top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

ECB Başkanı Christine Lagarde: Digital Euro dört yıl sürebilir

Güncelleme tarihi: 28 Mar

ECB Başkanı Christine Lagarde: Digital Euro dört yıl sürebilir

Lagarde, ECB'nin dijital Euro ile bir test olup olmayacağına karar vereceğini söyledi. Avrupa Birliği'nin merkez bankası dijital para birimini alması biraz zaman alabilir. Bir röportajda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, banka dijital Euro'nun geleceğini belirlemek için kullandığı karmaşık karar verme sürecini anlattı. ECB, dijital Euro konusundaki istişareden aldığı 8000'den fazla yanıtın analizini kısa süre içinde yayınlamayı planlıyor. Lagarde, "Bu, kilit oyunculardan biri olan Avrupa Parlamentosu'na ve birlikte çalıştığımız Komisyon ve Konsey'e iletiliyor." dedi.


Bu istişare ve parlamento çalışmasına dayanarak, Yönetim Konseyi, 2021'in ortasına kadar bir CBDC ile deney yapıp yapmamaya karar verecektir. Lagarde, ilk deneysel aşamadan sonra, Konsey, dijital avronun altı aylık bir süre içinde mi yoksa bir yıl içinde mi tanıtılacağını inceleyeceğini söyledi.

Lagarde açıklamasında; "Bütün süreç, gerçekçi olalım, bence dört yıl daha, belki biraz daha uzun sürecek. Ama umarım bunu dört yıl içinde yapabiliriz" dedi. Ayrıca şunları da söyledi: "Çünkü bu teknik bir çaba ve aynı zamanda temel bir değişiklik çünkü doğru yaptığımızdan emin olmalıyız. Bunu Avrupalılara borçluyuz, kendilerini güvende ve emniyette hissetmeleri gerekiyor. Bir merkez bankaları olduğunu bilmeleri gerekiyor. Sorun Dijital bir banknotun eşdeğerine sahip olun. Sistemleri kırmadığımızdan, ancak sistemi iyileştirdiğimizden emin olmalıyız. " dedi.


Lagarde ayrıca, bazı finansal aracıların ECB'nin CBDC'yi uygulamaya koymasıyla ilgili endişelerini dile getirdiklerini de belirtti. Bu aracıların mevcut olmaya devam edecek nakit gibi yeni ekosistemle birlikte var olmaya devam edeceğini söyledi. ECB Ekim 2020'de olası bir dijital Euro hakkında halka açık bir istişare başlattı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.


3 görüntüleme0 yorum
bottom of page