top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

ConsenSys, DeFi projelerini Ethereum'da genişletmeyi hedefliyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

ConsenSys, DeFi projelerini Ethereum'da genişletmeyi hedefliyor ve bunun için 65 milyon ABD doları topladı


ConsenSys kısa süre önce DeFi ve Web3 uygulamalarının Ethereum'daki yakınsamasını ilerleteceğini duyurdu. Bunu yapmak için JPMorgan ve Mastercard gibi şirketlerden 65 milyon ABD doları topladı. Bu finansman turu, ConsenSys'in ilk dış finansmanını oluşturur. Web3, Ethereum bağlamında, blok zinciri platformlarında çalışan merkezi olmayan uygulamaları veya dApp'leri ifade eder. Ayrıca, "ConsenSys ürünleri geliştiriciler, işletmeler ve tüketiciler için Ethereum ağına birincil erişim noktalarıdır ve Web3'ü daha erişilebilir ve kullanışlı hale getirir." Peki Web3 ve DeFi'ye yapılan yatırım neden alakalı?


İlk olarak, ağırlıklı olarak Ethereum etrafında inşa edilen DeFi platformları, toplam kilitli değere (TVL) 56 milyar dolara ulaştı. Bu, 844 milyon dolar olan geçen yıla göre önemli bir artışı temsil ediyor. 12 ayda % 6,535'lik bir büyümeden bahsediyor.


Ethereum'daki DeFi Projeleri İçin ConsenSys Finansman Turuna Kimler Katıldı?


Yavaş yavaş daha fazla şirket kripto para dünyasına daha fazla ilgi göstermeye başlıyor. ConsenSys'in Ethereum'daki DeFi projeleri için düzenlediği finansman turuna katılanlar arasında JPMorgan, Mastercard ve UBS var. Bütün bunlar bir ConsenSys basın açıklamasına göre. Aynı şekilde, Protocol Labs, Fenbushi ve Alameda Research gibi blockchain teknolojisi girişimlerinin katılımı da tescillendi.


Ancak, Consensys'in geliştirmekte olduğu tek proje bu değil. Örneğin, Ağustos 2020'de JPMorgan, Quorum kurumsal blok zinciri projesini Consensys'e devretti. Müzakere edilen ayrıntılar ve tutarlar o sırada açıklanmadı. Ancak Consensys'in kurucusu ve yöneticisi Joseph Lubin, JPMorgan'ın "stratejik bir yatırım" yaptığını iddia etti.


Lubin, Consensys'in önde gelen finans kurumları ve kripto para birimi girişimleriyle ortaklığının, "özellikle Consensys ve tüm kripto endüstrisi için genişleme döneminde, merkezi ve ademi merkeziyetçi finansın daha fazla entegrasyonunu" kolaylaştıracağını iddia etti.

Diğer Şirket Değişiklikleri


Öte yandan Consensys, dahili değişiklikler de yapıyor. Örneğin, Şubat 2020'de şirket iki iş birimi olarak yeniden yapılandırıldı. İlki, ana ürünleri etrafında yazılım geliştirmeye odaklanacak. İkincisi, Consensys Investments adlı bir finansman koludur.


ConsenSys'in projelerini dApp'ler üzerinde genişletmeyi seçmesi şaşırtıcı değil. Bu endüstri bir yılda% 600'den fazla büyüdü. Muhtemelen tüm bunlar, DeFi'deki faaliyetin ivmesi ve fungible olmayan tokenler veya NFT'ler için pazarın büyümesi sayesinde başarıldı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page