top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Bu yazıda size yeni başlayanlar olarak Ethereum Classic madenciliği hakkında bilmeniz gereken her şeyi vereceğiz. Ethereum Classic (ETC) madenciliği nispeten kolay bir madeni para olarak kabul edilse de, bazı ETC'ler için hash işlemine başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bunlar, kurduğunuz madencilik yazılımına satın aldığınız donanımın türü ve söz konusu yazılımın yapılandırması gibi faktörleri içerir. Madencilik getirilerinizi artırmak için yapılabilecek çok sayıda optimizasyon var.


Ethereum Classic Genel Bakış


Bilmeyenler için Ethereum classic aslında orijinal Ethereum blockchain'dir. Mevcut Etheruem blok zinciri aslında Ethereum klasiğinin bir çatalı. Bunu, Etheruem klasiğine karşı Ethereum hakkındaki yazımızda kapsamlı bir şekilde ele aldık, ancak sadece bölünme Ethereum topluluğunda bir anlaşmazlığa düştü. Haziran 2015'te DAO hack adı verilen ünlü bir olay gerçekleşti. Bu, bir hacker'ın milyonlarca ETH'yi çekmek için bir projenin kodundan yararlanabildiği zamandı.



Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Kodun zor çatallanmasını destekleyen bazı geliştiriciler (mevcut Ethereum geliştiricileri) vardı, ancak bunu "kod yasadır" ilkesinin ihlali olarak gören başkaları da vardı. Bu nedenle, Ethereum geliştiricileri, hack sırasında ETH'leri çalınan kullanıcıları kurtarmak için kodu çatalladı. Ethereum Classic geliştiricileri, onaylanmadı ve mevcut Etheruem blok zincirini çalıştırmaya devam etti. Bu, bugün sahip olduğumuz Ethereum klasiğidir.


Ethereum Classic'i Kim Yarattı?


Vitalik Buterin adlı bir Rus / Kanadalı bilgisayar programcısı, Ethereum'un dayandığı teknik incelemeyi yazdı. Bununla birlikte, Ethereum Classic, çekişmeli bir hareket tarzına katılmayan bir grup geliştirici tarafından alınan bir kararın parçası olarak 20 Temmuz 2016'da ortaya çıktı .


Ethereum Classic Madenciliği Yapabilir miyiz?


Ethereum bir Proof-of-Work kripto para birimi olduğu gibi, Ethereum Classic de bir Proof-of-Work kripto para birimidir. Bu, madencilik yapılabileceği anlamına geliyor ve iyi haber, Ethereum Classic için ağ zorluğunun Ethereum'dan çok daha düşük olması, bu da onu ASIC teçhizatı yerine GPU kullanan madenciler için daha uygun hale getiriyor.

Çeşitli madeni paraların madencilik karlılığı hakkında fikir edinmek için bakabileceğiniz en iyi yerlerden biri whattomine'dir. Ethereum Classic, genellikle madencilik için en karlı madeni paralardan biri olarak öne çıkıyor. Aşağıda ETC madencilik hesaplayıcısının bir ekran görüntüsü var.


Ethereum Classic Madenciliği İçin Neye Gerek Var?


Ethereum Classic Madenciliği, diğer Proof-of-Work coin'lerine benzer ve hemen hemen aynı donanım ve yazılıma ihtiyacınız var. Başlangıç ​​olarak, Ethereum Classic'i depolayabilen bir cüzdana ihtiyacınız olacak. Ethereum'u tutmak için çok sayıda cüzdan varken, Ethereum Classic'i tutabilecek daha az cüzdan var, bu yüzden sizinki bir ETH cüzdanı değil, bir ETC cüzdanı olduğundan emin olun. Bu öğreticinin amaçları doğrultusunda Exodus cüzdanını kullanacağım, ancak diğer seçeneklerin yanı sıra Coinomi'yi veya donanım cüzdanlarından birini de kullanabilirsiniz.


Elbette madencilik için donanıma ihtiyacınız olacak ve daha iyi seçenekler 1080 ve 1080i gibi daha yüksek son Nvidia grafik kartları. AMD GPU'ları kullanarak da madencilik yapabilirsiniz, ancak Ethereum Classic madenciliği için daha az güçlü oldukları görülmüştür. Diğer bir gereksinim, ya özel video RAM'i ya da sistem RAM'i olmak üzere minimum 4 GB RAM'dir. Teknik olarak eğilimliyseniz, en iyi kurulum, birden fazla GPU içeren bir kurulumdur, 6 adede kadar bir madencilik teçhizatı içinde birleştirilebilir.


Madencilik yazılımına da ihtiyacınız olacak ve birkaç seçenek var. En popüler olanı ve bu eğitim için kullanacağım şey, Bitcointalk forumlarında bulunan Claymore Dual Ethereum madencisidir. Bu madenci hem Nvidia hem de AMD GPU’larla kullanılabilir ve hem Windows hem de Linux sürümleri vardır. Aynı zamanda ikili madenciliği de destekler, böylece daha deneyimli hale geldiğinizde Ethereum Classic ve Siacoin veya Decred ile diğerlerini ikili madencilik yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Github'dan indirilebilen ve ayrıca hem AMD hem de Nvidia kartlarının yanı sıra Windows ve Linux'u destekleyen Ethminer.

