top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Çin'de yasadışı kömür çıkarma Bitcoin madenciliği yasağını teşvik etti

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Çin'de yasadışı kömür çıkarma Bitcoin madenciliği yasağını teşvik etti


Bloomberg'in bugünkü haberine göre, artan yasadışı kömür çıkarma vakaları, Çin'deki son Bitcoin madenciliği yasağında rol oynadı. Dünyadaki Bitcoin madenciliğinin tahmini% 65'i geçen yılın Nisan ayı itibarıyla Çin'de gerçekleşti.


İklim Savaşçısı


Ülkenin yetkilileri geçen hafta, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin’in karbon ayak izini azaltma ve çevreyi koruma çabasının ortasında yükselen enerji ve iklimsel endişelerin ardından madencileri hedef alacaklarını ve "yasaklayacaklarını" söylediler. Yorumlar kısa bir süre sonra kripto piyasalarında yaklaşık% 40 düşüşe neden oldu.

Bitcoin ağındaki işlemleri doğrulamak için saniyede bir milyonlarca karmaşık hesaplamayı çözen büyük bir hesaplama sistemi kullanılmaktadır. Bu, makinelerin bakımı, soğutulması ve çalıştırılması için büyük miktarda enerji gerektirir. Ancak bazı kişiler, bunun kaynağının fosil ve kömür yakıtla çalışan enerji üreticiler aracılığıyla olduğu için, dünyaya görünüşte çok az fayda sağlamak için büyük bir karbon ayak izi bıraktığını söyledi.


Çin tam da bununla savaşmaya çalışıyor. Ülke, yenilenebilir enerji santralleri kurarak ve elektrikli araçların kullanımını büyük ölçüde teşvik ederek geçtiğimiz on yılda karbon ayak izini büyük ölçüde azaltmaya çalıştı. Ancak Bitcoin madenciliği bu girişimlerde zorluk çıkarıyor.


Daha Az Kömür Daha Az Bitcoin


Rapora göre yetkililer, Bitcoin için kullanılan madencilik çiftliklerindeki elektrik tüketimindeki artışın, Çin'in bazı bölgelerinde artan kömür talebinin arkasında olduğu sonucuna vardı. Bu da, kömür üreticilerinin, 2021'de daha yüksek güvenlik risklerine ve ölümcül kazalarda artışa yol açarak, yasal izin olmaksızın talebi karşılamak için tesislerini yeniden başlatmalarına neden oldu.


Madenciliğin şimdiye kadar Çin'in iç kesimlerinde, soğuk havanın ve ucuz, kalifiye işgücünün bu tür operasyonları desteklediği ve bu bölgelere gelir getirdiği gri bir alanda faaliyet göstermesine izin verildi. Bununla birlikte, çevresel endişeler kısa sürede yakalandı ve geçen haftaki baskı tehditlerini körükledi.


Bu arada, başka yerlerdeki madenciler, Bitcoin kulelerine güç sağlamak için yenilenebilir ve alternatif kaynaklara yönelmeye başlıyor. Salı günü Tesla CEO'su Elon Musk, madenciliğin iklimsel etkisini azaltma sözü veren Amerikalı madencilerden oluşan bir konsorsiyum olan "Bitcoin Madencilik Konseyi" nin kurulduğunu açıkladı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page