top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Chromia (CHR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Chromia Nedir?

  2. 1.1 Mevcut Platformlarla İlgili Sorunlar

  3. 1.2 Chromia’nın Özellikleri

  4. 1.3 Chromia’nın Güncel Projeleri

  5. 1.3.1 Chromunity

  6. 1.3.2 Dalarnia Madenleri

  7. 1.3.3 Yeşil Varlıklar Cüzdanı

  8. 1.4 Chromia’nın Başlıca Özellikleri

  9. 2 Chromia Token (CHR)

  10. 2.1 Satın Alma ve Saklama

Chromia (CHR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum



Chromia (CHR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Chromia (CHR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler), blok zinciri devriminin anahtarıdır. DApp’ler, kullanıcılara daha fazla kontrol sağlayan ve bir sahip veya herhangi bir merkezi otoriteye bağlı olmayan yeni bir tür uygulamadır. Blockchain teknolojisi sayesinde DApp’ler mümkündür. Blockchain, ademi merkeziyetçilik, gelişmiş kriptografik güvenlik ve dünya çapında erişim ile eş anlamlıdır. Bu, her yerdeki geliştiriciler için bir ton olasılık sunar.

Genellikle ikinci nesil blok zinciri olarak anılan Ethereum, merkezi olmayan uygulamalar fikrini ortaya attı. Blockchain’in paradan daha fazlası için kullanılabileceğini dünyaya gösterdi. Bu nedenle, DApp alanı Ethereum’a çok şey borçludur. Bununla birlikte, Ethereum mükemmel DApp platformundan uzaktır. Ve bunun sadece kullanıcı deneyimi için değil, aynı zamanda DApp endüstrisi için de etkileri var. Eskiden Chromapolis olarak bilinen Chromia, DApp kullanıcılarının deneyimini geliştirmek isteyen bir blockchain çalışmasıdır. Daha iyi güvenlik, ölçeklenebilirlik ve satın alınabilirlik sunmak için ‘ilişkisel’ bir blok zinciri yaklaşımını benimser. Bu yazıda, platform belirteci CHR ile birlikte Chromia projesine bakacağız.


Binance indirim ile hesap aç


Chromia Nedir?


Chromia, kendisinden önce gelen bu tür platformların eksikliklerini gidermeye çalışan merkezi olmayan bir uygulama platformudur. Chromia, mevcut platformların izin verebileceğinden daha fazla ölçeklenebilen yeni nesil DApp’leri güçlendirmek istiyor. Ethereum gibi mevcut platformlar oyunu başlattı. Diğer DApp platformları, geliştirici ve tüketici deneyimini bir şekilde iyileştirmeyi amaçlayan yıllar boyunca ortaya çıktı. Ancak Ethereum, geliştiriciler için en popüler ve en çok başvurulan platform olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, platform, yüksek ücretlerden yavaş onay sürelerine kadar, kullanıcıların platformda yaşadığı sınırlamaların çoğunu henüz çözebilmiş değil.


Bunun gibi şeyler, DApp’lerin ve onunla birlikte blok zincirinin ana akım haline gelmesini engeller. Chromia ekibi, DApp’lerin ana akım haline gelmesi için tüm blok zinciri konseptinin yeniden düşünülmesi gerektiğine inanıyor. Bu nedenle, DApp’leri milyonlarca kullanıcıya ulaştıracak, kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve geliştiricilere daha etkileşimli ve yaratıcı bir ortam sağlayacak bir platform oluşturmak istiyor. Bunu başarmak için Chromia, “ilişkisel” blok zinciri” dediği şeye güveniyor. İlişkisel blok zincirinin ardındaki tüm fikir, gerçek dünyaya, sizin ve benim gibi günlük kullanıcılara hitap eden bir çözüm. Chromia, konsepti şöyle açıklıyor: “Her şey… blok zincirini geleneksel veri tabanlarıyla birleştirmek, insanların aşina olduğu bir ortamda ve herkesin öğrenebileceği bir dilde insanların gerçekten ilişki kurabileceği bir şey yaratmakla ilgili.”


Mevcut Platformlarla İlgili Sorunlar


Ethereum, merkezi olmayan uygulamalara verdiği destekle çığır açtı. Ancak, bunu en yüksek potansiyele kullanma yeteneğini engelleyen çeşitli sorunlarla karşı karşıyadır. DApp geliştiricileri aşağıdaki sorunlarla karşı karşıyadır;

  1. Sınırlı kapasite ve pahalı ücretler – Ethereum’un kapasitesi ve ölçeklenebilirliği sınırlıdır, yani ağ büyük hacimli işlemleri kaldıramaz. Bu, geliştiricilerin, özellikle daha karmaşık uygulamalar için uygulamalar oluşturmasını pahalı hale getirir.

  2. Ethereum’un akıllı sözleşme dili, güvenlik ihlallerine ve fon kaybına neden olan bir faktör olan çeşitli boşluklara sahiptir.

  3. Sözleşme yükseltmeleri, daha fazla kaynak ve zaman harcayan ve işleri daha karmaşık hale getiren ayrı bir katmanda uygulanmalıdır.

  4. Kullanıcılar, yüksek ücretlerle birleştiğinde tatmin edici olmayan kullanıcı deneyimleri yaratan DApp’lerle her bir etkileşim için ödeme yapmak zorundadır.

Chromia’nın Özellikleri


Chromia ağı, paylaşılan bir veritabanı rolünü mümkün olan en optimize şekilde oynamayı amaçlar. Bu veritabanı aşağıdaki özelliklere sahiptir;

  1. İlişkisel bir model – Blok zincirinin işlem geçmişi ve uygulama durumu, tutarlılık gibi çeşitli nitelikleri optimize eden ilişkisel bir veri tabanında tutulur.

