top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Dogecoin kripto parası, kullanıcıların birbirlerine çevrimiçi para transfer etmelerini sağlayan eşler arası merkezi olmayan bir dijital para birimidir. Dogecoin, 6 Aralık 2013'te Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından kuruldu. Kuruluşunda bir parodi para olarak tanıtıldı, ancak daha sonra bir dönüş yaptı ve ciddi bir eşler arası ödeme sistemi haline geldi. Para transferinin yanı sıra, dogecoin'i çevrimiçi olarak mal ve hizmet satın almak veya fiat para birimleri dahil diğer para birimleriyle ticaret yapmak için de kullanabilirsiniz. Bu madalyonun bir başka benzersiz kullanımı, iyi içeriği çevrimiçi paylaşan internet kullanıcılarına bahşiş vermektir.



Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Dogecoin Vakfı


Dogecoin Vakfı, Colorado, ABD'de kayıtlı, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Dogecoin topluluğu tarafından, çok sayıda olan topluluğun hayırsever girişimlerini kolaylaştırmak için yaratıldı. Bunlardan en önemlileri, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışmayı göze alabilmesi için Jamaikalı kızak takımının finansmanı ve Kenya'da temiz su kuyusu yaratılmasını başarıyla finanse eden Doge4Water projesiydi.


İlginçtir ki, Dogecoin Vakfı görünüşe göre Eric Nakagawa tarafından yönetildi (en azından Doge4Water kampanyası sırasında). Nakagawa, en çok satan yazar, konuşmacı ve Facebook'un kripto para birimi projesi Libra'nın açık kaynak başkanıdır. Dogecoin Vakfı'ndan 2015'ten beri gözle görülür bir faaliyet olmadı.


Dogecoin Nasıl Çalışır?


Diğer birçok kripto para birimi gibi Dogecoin de blok zinciri teknolojisine dayalı dağıtılmış bir yazılım para birimidir. Açık kaynaklıdır ve herkes tarafından erişilebilir. Birçok dijital para birimi gibi, tüm Dogecoin işlemleri Dogecoin blok zincirine kaydedilir.


İki eş arasında bir işlem gerçekleştiğinde, dağıtılmış düğümler söz konusu işlemin geçerliliğini kontrol eder. Bu düğümler, bu görevi yerine getirmek için yeni jetonlar şeklinde ödüller alır. Düğümler, karmaşık kriptografik sorunları çözerek işlemleri onaylamak için rekabet eder. Doğru kodu başarıyla tahmin eden düğüm, ödül olarak 10.000 DOGE alır. Bu işlem her dakikada bir gerçekleşir ve ağı diğer dijital para ağlarının çoğundan çok daha hızlı hale getirir.


İlk başta, geliştiriciler maksimum 100 milyar Dogecoin üretileceğini tahmin etmişlerdi. Ancak bu kararı değiştirdiler ve ağın süresiz olarak madeni para üreteceğini açıkladılar. Dogecoin, kullanıcı olarak bir işlemi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz kendi cüzdanlarına sahiptir. Başkalarından aldığınız paraları saklamak için cüzdana ihtiyacınız olacak. Kağıt, çevrimiçi, yazılım ve donanım cüzdanı var. Seçtiğiniz Dogecoin cüzdanı türü, madeni paralarınızla ne yapmak istediğinize bağlı olacaktır. Bir hack durumunda tüm paralarınızı kaybetmemek için farklı cüzdanların bir karışımını kullanırsanız daha güvenli olursunuz.

Güvenlik konusunda Dogecoin, zorluklardan da payını aldı. Örneğin, 25 Aralık 2014'te Dogecoin cüzdan Dogewallet tehlikeye atıldı ve o sırada yaklaşık 12.000 dolar değerinde olan 21 milyon jeton kaybetti. Dogecoin topluluğu bu kaybı hafifletmek için 13.000 dolar topladı. Madeni paralarını kaybeden herkes tazmin edildi.


DOGE Madenciliği Nasıl Yapılır?


Dogecoin, temelde bilgisayarı olan herkes tarafından madencilik yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır ve bir CPU veya GPU kullanılarak yapılabilir. Bununla birlikte, daha önce belirtildiği gibi Dogecoin madenciliği zorluğu, madeni paranın piyasaya sürüldüğü ilk gün içinde önemli ölçüde arttı. Bir CPU veya GPU ile madencilik yapılması önerilmez, özellikle de bilgisayarınızın aşırı ısınmasına neden olabilir.


Bir CPU veya GPU kullanarak tek başına madencilik yapmak, kullandığınız donanıma bağlı olarak saatte 1 DOGE'den daha az ortalama getiri sağlar. Bu nedenle, bunun yerine bir Dogecoin madencilik havuzuna katılmanız önerilir.


Dogecoin o zamandan beri olası bir blockchain hack'ini önlemek için ağını güvence altına aldı. Geliştiriciler, 2014 yılında Litecoin ile her iki para birimini daha güvenli hale getiren birleştirilmiş bir madencilik oluşturdu.


