top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

BlackRock, Bitcoin vadeli işlemleri yapıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

BlackRock, Bitcoin vadeli işlemleri yapıyor


Elbette 31 Mart'ta dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock'un Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri satın aldığı öğrenildi. Geleneksel yatırımcıların kripto sektörüne erişimi giderek artıyor. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yeni dosyalarının gösterdiği gibi, BlackRock bu yılın başlarında 360.458 $ değerinde CME Bitcoin vadeli işlemlerinde 6.15 milyon $ 'a sahipti. Bu arada, başvurular Ocak ayında SEC'e sunulan belgelerle eşleşiyor. Bu, BlackRock'un iki fonu için potansiyel yatırımlar olarak nakit ödemeli Bitcoin vadeli işlemlerini düşündüğünü gösterdi.


BlackRock BTC'yi Takas Etti


Spesifik olarak, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan gelen bir rapor, BlackRock'un Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin bu yıl önemli ölçüde değer kazandığını gösteriyor.


Sonuç olarak SEC tarafından yayınlanan rapora göre BlackRock'un 37 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi vardı. 26 Mart'ta sona eren Chicago Ticaret Borsası aracılığıyla çıkarılmıştır.

Bitcoin Avantajları


Bu arada, BlackRock son birkaç aydır Bitcoin'in faydalarını çok tartışıyor. Geçen ay, firmanın baş yatırım sorumlusu Rick Rieder, CNBC ile yaptığı röportajda, BlackRock'un Bitcoin ile biraz uğraşmaya başladığını doğruladı. Ve insanlar değerli mağazalar arıyor. "Bugün, dalgalanma olağanüstü, ama duydum ki, insanlar değerli mağazalar arıyorlar." açıklamasında bulundu.

Benzer şekilde, Larry Fink bir panele, önde gelen kripto para biriminin bir varlık sınıfı olarak meşruiyet kazandığını söyledi. Ancak, kalıcı olarak gerçek olup olmayacağını görmek için çeşitli pazarlardan geçmeleri gerektiğine inanıyor.


BlackRock ve Bitcoin Hakkındaki Görüşleri


BlackRock'un Bitcoin ile ilgili düşüncesinde gelişen bir şirket olduğunu belirtmekte fayda var. 2017 yılına kadar, spekülatif bir platformun parçası olarak Bitcoin'i markaladılar. Ek olarak, 2018'de şirket, Bitcoin'in pazarda nasıl yararlanılabileceğini keşfetmek için bir araştırma ekibi duyurdu.


Ancak 2020'den itibaren BlackRock, Bitcoin'i güçlü bir şekilde desteklemeye başladı. Elbette, BlackRock'un Bitcoin yatırımlarına olan bağlılığı ile ilgili spekülasyonlar Aralık 2020'de ortaya çıktı.


Kapatma yoluyla, bu SEC dosyalama ile BlackRock şimdi resmi olarak Bitcoin'e dönüşünü onayladı. BlackRock'un BTC vadeli işlemlerine yaptığı yatırım hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmında bize bildirin.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page