top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Ethereum (ETH) Mayıs ayında 5.000 $ değerinde olabilir mi?

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Ethereum (ETH) Mayıs ayında 5.000 $ değerinde olabilir mi?


Bugün Ethereum'un (ETH) fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.487 dolara ulaştı. Ve 2020'nin başından bu yana fiyat üç katına çıkmış olsa da, mevcut spekülatif gidecek çok yer olduğunu gösteriyor. Yani Mayıs ayında 5.000 $ değerinde olabilir mi?


Şimdi, Ethereum'un şu anki fiyatı 2.460 dolar civarında ve gerçekleşen fiyat, yani şu anda Ethereum'a sahip tüm yatırımcıların ödediği ortalama fiyat 802 dolar. Bu, mevcut Ethereum (ETH) alıcılarının, mevcut tüm sahiplerinin Ethereum'ları için ortalama olarak ödediğinin fiyatının 3.04 katını ödemeye istekli oldukları anlamına geliyor.


Aslında, bu çarpana ulaşmak için, Ethereum'un Piyasa Değeri (ETH'nin mevcut fiyatı) Gerçekleşmiş Değere (mevcut tüm sahiplerin Ethereum'ları için ortalama olarak ödediği değer) bölünür. Kısacası, bu çarpana MVRV oranı denir ve David Puell ve Murad Mahmudov tarafından oluşturulmuştur.


MVRV Oranı Nedir? Mayıs Ayı Sonuna Kadar 5'e Ulaşabilir Mi?


Daha iyi anlamak için, MVRV (Piyasa Değeri Gerçekleşmiş Değere), bir varlığın piyasa kapitalizasyonunun gerçekleşen kapitalizasyonuna oranıdır. Sonuçta, bu oran Ethereum piyasasının en yüksek ve en düşük seviyelerini değerlendirmeye yardımcı olmak için kullanılabilir. Ayrıca, tüccarların alım satım davranışları hakkında değerli bilgiler sağlamak için.

Özellikle, yükseliş trendi devam ederse ve MVRV oranında bir toparlanma olursa, Mayıs ayı sonuna kadar sonunda 5'in katına ulaşılabilir. Daha da iyisi, piyasada daha fazla alıcı olduğu için, gerçekleşen fiyatın zamanla artması bekleniyor. Sadece geçen ay % 15,1 arttı. Yani, bunu Mayıs ayı sonuna kadar öngörürsek, Gerçekleşen Fiyat % 26.43 artarak Ethereum başına yaklaşık 1.014 $ 'a çıkabilir. Bu nedenle, 5'in katına dayalı olarak, bu Ethereum için 5.070 dolarlık bir piyasa fiyatı ile sonuçlanacaktır.

Ethereum (ETH) İçin Gelecek Vizyonu


Bu nedenle, bu tahmin, özellikle Ethereum ve Bitcoin'in düzenli olarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla gerçek bir olasılıktır. Özellikle, fiyat ve zaman hedefleri söz konusu olduğunda hiçbir garanti yoktur.


Gerçek şu ki, bu yılın başlarında Bitcoin tüccarı Josh Olszewicz, Ethereum'un kısa-orta vadeli hedef fiyatını 780 $ olarak belirledi. Ayrıca, Blockfyre'ın kurucu ortağı Simon Dedic'in bir başka kısa vadeli tahmini de Ethereum'u 800 $ olarak görüyor.


Bununla birlikte, yükseliş senaryosunun gerçekleşme şansı yüksektir. Ancak daha yapılacak çok iş var. Mayıs ayı sonuna kadar bir Ethereum için 5.000 $ size çılgınca geliyor mu? Yorum kutusunda bana bildirin.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page