top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Decentraland (Mana) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz

Decentraland (Mana) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Sanal gerçeklik oyunları son yıllarda patlama gerçekleştirdi. Ancak bir oyundan para kazanmak için sık sık durmazsınız. Tamamen merkezi olmayan bir ortamda kendi şartlarınıza göre oynayın. Endüstrilerde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğu söylenen teknoloji olan Blockchain bunu mümkün kılıyor. Decentraland (Mana coin), arazi satın alabileceğiniz sanal bir evrendir. Ve o araziyle, tıpkı gerçek arazide yaptığınız gibi istediğinizi yapabilirsiniz. İster üzerine oturup değer kazandığında satmak, isterse bir iş kurup hizmet satmak olsun, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ve blok zinciri tabanlı olduğu için, bir kez araziye sahip olduğunuzda, inkar edilemez bir şekilde sizindir. Ve arazi sattığınızda, tüm para sizindir - hiçbir aracı kesinti yapmaz. Ayrıca, işleri nasıl yürüttüğünüzü dikte eden merkezi/düzenleyici bir otorite yoktur. Decentraland'ın bu YouTube videosunda dediği gibi, "sizin ülkeniz, sizin kurallarınız." Decentraland (Mana) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve AnalizVideo anlatım ile makalemizde bulabilirsiniz. Mana Coin geleceği.


Decentraland (Mana) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
Decentraland (Mana) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Decentraland Coin Nedir?


Decentraland, insanların her türlü kullanıma koyabilecekleri arazileri satın alıp sahip olabilecekleri, Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformudur. Satın aldığınızda tamamen ve kalıcı olarak sahip olduğunuz sanal gayrimenkul olarak tanımlanabilir. Araziye sahip olduğunuzda, ona tutunabilir ve tıpkı fiziksel arazide olduğu gibi değer kazanmasını bekleyebilirsiniz. Ayrıca bunun üzerine inşa edebilir, bir iş kurabilir, parça parça satabilirsiniz - olasılıklar sınırsızdır.


Blockchain tabanlı olduğundan, Decentraland'deki hisseniz sonsuza kadar sizindir. Üzerinde tam kontrole sahipsiniz ve kimse onu sizden alamaz. Projenin teknik incelemesinde belirtildiği gibi: “Diğer sosyal ağların ve sanal dünyaların aksine, Decentraland merkezi bir organizasyon tarafından kontrol edilmemektedir. Arazinin içeriğini, yazılımın kurallarını, başkalarının dünyaya erişmesini engelleme veya para biriminin ekonomisini değiştirme yetkisine sahip tek bir ajan yok.”


Decentraland'ın ( Mana coin) Arkasında Kim Var?


Decentraland ekibi, proje lideri Ari Meilich ve teknik lider olarak Esteban Ordano'dan oluşuyor. Ordano, BitPay için yazılım mühendisi olarak çalışma deneyimine sahiptir ve Smart Contract Solutions, Inc.'in kurucusudur. Her ikisi de Stremium ve Bitcore oluşturma deneyimine sahiptir.

Projenin danışma kurulunda INBlockchain kurucusu Xiaolai Li, CoinFund kurucusu Jake Brukhman, Aragon projesi Luis Cuende ve Ning Diego Duval'ın eski CTO'su yer alıyor.


Decentraland Nasıl Çalışır?


Decentraland tamamen sürükleyici bir VR dünyasıdır. Burada, platformda işlerin nasıl yürüdüğüne bakacağız.


LAND Nedir?


Decentraland'de, 'LAND' olarak stilize edilmiş, takas edilemez, dijital arazi parçaları satın alabilir ve bunlara sahip olabilirsiniz. LAND'a sahip olduğunuzda, onunla yapabileceklerinizin sınırı yoktur. Oyunlar yaratabilir, canlı konserlere gidebilir, su altı tatil yerlerini ziyaret edebilir, kumar hizmetleri sağlayabilir, kumarhanelerde şansınızı deneyebilir, atölyelere katılabilir, araziyi geçebilir, arabaları test edebilir ve hemen hemen istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Her şey, web tarayıcınız veya bir VR başlığı aracılığıyla sizi içine çeken 360 derecelik bir görünüme sahip sanal bir evrende gerçekleşir.


ARSA sayısı sınırlandırılmıştır ve her bir ARSA arsası, yüksekliğinin bir sınırı olmamasına rağmen, 33 fit karedir. Sahip olduğunuz bitişik arazi parçalarını daha kolay yönetmenizi ve geliştirmenizi sağlayan LAND Estates adlı bir özellik var. Estates olarak kalifiye olmak için, araziler doğrudan bitişik olmalıdır - aralarında yol, plaza veya arsa olmamalıdır.


LAND'ın benzer gruplandırmaları, Bölgeler olarak bilinir. Mahalleler temelde kendi temasına sahip topluluk alanlarıdır. Örneğin, Vegas tarzı kumar için bir bölge, kripto para meraklıları için başka bir bölge ve video oyunları için başka bir bölge olabilir. Her bölge kendi kendini yönetir ve kendi kuralları vardır. Bölgeler, işi topluluklarını koordine etmek olan bir bölge lideri/liderleri tarafından denetlenir.


