top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Cosmos platformunun üzerinde bulunan ve bağımsız zincirler arasındaki iletişimi, ölçeklendirmeyi ve birlikte çalışmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış ana kripto para birimidir. "Blok zincirlerinin interneti" olarak faturalandırılan Cosmos, çeşitli blok zincirlerini tek bir platformda bir araya getirmeyi ve bu teknolojiyi başından beri rahatsız eden birkaç önemli sorunu çözmeyi amaçlamaktadır;


  • Ölçeklenebilirlik


  • Birlikte çalışabilirlik


  • Kullanılabilirlik


  • Egemenlik


Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Cosmos Ağı'nda başlatılan projeler, token'larının çok fazla yaygara olmadan değiştirilmesini mümkün kılmalıdır. Ağ, çeşitli tiplerdeki uygulamaya özel blok zincirleriyle kullanım için oluşturulmuş modüler bir çözüm olarak düzenlenmiştir. Bu zincirler, karşılıklı egemenliklerini etkilemeden birinden diğerine değer aktarma yeteneği ile birleştirilerek daha kolay geliştirilecek.


Buna ek olarak, Cosmos, internetin ve ilgili finansal altyapının ademi merkeziyetçiliği üzerinde çalışmaya başlamaya hazır hisseden geliştiricilerin emrinde duran modüler ve uyarlanabilir araçlarıyla kendisini bir tür araç kiti olarak pazarlamaktadır.


Cosmos Ölçeklenebilirlikle Nasıl Başa Çıkmayı Planlıyor?


Cosmos geliştiricileri, mevcut Proof-of-Work protokollerini yavaş, pahalı, çevreye zararlı ve ölçeklenebilirlik potansiyelinden yoksun olarak tanımlıyor. Örneğin Bitcoin durumunda, işlem sayısındaki artış tartışmalı olarak tüm platformun performans hızında belirgin bir düşüşe yol açtı. Ethereum ile, üzerine inşa edilen merkezi olmayan uygulamalar, bir saniyede işlenebilen sınırlı işlem miktarı ve blok zincirindeki kaynaklar için savaşmak zorunda olan dApp'ler ile sınırlı olarak tanımlanıyor. Cosmos, aşağıdaki gibi bir dizi aracı kullanarak bu sorunları çözmeyi amaçlamaktadır;


Tendermint


Tendermint Core, 250 bayt işlem için saniyede 10.000 işlem hacmini işleyebilecek teorik kapasiteye sahip, 1 saniyelik bir blok süresine sahip olduğu söylenen bir Bizans Hata Toleransı (BFT) konsensüs motorudur. Cosmos geliştiricileri, Proof-of-Work'ü ortadan kaldırarak ve dikey ölçeklenebilirlik etrafında performansı optimize ederek, uygulamanın kendisinin tek ölçeklenebilirlik darboğazı olacağı noktaya varmayı umuyorlar. Tendermint'in üzerine merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak, geliştirmeye blok zinciri uygulamasının kendisi olarak yaklaşılarak yapılır. Kişinin yalnızca söz konusu uygulamanın gerçekten ihtiyaç duyduğu işlem türlerini ve geçiş işlevlerini belirlemesi, böylece işlemdeki performansını artırması gerekir.


Cosmos SDK


Tendermint'in üzerinde güvenli blok zinciri uygulamaları oluşturma sürecini basitleştirmek için tasarlanmış teknolojik bir araç setidir. Bununla birlikte, geliştiriciler, bir blok zinciri oluşturmanın, tüm sürecin birkaç modülü kodlamaktan daha zor olmaması gerektiği kadar basitleştirilmesi gerektiğini iddia ediyorlar.


Inter-Blockchain İletişim Protokolü (IBC). Tendermint ile eşleştirilen IBC, heterojen zincirlerin kendi aralarında değer (jetonlar gibi) ve veri alışverişi yapmasını sağlar. Birden fazla zincir mimarisinin aynı uygulamaları çalıştırması ve ortak bir onaylayıcı seti ile, blok zincirlerinin Cosmos ekibinin "yatay" olarak tanımladığı sonsuz teorik ölçeklenebilirliğe ulaşması beklenir.


Cosmos, Blockchain Birlikte Çalışabilirliğini Nasıl Geliştirebilir?


Blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirlik eksikliği, Cosmos'un atlamaya çalıştığı bir başka engeldir. Temel sorun, blockchain tabanlı ekonomilerin birbirlerinden ayrı kaldıkları ve bu nedenle varlıkları kendi aralarında transfer edemedikleri gerçeğine dayanıyor olarak tanımlanıyor.


Cosmos platformu, IBC protokolü ile bunu çözmeyi hedefliyor. Bu teknoloji aynı zamanda blok zincirleri için bir mesajlaşma protokolü olarak işlev görür ve belli belirsiz bir şekilde TCP / IP çözümlerinde bulunanlara benzer.


Blockchain'lerin Kullanılabilirliği ve Egemenliği


Blockchain kullanılabilirliği ve egemenliği, Cosmos tarafından hedeflenen ek zayıf noktalardır. Ethereum Virtual Machine gibi popüler platformlar, sandbox çözümleri olarak işlev görür ve geliştiricileri, tek bir soruna odaklanmak yerine, uygulamalarını potansiyel kullanım durumlarının çoğu için optimize etmeye zorlar.


