top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Dallas Fed Başkanı Bitcoin'in değerli bir cennet olduğunu söyledi

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Dallas Fed Başkanı Bitcoin'in değerli bir cennet olduğunu söyledi


Merkez bankalarının kripto para birimlerine karşı duruşu genel olarak belirsizdi. Ve çoğu hükümet için kripto para birimleri, para politikasını kontrol etme yetenekleri için bir risk oluşturuyor. Merkez bankaları, kripto varlıklarının yeteneklerini kendi devlet sanal para birimlerine aktarmaya odaklandı. Bu nedenle, Dallas FED Başkanı Bitcoin'in bir değer cenneti olduğunu söylüyor, ancak BTC ile gelecekteki hükümet sanal para birimleri arasında bir ayrım yapıyor.


Devlet Sanal Para Birimlerinin Geleceği


Son haftalarda, hükümetin kripto para birimleri dünya çapında medyanın dikkatini çekti. Bu, Çin'in kendi topraklarında sanal yuan uygulaması için kaydettiği ilerlemeden kaynaklanmaktadır. Bunun farklı hükümetlerde ortaya çıkardığı tüm tepki ve korkularla birlikte, bu harekette Çin'in ABD dolarını dünya çapında bir rezerv para birimi olarak değiştirme girişimini görmektedir.


Bununla birlikte, hükümetin sanal para birimlerinin yaratılmasına yönelik eğilim Çin'e özgü değildir. Pekala, dünyanın hemen hemen tüm ana ülkelerinde, merkez bankaları kendi devlet sanal para birimlerini başlatma olasılığını inceliyorlar. ABD Merkez Bankası'nı da içeren bir girişim olan Fed, sanal bir dolar açmanın fizibilitesine ilişkin kapsamlı çalışmalar yürütmektedir.

Çoğu durumda bu çaba, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin öneminin artmasının bir sonucudur. Bu, geleneksel fiat paraya bir alternatif sunma hedeflerinde başarılı olurlarsa, dünya çapındaki hükümetlerin gücü için bir tehdit oluşturacaktır. Bitcoin'in bir değer cenneti olduğu, ancak fiat para için bir tehdit oluşturmadığı Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ı korkutmayan bir şey.

Fed Başkanı Dallas Bitcoin'e İnanıyor


Bu nedenle, Teksas A&M Bitcoin Konferansı 2021 çerçevesinde, Dallas FED Başkanı konuşmasını Bitcoin ve hükümetin sanal para birimleri hakkında konuşmaya ayırdı. Bitcoin gibi kripto para birimleri ile merkez bankalarının önümüzdeki yıllarda ihraç etmeye başlayacağı para birimleri arasında net bir fark oluşturmak. Eh, BTC açıkça bir değer deposu olsa da, Kaplan için devlet sanal para birimlerinin olması gerekmiyor. ‘’Bitcoin gibi bir kripto para birimi ile dijital para birimi hakkında yapılan tartışmalar arasında ayrım yapardım (…) Şu anda bunun bir değer deposu olduğu açık (…) Çok fazla yayılmasını engelleyebilecek bir değişim aracı olarak ve geniş çapta benimsenmiştir, ancak bu değişebilir.’’


Aynı şekilde, Dallas'taki FED Başkanı, hükümetin sanal para birimlerinin temel işlevinin, yerel ekonomide ödemeleri kolaylaştıracak bir mekanizma olarak hizmet etmek olacağı yorumunu yaptı. Bu nedenle, Bitcoin bugün sahip olduğu yörüngeyi, mal ve hizmet alımları yapmak için bir para birimi olarak değil, bir değer sığınağı olarak sürdürürse. İki teknoloji arasında kafa kafaya çarpışma olmamalıdır.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page