti. Bu nedenle, dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden biri olan Bitfarms, geçen yıl Güney Amerika'da yeni bir madencilik çiftliğinin açıldığını duyurdu. Ve şimdi, Bitfarms'ın Arjantin'deki madencilik planlarını nasıl ilerlettiğine dair yeni detaylar biliniyor.


Bitfarms Arjantin'e Geldi


Son birkaç yıldır kripto para madencileri için en büyük saplantı elektrikti. Ve Bitcoin madenciliği için gerekli işlemler daha karmaşık hale geldikçe, tamamlanmaları için artan hesaplama gücü gerektiriyorlar. Madencilik çiftliklerinin ancak daha yüksek enerji tüketimi karşılığında sağlayabileceği bir şey.


Bu nedenle, yeni çiftliklerinin kurulması için alternatif yerler arayan büyük madencilik şirketlerini görmek normaldir. Bununla birlikte, karlarını artırmak için Bitcoin fiyatındaki artıştan yararlanmayı planlıyorlar. Ve bu anlamda Güney Amerika, genel olarak düşük elektrik maliyetleri ve yıl boyunca elverişli iklimi ile Bitfarms gibi şirketler için cazip bir destinasyondur.


Bu nedenle Bitfarms, Ekim 2020'den bu yana Arjantin'de 60 MW'lık bir çiftlik inşa etme niyetini zaten açıklamıştı. Ancak, o zaman bu duyuru bağlayıcı olmayan bir mutabakatla yapılmışsa, şimdi şirket, şirketin geleceği hakkında ayrıntılar vermeye başlıyor.

Güney Amerika'da Madencilik


Böylelikle Bitfarms, yerel bir elektrik tedarikçisi ile sözleşme imzalayarak Arjantin'deki madencilik planlarını ilerletiyor. Şirket tarafından önerilen ilk tüketimde bir artışı temsil ediyor ve şimdi bunu kWh başına 0,022 $ fiyatla 210 MW olarak gösteriyor. Sekiz yıllık bu anlaşma ile Bitfarms, BTC'nin mevcut fiyatı korunursa toplam 11.774 Bitcoin veya yaklaşık 650 milyon dolar üretmeyi bekliyor.


Ek olarak, Bitfarms zaten birkaç yerel Arjantinli şirketle anlaşmalar yaptı. Güney Amerika'daki yeni Bitfarms çiftliğinin yapım sürecini gerçekleştirecek ve faaliyete geçmesi için gerekli mühendislik hizmetlerini sağlayacak. 2022 yılı sonunda ülkede faaliyete geçebilecek şirket tahmin ediliyor.


Bu haber ayrıca, Bitfarms'ın MicroBT'den 48.000 son teknoloji madenciyi satın almasıyla da ilgili. Şirketin kendisine göre, büyük bir kısmı bu yeni çiftliği işletmek için Arjantin'e gönderilecek. Bitcoinlerin BTC başına 4,125 dolarlık bir maliyetle çıkarılabileceği tahmin ediliyor. 7.500 doların çok altında, şu anda Bitfarms'ın Quebec'te bir Bitcoin üretmesine mal oluyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page