  2. İlişkisel programlama dili – Chromia’daki uygulamalar, ilişkisel veri tabanı modeliyle çok iyi uyum sağlayan bir ilişkisel programlama dilinde yazılmıştır.

  3. Yatay ölçeklendirme – bu, her uygulamanın kendi blok zincirinde çalıştığı anlamına gelir. Her blok zinciri, bir düğüm alt kümesi tarafından korunur; bu, düğüm sayısını çarparak verimliliği artırmanın mümkün olduğu anlamına gelir.

  4. Zengin indeksleme – bu, uygulamaların gerektiğinde düğümlerden verileri hızlı bir şekilde alabileceği ve performansta düşüş olmadan karmaşık işlemler gerçekleştirebileceği anlamına gelir

  5. Yüksek girdi ve çıktı çıktısı – sistem güncellemeleri gibi işlemler ilişkisel veri tabanında gerçekleşir ve DApp’lerin büyük miktarda veri ve işlemi işlemesine olanak tanır

  6. Blokları sadece üç saniyede onaylayan Pratik Bizans Hata Toleranslı (PBFT) fikir birliği mekanizması

  7. Birinci sınıf merkezi olmayan uygulamalar – geleneksel olarak DApp’ler akıllı sözleşmelere oldukça bağımlıdır. Geliştiricilerin süreç üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu Chromia’da durum böyle değil.

  8. Kaynakların DApp’lere tahsisi – Chromia, fonları sözleşmeler yerine DApp geliştirmeye ayırmaya odaklanarak geliştiricilere daha fazla esneklik ve kontrol sağlar

Chromia’nın Güncel Projeleri


Chromia şu anda markasını ilerletmek için çeşitli projeler yürütüyor. Bunlardan bazılarına bir göz atalım.


Chromunity


“Chromunity”, Chromia ekibinin sadık kullanıcı tabanına atadığı takma addır. Chromunity, tamamen Chromia’nın ilişkisel blok zinciri üzerinde çalışır ve projenin bir sosyal medya platformunun yinelemesidir. Merkezi sosyal medya platformlarından farklı olarak Chromunity üyeleri, verileri ve kimlikleri üzerinde tam kontrole sahip olarak kendi şartlarına göre etkileşimde bulunabilirler.


Dalarnia Madenleri


Mines of Dalarnia, çeşitli harika mineralleri keşfetmek için avatarınıza birden fazla toprak bloğu boyunca rehberlik ettiğiniz bir aksiyon-macera oyunudur. Oyunda sanal gayrimenkul bile satın alabilirsiniz.


Yeşil Varlıklar Cüzdanı


Chromia’nın Yeşil Varlıklar Cüzdanı, özellikle çevre güvenliği fonlarını artırmak için olan tahviller olan ilk blockchain platformu yeşil tahvilleridir. Platformda tahvil ihraççıları etki raporlaması yapabilir ve başarılarını piyasa yatırımcılarına iletebilir. Yatırımcılar, saha sonuçlarına ilişkin şeffaf verilere erişebilirler. Cüzdan, Chromia’nın ilk kurumsal merkezi olmayan uygulamasıdır.


Chromia’nın Başlıca Özellikleri

  1. Blok Gezgini

Chromia, kullanıcıların blok zincirindeki bloklardan hızlı bir şekilde veri almalarını sağlayan bir şirket içi blok gezginine sahiptir. Kaşif, ağın ilişkisel blok zinciri teknolojisi tarafından desteklenmektedir.

  1. Chromia Kasası

Chromia Vault, kullanıcıların DApp’lerini ve varlık portföylerini daha güvenli ve etkili bir şekilde yönetmelerini sağlar – bir nevi “tek çatı altında”. Oturumu kapatmadan veya herhangi bir işlemi iptal etmeden bir uygulamadan diğerine geçebilmeniz için tasarlanmıştır.

  1. Chromia Kasası Tek Oturum Açma (TOA)

Tek Oturum Açma, kullanıcıların her zaman parola girmek zorunda kalmadan oturum açmasını sağlayan bir özelliktir. Bu ve güvenlikten ödün vermeden.

Chromia Token (CHR)

CHR, Chromia ağının yerel kripto para birimidir. Kullanıcılar bunu şu şekillerde kullanabilir;

  1. İşlem ücretleri için ödeme olarak

  2. Üreticileri engellemek için ödüller olarak

  3. Çeşitli DApp projelerinin yatırımcılarına tazminat olarak

  4. DApp geliştiricileri için bir gelir fırsatı kaynağı olarak

Satın Alma ve Saklama


CHR, Binance, CoinDXC, Huobi Global, Bilaxy, BitHumb, HotBit, KuCoin, WazirX, BitMax, Poloniex, Bittrex, Upbit, BitHumb ve Bilaxy dahil olmak üzere çeşitli saygın borsalarda listelenmiştir. CHR şu anda bir ERC-20 tokenidir, yani Ethereum uyumlu herhangi bir cüzdanda saklanabilir. MyEtherWallet, Guarda, Mist, Exodus, Edge, Trezor ve Ledger gibi birçok harika seçenek var. Chromia, mevcut DApp platformlarını rahatsız eden zorlu sorunları çözmek için benzersiz bir ilişkisel blok zinciri konseptini tanıtıyor. Bu, kullanıcıları çekmese bile, heyecan verici projeleri işe yaramalı. Chromia, izlenmesi gereken bir tanesidir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

15 görüntüleme0 yorum
bottom of page