Cosmos platformu, SDK'sı ile tasarım ödünlerinin minimumla sınırlı olacağı blok zinciri oluşturma için geliştirici dostu ve özelleştirilebilir bir çözüm sunmayı hedefliyor. Uygulamalar oluşturulduklarında bile, bazen ortak bir temel çerçeveyi paylaştıkları gerçeğine dayanarak egemenliklerini sınırlamaları gerekir. Cosmos’un IBC protokolünün, çeşitli uygulamalara ve onaylayıcı setlere sahip blok zincirlerinin, özel ve genel blok zincirleri arasındaki aktarımlar da dahil olmak üzere kendi aralarında varlık ve veri aktarımına devam etmesine izin vermesi bekleniyor.


Cosmos Ticareti Nasıl Yapılır ?


Aklınızdaki tek şey alım satım ise, kripto para biriminizin değeri hakkında spekülasyon yapacağınız için bir cüzdan kurmanıza gerek yok, satın almak ve ona sahip olmak yerine.


Adım Bir Komisyoncu Bulun


Bugünlerde piyasada çok sayıda saygın broker var, ancak hepsinin farklı ücretleri ve destek seviyeleri var. Bazıları yeni başlayanlar için hazırlanmıştır ve bazıları daha deneyimli tüccarlar için mükemmeldir, böylece kimi seçtiğinize bağlı olacaktır.


Para Yatırın


İşlem yapmaya başlamadan önce bir depozito yatırmanız gerekir. Minimum gereksinimler çok büyük değildir (genellikle yaklaşık 100 - 200 $), bu nedenle kimseyi ertelememelidir.


Nasıl Ticaret Yapmak İstediğinize Karar Verin


Spread Betting ve CFD'ler (Fark Sözleşmesi), kripto para ticareti yapmanın iki ana yoludur. İlk bakışta, bunlar oldukça benzer görünür, ancak biraz daha derine indiğinizde aynı olmadıklarını göreceksiniz. Spreadleri mi yoksa CFD'leri mi tercih ettiğinizi bilmiyorsanız veya farklılıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, biraz daha araştırma yapmak iyi bir fikir olabilir. Cosmos ( ATOM ) parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Cosmos (ATOM) Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır


Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Ticaret'e Başlayın


Para yatırma işleminiz tamamlandıktan sonra gitmeniz iyi olur, ancak başlamadan önce bir demo hesabı oluşturmanızı öneririz. Bu size her şeyin nasıl çalıştığını iyi bir şekilde anlayacak ve seçtiğiniz para biriminin ne kadar değişken olduğunu da göreceksiniz.

Demo hesabınızla biraz oynadıktan sonra, ticaretin çok karmaşık olmadığını göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, para biriminizin değerinin yükselip düşmeyeceği konusunda bir pozisyon almaktır. Yükseleceğini düşünüyorsanız, uzun (alış) bir pozisyon alın ve düşeceğini düşünüyorsanız, kısa (satış) bir pozisyon alın.


Komisyoncuya bağlı olarak, stratejinize kaldıraçlı bahisler de ekleyebilirsiniz. Bunun çalışma şekli, ticaretin değerinin yalnızca bir kısmını düşürmeniz ve komisyoncunuzun geri kalanını karşılamasıdır. Yine de bu yeni başlayanlar için değil. Bu yüksek riskli bir stratejidir ve büyük miktarlarda parayı oldukça hızlı bir şekilde kazanmak veya kaybetmek kolaydır. Bilgili tüccarlar, riski azaltmak ve olası hasarı sınırlamak için stop kullanır.


Cosmos Ağındaki Jetonlar


Cosmos ağı iki jeton uyguladı;


ATOM, esas olarak yönetişim için kullanılan stake jetonudur. ATOM'u stake ederek, bölge doğrulayıcıları, bölgelerindeki yanlış davranışlar nedeniyle hisselerini azaltma seçeneği ile merkezlere katılabilir.


Fotonlar, Cosmos platform ekosistemi içerisinde işlem ücretlerinin ödenmesi için kullanılan paralardır. Bölgeler kendi jetonlarını kullanabildiğinden, merkezlerdeki doğrulayıcılar işlem ücretlerini herhangi bir jeton kombinasyonunda ödeyebilir. Ücretlerin yüzde ikisi rezerv havuzu için ayrılırken, geri kalanı hisselerinin büyüklüğüne göre doğrulayıcılara gider.

Cosmos için ilk madeni para arzı (ICO) Nisan 2017'de gerçekleştirildi ve bağış toplama çabasının bir parçası olarak 17 milyon dolardan fazla toplandı. Toplam ATOM arzı 236 milyon ATOM ile sınırlandırılmıştır. 13 Mart'ta Cosmos ana ağının piyasaya sürülmesinden sonra, ATOM kendisini çeşitli kripto para birimi borsalarına eklendiğini fark etti.


Cosmos Platform Geçmişi


Cosmos platformu için Tendermint Core'un önemi düşünüldüğünde, bu teknolojinin arkasındaki ekip üyelerinin çoğunun Cosmos'u tasarlayan aynı profesyoneller olması şaşırtıcı değil. Cosmos platformunu geliştirme çabalarına, blockchain birlikte çalışabilirliğini teşvik etme üzerine çalışan Interchain Foundation (ICF) tarafından desteklenen kar amaçlı All in Bits şirketinde çalışıyorlar.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata

9 görüntüleme0 yorum
bottom of page