top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Fantom (FTM) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz

Fantom (FTM) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Genelde, DeFi platformlar, kullanıcıları için bir dizi işlev sağlayan blok zinciri tabanlı ağlardır. Bu durumda Fantom bir blok zinciri değil, kullanıcıların blok zincirlerini ölçeklenebilirlik, hız ve etkinlikle oluşturmalarına olanak tanıyan bir blok zinciri ağıdır. Özünde, Fantom ilk DAG-tabanlı Katman-1 blok zinciri ve DeFi kullanıcıları için çeşitli işlevler sunan akıllı sözleşme platformu. Bunlar arasında para basma, ticaret, borç verme, dijital varlıkları ödünç alma, stake etme ve çok daha fazlası var. Platform ayrıca, ölçeklenebilirlik ve onay süresi gibi blok zinciri ile ilgili tipik sorunlar için çözümler sunar. Fantom (FTM) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Fantom (FTM) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
Fantom (FTM) Coin Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Fantom Ekibi


Fantom, başlangıçta Güney Koreli bir bilgisayar bilimcisi, Kore Foodtech Derneği Başkanı ve gıda teknolojisi platformu SikSin'in kurucu ortağı olan Dr. Ahn Byung Ik tarafından kuruldu. Fantom'un şu anki CEO'su Michael Kong'dur. Projenin arkasındaki grup, blok zinciri ve DeFi ekosistemi için yeni yollar ve bunlarla ilgili sorunları araştıran özel bilgisayar bilimcilerinden ve geliştiricilerinden oluşan bir ekiptir. Fantom'un arkasındaki ekip şunları içerir;

Michael Kong - CEO / CIO, Digital Currency Holdings'in eski CTO'su, Enosi Foundation danışmanı ve Block8'de geliştirici;


Andre Cronje - DeFi Mimarı, CryptoBriefing'de eski Baş Kripto Kodu İnceleme Uzmanı, Leminiscap'ta teknoloji analisti ve CryptoCurve'de blok zinciri altyapı mühendisi;

David Richardson - Müdür, Mid-Ocean Consulting Ltd.'de eski yönetici CEO, Oceanic Bank and Trust Başkanı;


Barek Sekandari - Hükümet İlişkileri Direktörü, SKCHAIN ​​Advisors Direktörü, Fusion Foundation'da Ortaklıklar Direktörü;


Quan Nguyen - CTO.


Fantom Nasıl Çalışır?


Fantom, yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafik (DAG) konsensüsüne sahip bir algoritma olan Asenkron Bizans Hata Toleransını (aBFT) kullanır. Bunu daha iyi anlamak için aFBT, Bizans Hata Toleranslı mutabakatına ait bir algoritmadır ve bir ağın dürüst düğümlerinin bir dizi işlemin zamanlaması ve sırası üzerinde adil ve güvenli bir şekilde anlaşmaya varmasını garanti etmesine izin verir.


Bizans Senaryoları


Bizans senaryosu, bir sistemin bir dizi başarısızlık veya saldırıyı ele almak için aktörlerine güvenmesi gereken bir güven sorunu durumudur. İlk olarak, dağıtılmış bir ağ protokolünün önceden belirlenmiş bir anında bir arızanın meydana gelebileceği bir durumu tanımlamak için kullanıldı. Bu tür durumlar meydana geldiğinde, protokolün aktörlerinin bu sorunları ele almak için bir strateji planlaması gerekir.


aBFT Mutabakatı


Bizans senaryolarını ele almak için Fantom, diğer kenarlara bağlı daireler olmadan bir yöne yönlendirilmiş bir grafik olan yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafik (DAG) konsensüsüne sahip bir BFT algoritması kullanır. Başka bir deyişle, bir düğümün bilgisi diğerine yalnızca tek bir şekilde gidebilir.


Esasen, bir ağ Bizans hatasına dayanıklı olduğunda, tüm düğümler bir anlaşmaya varabilir ve kötü niyetli bir saldırı olsa bile çalışmaya devam edebilir.


Ölçeklenebilirlik ve Hız


Ayrıca Fantom coin, aBFT algoritması ile ölçeklenebilirlik ve hız ile ilgili sorunları ele alır. Özellikle, aBFT, işlemlerle ilgili zamanlama varsayımlarına bağımlılığı, güvenliği göz ardı etmeden veya merkezileştirmeye düşmeden ortadan kaldırır. Bu nedenle, geleneksel blok zincirlerinden farklı olarak, onaylama hızı daha hızlı ve daha güvenlidir.


Bizans durumunda, bazı mesajların kaybolması veya gecikmesi mümkündür, aynı şey bir ağda olur. ABFT mutabakatı, mesajların kaybolmasına rağmen ağ düğümleriyle anlaşmaya vararak bu sorunları çözme yeteneğine sahiptir.


Fantom (FTM) Coin Token nedir? Nasıl satın alınır?


Binance hesabı oluşturun, Fantom satış sayfasına gidin.


Fantom (FTM) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz
Fantom (FTM) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz

Fantom (FTM) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz
Fantom (FTM) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz


Fantom (FTM) jetonu, Fantom'un yerel varlığıdır. Şu anda, piyasada dolaşan üç tür FTM jetonu vardır:


  • Opera FTM - Fantom'un mainnet Opera Zincirinde kullanılan jeton;

  • ERC-20 - ile uyumlu belirteç Ethereum (ETH);

  • BEP-2 - Binance Chain ile uyumlu token.

