top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Çin yeniden kripto para birimlerine saldırıyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Çin yeniden kripto para birimlerine saldırıyor


Kripto dünyasındaki en yaygın olaylardan biri, Çin'in kripto para birimleri ile ilgili fikir değişiklikleridir. Asya devi, dünyadaki ana madencilik çiftliklerine ev sahipliği yapmasına rağmen, Bitcoin ağının bilgi işlem gücünün çoğunu kendi bölgesinde yoğunlaştırıyor. Scott Melker, günün Tweet'inde Çin'in kripto para birimlerini tekrar daralttığını yorumlayarak belirttiği gibi, Çin hükümeti kripto varlıkları konusundaki fikrini sık sık değiştiriyor.


Çin Kripto Para Birimlerine Karşı


Çin hükümetinin kripto para birimlerine karşı tutumu her zaman ikircikli olmuştur. Ve bir yandan Pekin'in ülkeyi dünya çapında teknolojik gelişimin merkezi haline getirme çabası, doğal olarak Çinli girişimcileri kripto pazarına dahil olmaya karar vermeye yönlendiriyor. Kripto dünyasının merkezi olmayan doğası, Çin hükümetini kripto para birimlerini kontrol etmeye çalışmak için önlemler almaya yönlendiriyor.


Bu nedenle, ülkede kripto para borsaları ve İlk Para Tekliflerinin (ICO'lar) gerçekleştirilmesi yıllardır tamamen yasaklanmıştır. Binance'in ülkeyi terk edip yurtdışına yerleşmesinin nedeni tam da bu. Yine de aynı zamanda, dünyanın kripto para madenciliğinin çoğu Çin topraklarında gerçekleşiyor.

Bu, Çin hükümetinin kripto para birimleri ile ilgili resmi duruşunda son değişikliğe yol açtı. Haberin ardından Çin'in finansal kurum ve şirketlerin kripto para birimi işlemlerini kolaylaştıran ürünler sunmasını yasakladığı ortaya çıktı. Zaten zor bir dönemden geçen kripto piyasası için bir darbe daha. Twitter'da Scott Melker'ın ironik yorumları; "Çin, kripto para birimleri hakkındaki fikrini Amerikalı bir politikacıdan daha çok değiştiriyor… her şey hakkında.”


Böylelikle bu olay, son günlerde yaşanan kripto piyasası etrafındaki belirsizliğin artmasına katkıda bulunuyor. Pekala, şimdi Çin kripto para birimlerine saldırdığına göre, birçok analist Bitcoin fiyatındaki düşüşün ve ana kripto varlıklarının derinleşmesini bekliyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#Çin #kriptopara #ScottMelker

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page