Ethereum Classic madenciliği ile ilgili bir diğer harika şey, madeni paranın ağ zorluğu düşük kaldığından, karlı olması için gereken hash gücünün hala oldukça düşük olmasıdır. Güçlü bir oyun bilgisayarı, cari fiyatlarla neredeyse kesinlikle kazançlı bir madencilik ETC'si olacaktır.


Ethereum Classic Nasıl Çalışır?


Ethereum Classic hakkında bilinmesi gereken en önemli şey akıllı sözleşmelerdir. Nick Szabo, 1994 yılında akıllı sözleşmeler icat etti. Ancak o zamanlar akıllı sözleşmeleri güvenli bir şekilde saklayabilecek merkezi olmayan bir platform yoktu. Blok zinciri mükemmel bir platform sağladı. Akıllı sözleşmeler, Ethereum Classic blok zincirinin üzerine inşa edilir ve bir sözleşmenin kurallarını otomatik olarak uygular. Akıllı sözleşmeler bir gün bankacılık, dosya depolama, sigorta, kimlik ve itibar hizmetleri vb. alanlarda sayısız aracılık hizmetini ortadan kaldırabilir.


Ethereum Classic’in Turing-complete Sputnik Virtual Machine, akıllı sözleşmeleri yürütür. Tam bir Turing makinesi, bir Turing Makinesini simüle edebilir. Alan Turing'in varsayımsal makinesi, herhangi bir bilgisayar algoritmasını simüle etmek için 1'ler ve 0'lar dizisinin manipüle edilmesidir. Bir bilgisayarın aslında bir Turing makinesinden fazlasını yapabileceği hiçbir zaman kanıtlanmamıştır ve bu nedenle Sputnik Sanal Makinesi, kendisine kodlanmış herhangi bir bilgisayar programını çalıştırabilir. Ethereum Classic'in amacı, sadece para birimini merkezden uzaklaştırmak değil, aynı zamanda merkezi olmayan bir dünya bilgisayarı yapmaktır.


Ethereum Classic Nasıl Üretilir?


Ethereum Classic, bilgi işlem gücü kullanılarak çıkarılabilen bir çalışma madeni parasıdır. Ancak Ethereum Classic (ETC), sınırı olmayan Ethereum'un (ETH) aksine, toplamda yaklaşık 210 milyon coin arzına sahip olacağını duyurdu.


Ethereum Classic Niye Bu Kadar Özel?


Başlangıçta sadece Ethereum vardı. Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) adlı bir grup, esasen bir risk sermayesi fonu oluşturmak için Ethereum'u kullandı. Token satışı yoluyla 100 milyon dolardan fazla para toplayarak büyük ilgi gördü.


Ancak kodda kısa süre sonra sömürülen bir güvenlik açığı vardı. DAO fonundan milyonlar çekildi ve yatırımcılar paniğe kapıldı. "Bilgisayar korsanları" tokenleri bozmadan önce bir çözüm bulmak için 28 günlük bir zaman aralığı vardı. Çözümlerden biri, hack'i tersine çevirmek ve insanlara paralarını geri vermek için bir hard fork oluşturmaktı. Bu, blok zinciri ilkesine inanan sadık kişilerin, defterle uğraşmayacağınıza dair bir itirazına neden oldu.

Vitalik Buterin gibi büyük oyuncular da dahil olmak üzere topluluğun çoğunluğu hard fork'u seçti. Bu, bugün var olan Ethereum'a evrildi. Öte yandan, her şeyi aynı tutmaya inanan insanlar mevcut platformda kaldılar ve adını Ethereum Classic olarak değiştirdiler.


Ethereum Classic İle Ne Yapabilirsiniz? Nasıl Satın Alabilirsiniz?


ETC, Ethereum Classic blockchain ağının yakıtıdır. Diğer kripto para birimleri için çeşitli borsalarda da işlem görebilir. Ethereum Classic parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ethereum Classic Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





ETC düğümlerinin sanal makineyi finansal olarak çalıştırmak için bir teşviki vardır. Düğümler, sözleşmelerle ilgili işlemleri işlemek için ETC ücreti alır. Akıllı sözleşmeler, Ether classic'teki insanlara ödeme yapabilir.


Ve işleri daha da tatlı hale getirmek için, Ethereum Classic madenciliği yaparken SiaCoin veya PascalCoin ile ikili maden çıkarabilir, tabiri caizse paranızın karşılığını daha fazla alabilirsiniz. CPU'nuzla madencilik yapacağınız için bu paralardan zengin olamayacak olsanız da, yine de pastanın üzerine güzel bir krema var.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



 Emre Ata
Emre Ata



9 görüntüleme0 yorum
bottom of page