  • Belirtildiği gibi, ERC-20 jetonu Ethereum uyumludur, ancak Opera Mainnet'te kullanılamaz. Bir kullanıcı Fantom Cüzdan'a bir ERC-20 FTM gönderdiğinde, otomatik olarak Opera FTM'ye değiştirilir. FTM jetonu, Fantom token ekosisteminde hayati bir rol oynayan çok amaçlı bir varlıktır.

  • Güvenlik. Platform kullanırProof-of-Stake(PoS) - Proof-of-Work, (PoW) yerine geçecek şekilde tasarlanmış bir fikir birliği mekanizması. PoS konseptiyle, tüm doğrulayıcıların bloklar oluşturmak için FTM'ye sahip olması gerekir. Ve ellerinde ne kadar çok token olursa, o kadar fazla güce sahip olurlar. Doğrulayıcılar, FTM tokenlerini kilitleyerek Fantom ağının güvenli ve merkezi olmayan bir şekilde korunmasına yardımcı olur.

  • Yetki. FTM coin sahipleri, tokenlerinin sorumluluğunu korurken stake etme ödülleri almak için fonlarını doğrulayıcılara devredebilir. Aynı şekilde, doğrulayıcılar bu hizmet için küçük bir ücret talep edeceklerdir.

  • Doğrulayıcı düğümler. İşlem ücretleri ve ödülleri kazanmak için, 3.175.000 FTM jetonuna sahip herhangi bir kullanıcı kendi onaylayıcı düğümünü çalıştırabilir.

  • Spam'den kaçınma. İşlem spam'inden kaçınmak için, ağdaki her eylem, FTM tokenleri ile ödenen küçük bir ücrete tabidir.


Topluluk yönetişimi. Fantom, doğrulayıcıların ve delegatörlerin zincir üzerinde şeffaf bir oylama sistemi aracılığıyla protokolün geleceği hakkında oy kullanabildikleri bir platformdur. FTM jetonu bir yönetişim jetonu olarak çalışacak, yani her FTM jetonu bir oya eşittir.


Stake etme. Sahipler, ödülleri almak için FTM jetonlarını oynayabilir. Ek olarak, PoS ile çalıştırılan bir sistem sayesinde, doğrulayıcılar ve delegatörler ağın güvenliğini korumaya yardımcı olur. Ödül dağıtımı, Standart Form Sözleşmesi (SFC) ile kontrol edilir. Benzer şekilde, işlem ücretlerinin en az% 70'i, işlemlerinin ödül ağırlığı ile orantılı olarak doğrulayıcılar arasında dağıtılır.


Toplam arz 3.175 milyar FTM, 2.1 milyar şu anda dolaşımda. 1.09.2021


Fantom'u Benzersiz Yapan Nedir?


Fantom'u benzersiz kılan, ağda yer alan yeni entegrasyonlar ve gelişmelerdir. Fantom Coin, EVM'ye benzer, ancak daha yüksek genel performans elde etmek için gelişmiş özelliklere sahip bir veritabanı olan Fantom Sanal Makinesi'ni (FVM) çalışmak ve geliştirmek için halihazırda birkaç üniversite ile ortaklık kurmuştur.


Ayrıca Fantom, DeFi kullanıcıları için çeşitli seçenekler ve avantajlar sunar ve ağını oldukça merkezi olmayan ve güvenli tutar. Fantom'un ana ağı, Ethereum Sanal Makinesi'ni destekleyen bir blok zinciri olan Opera Zinciri'dir. Dolayısıyla, Ethereum'da kullanılan tüm akıllı sözleşmeler Opera Zinciri ile uyumludur.


Fantom'un Artıları ve Eksileri


Fantom Coin platformu hakkında dikkate alınması gereken artılar ve eksiler var. Fantom'un Artıları;

ABFT mutabakat algoritmasını kullanırken hız ve Ölçeklenebilirlik.

Şeffaf zincir içi oylama ile topluluk yönetişimi.


Akıllı sözleşmeler için ERC-20 jetonları ve Ethereum Sanal Makinesi desteği.

TxFlow ile garantili ağ güvenliği - yanıt verebilirliği ve genel performansı artırmak için tasarlanmış bir aBFT ara yazılım protokolü, bu nedenle platform, güvenliği önceliklendirme hızından vazgeçmez, ikisini de geliştirir.


Proje halen geliştirilme aşamasındayken, şu anda ağlarını hız, ölçeklenebilirlik ve mükemmel performansla kurmak isteyen kullanıcılar için istikrarlı bir temel sağlıyor.


Fantom protokolü, FVM sistemi ile DeFi ortamı için birçok fayda sağlıyor. Böylelikle blockchain teknolojilerinin özelliklerini ve genel performanslarını artırıyor. Platform, aBFT mutabakat protokolü ile DeFi kullanıcıları için çeşitli avantajlar sunar ve gecikmeler, onay süresi, hız ve ölçeklenebilirlik gibi sorunları ele alır.


Şimdi BURAYA TIKLAYARAK ömür boyu geçerli %20 komisyon indirimli Binance hesabı açabilir ve Fantom Coin satın alabilirsiniz.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Düzenleyen: Emre Ata



Fantom (FTM) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz
Fantom (FTM) Coin Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz


13 görüntüleme0 yorum
bottom of page