Platformun merkezi olmayan oylama uygulaması (DApp), Agora aracılığıyla bölge meselelerinde sesinizi duyurabilirsiniz. Sahip olduğunuz LAND miktarı oyununuzun ağırlığı ile orantılıdır. Ne kadar çok Arsaya sahip olursanız, oyunuzu o kadar değerli kılar. DApp aracılığıyla bölgenizde olup bitenler üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz ve ayrıca genel olarak platform hakkında geri bildirimde bulunabilirsiniz.


MANA Coin Nedir?


MANA, Decentraland'ın Ethereum tabanlı yerel belirtecidir. MANA'yı LAND parsellerini satın almak ve dünya içi işlemler yapmak için kullanabilirsiniz. Decentraland gelişmeye devam ettikçe MANA daha fazla kullanışlılık kazanacaktır.


LAND satın aldığınızda, Decentraland MANA'nın bir kısmını yakar ve kalıcı olarak dolaşımdan kaldırır. Buradaki fikir, tokenin toplam arzını azaltmak - enflasyonu önlemek ve talebi artırmak. Başlangıçta, bir LAND parçası 1000 MANA'ya gitti. Ancak, pazar geliştikçe ve değiştikçe fiyatlar da değişiyor. Satılan bir arsa için en yüksek rekor 175, 578 dolardı (Mart 2018).


Decentraland'ın Teknoloji Mimarisi


Decentraland protokolü üç katmana sahiptir:


  • Konsensüs Katmanı: Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeler aracılığıyla arazi sahipliğini ve içeriğini izler

  • Arazi içerik katmanı: sanal dünyadaki varlıkları indirmek için merkezi olmayan bir dağıtım sistemi kullanır

  • Gerçek zamanlı katman: kullanıcılar arasında eşler arası bağlantıları ve etkileşimleri kolaylaştırır


Tarih ve Gelecek Planları


Decentraland, ekibin "Taş Devri" dediği Haziran 2015'e kadar olan başlangıcını takip ediyor. Bu aşamada arazi, Bitcoin için olduğu gibi bir iş kanıtı algoritması aracılığıyla bireylere tahsis edilen basit derecelerde ve piksellerde temsil edildi. Her piksel, sahibinin bilgilerini ve pikselin rengini içeriyordu.


Mart 2017'de proje “Bronz Çağı”na girdi. Bu sefer arazi 3 boyutlu olarak modellendi ve arazi sahipleri Bitcoin blok zincirini kullanarak onu bir karma referansla ilişkilendirebildiler. Ayrıca, paketin içeriğini içeren dosyaları indirmek için Dağıtılmış Karma Tablosu ve BitTorrent kullanarak Decentraland'ı keşfedebilirler.


Ardından, geliştiricilerin Decentraland'da uygulamalar oluşturmasına ve bunlardan para kazanmasına izin verecek olan Demir Çağı olacak. Platform ayrıca, kullanıcıların sesli sohbet ve daha fazlasını yapmasına izin verecek bir eşler arası ağ iletişim katmanı kullanacak. Ayrıca düşük ücretli bir ödeme sistemine sahip olacak.


MANA İstatistikleri


03 Haziran 2020 itibariyle MANA 0$'dan işlem görüyor. 041073 ve kripto pazarında 97. sırada yer alıyor. 56, 260, 673 $'lık bir piyasa değerine ve 21, 332, 526 $'lık 24 saatlik bir hacme sahiptir. Belirtecin dolaşım arzı 1, 369, 781, 409 ve toplam arzı 2, 197'dir. 526, 019. Tüm zamanların en yüksek seviyesi 0,288857 $ (09 Ocak 2018) ve tüm zamanların en düşük seviyesi 0,007883 $ (13 Ekim 2017) var.


MANA Coin Nereden satın Alınır ve Depolanır? Adım adım video anlatım;


Buraya tıklayarak şimdi %20 Komisyon indirimi ile Mana coin satın alın ve Binance aboneliği oluşturun.





Decentraland (Mana) Coin Nedir Nasıl alınır 1
Decentraland (Mana) Coin Nedir Nasıl alınır 1


Decentraland (Mana) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz 2
Decentraland (Mana) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz 2


MANA'yı Binance, OKEx, CoinbasePro, HitBTC, Huobi ve HitBTC gibi birçok popüler borsadan satın alabilirsiniz.


MANA bir ERC-20 belirteci olduğundan, Ethereum'u destekleyen bir dizi cüzdan arasından seçim yapabilirsiniz. MyEtherWallet'ten MetaMask'a, Guarda Cüzdan'a, Atomic Cüzdan'a, donanım cüzdanı favorileri Ledger ve Trezor'a.





Decentraland, sanal oyun kavramını alır ve blok zincirini bütünleştirir. Bu, bu sanal evrendeki etkileşimlerinizin herhangi bir varlık tarafından sansürlenemeyeceği ve oyundan elde edilen gelire sahip olduğunuz ve kontrol ettiğiniz anlamına gelir. Aynı zamanda geliştiricilerin yaratıcılıklarını serbest bırakabilecekleri ve platform kullanıcılarına daha fazla değer sağlayabilecekleri anlamına gelir. Decentraland, özellikle yeni ve heyecan verici özellikler içeren Demir Çağı güncellemesinden sonra, geliştikçe hesaba katılması gereken bir güç olduğunu kanıtlayabilir. Projenin buradan nereye gittiğini izlemek ilginç olacak.


Düzenleyen: Emre Ata



MANA Nereden satın Alınır ve Depolanır?
MANA Nereden satın Alınır ve Depolanır?


3 görüntüleme0 yorum
bottom of page