Ayrıca uygulamaya özel bir entegre devre (ASIC) madencisi kullanarak DOGE madenciliği yapabilirsiniz. Bu, aslında kripto para madenciliği için özel olarak tasarlanmış özel donanım için süslü bir terimdir. ASIC madencileri tüm şekil, boyut ve fiyat etiketlerinde gelir. Aklınızdaki ASIC madencisiyle ne kadar para kazanabileceğinizi anlamak için bu kullanışlı Dogecoin madenciliği hesaplayıcısını kullanabilirsiniz. Bir ASIC madencisi ile Dogecoin madencilik havuzlarına da katılabilirsiniz.


Madencilik için ne kullanacağınıza karar verdiğinizde, uygun yazılımı bulmanız gerekecek. Eğer CPU'nuzu kullanarak Dogecoin madenciliği yapmak istiyorsanız (tavsiye edilmez), CPUMiner'ı indirmeniz gerekecektir. GPU'nuzu kullanarak Dogecoin madenciliği yapmak istiyorsanız, CGminer veya EasyMiner'ı indirebilirsiniz.


Bu iki yazılım, Scrypt ASIC madencileriyle de uyumludur. Şimdi, bir Dogecoin madencilik havuzu bulmanız gerekiyor. Aikapool veya Multipool'da bir tane bulabilmelisiniz. Bunun yanı sıra, ihtiyacınız olan tek şey bir bilgisayar, bir internet bağlantısı ve Dogecoin'in yerel cüzdanı olan DogeChain'de bir Dogecoin cüzdan adresi.


DOGE Fiyat Analizi


Dogecoin'in fiyat geçmişi, başlangıç hikayesi kadar çılgın. Aralık 2013'te kripto piyasasına ilk giriş yaptığında, DOGE yaklaşık 0.0002 USD değerindeydi. Ocak 2014 itibariyle, değeri neredeyse 10 kat artarak yaklaşık 0,002 USD'ye yükseldi. 2015 yılında DOGE'nin fiyatı 0.0001 USD'ye kadar düştü.


2017-2018 tarihi kripto para birimi boğa piyasasında Dogecoin'in fiyatı neredeyse 2 sent USD'ye fırladı. Şimdi, bu değerlemelerin oldukça düşük olduğunu biliyoruz, ancak bunun DOGE’nin ilk piyasa fiyatından 100 kat daha fazla kazanç olduğunu anlamak için bir saniyenizi ayırın!


DOGE'un fiyat hareketiyle ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta daha var. Bitcoin gibi diğer büyük kripto para birimlerinden oldukça bağımsız görünen nispeten öngörülebilir bir döngüyü takip ediyor gibi görünüyor. Bazıları balinaların fiyat manipülasyonunun kanıtı olduğunu düşünüyor.


DOGE Nereden Satın Alınır?


Dogecoin'i edinmek son derece kolaydır. Bir zamanlar Dogecoin topluluğu içinde büyük airdrop'lar yaygındı ve kullanıcılar ücretsiz Dogecoin talep etmek için "Dogecoin Faucets" adlı web sitelerine bile gidebiliyorlardı. Çok sık olmasa da, Dogecoin eşantiyonları hala zaman zaman gerçekleşiyor. Dogecoin alt dizinine aktif olarak katılmak için Dogecoin'de hala ipuçları alabilirsiniz. Kuşkusuz, bahşiş verilen ve verilen miktarların USD cinsinden değeri çok fazla değil. Dogecoin'ı Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Dogecoin satın almak istiyorsanız, seçenek sıkıntısı yoktur. CoinMarketCap'te DOGE'yi destekleyen en az 3 düzine borsa ile listelenen 250'den fazla işlem çifti vardır. Bunlara Binance, OKEx, Huobi ve Kraken gibi isimler dahildir.


Bu yılın Mayıs ayı itibariyle, popüler kripto platformu Binance ve Bitpanda'yı kullanarak Dogecoin'i doğrudan satın alabilirsiniz. DOGE'nizi bir borsadan almaya karar verirseniz, dolaşmak için bol miktarda hacim olduğu için bunu yaparken herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Bununla birlikte, Dogecoin'in 24 saatlik hacmi, toplam piyasa değerine kıyasla şüpheli bir şekilde düşüktür ve bu da onu fiyat manipülasyonuna açık hale getirebilir.


DOGE Cüzdanlar


Dogecoin'inizi saklamak söz konusu olduğunda, aynı şekilde epeyce seçeneğiniz var. Donanım cüzdanlarına gelince, Dogecoin hem Ledger hem de Trezor tarafından destekleniyor. DOGE için dijital cüzdanlar arasında Coinomi (mobil), Exodus (masaüstü / mobil), Atomic Wallet (masaüstü / mobil) ve tabii ki Dogecoin'in kendi Dogechain cüzdanı bulunmaktadır.


Nihayetinde, Dogecoin'i kâr elde etmek zor, mümkün ama zor olacak. Dogecoin milyonlarca değerinde olmasına rağmen hiçbir zaman para veya kârla ilgili olmadı. Öğrenmeye ve paylaşmaya istekli kripto meraklılarından oluşan açık ve misafirperver bir topluluktur.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata

9 görüntüleme0 yorum
bottom of page