top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

FTX Token (FTT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Vadeli İşlemler

  2. 1.1 Seçenekler

  3. 2 FTX Yeni Volatilite Ürünleri

  4. 3 FTT: FTX Native Token

  5. 4 FTT Staking

  6. 5 FTX OTC Masası

  7. 6 FTX Güvenliği

  8. 7 Neden FTT Token’a Yatırım Yapmalısınız?

  9. 8 Yeni Başlayanlar İçin Uygun Mu?


FTX Token (FTT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


FTX ilk olarak Mayıs 2019’da piyasaya sürüldü ve düzenli olarak kullandıklarımın en son kurulan borsası. Şüphesiz şu anda en yenilikçi ve yaratıcı ticaret ürünlerini piyasaya süren borsadır. Pan anında büyük olasılıkla bir flaş olmayacağını başından beri biliyordum. Bunun başlıca nedeni Alameda Research ve Alameda’nın kurucusu ve şu anda FTX’in CEO’su Bay Sam Bankman-Fried tarafından desteklenmesiydi. Şimdi kendinize Alameda nedir ve kripto dünyasında ne önemi var diye soruyor olabilirsiniz. Tüccarların çoğu, muhtemelen kötü şöhretli BitMEX lider tablolarından şirkete aşinadır. Şu anda, 5244 BTC kazancıyla lider panosunda halka açık bir hesapları var. Başka bir deyişle, bu insanlar ne yaptıklarını biliyorlar. Bu, kötü üne sahip bir kantitatif ticaret firması ve likidite sağlayıcısı olan Jane Street’in eski bir çalışanı için belki de şaşırtıcı değil. Lansmandan itibaren değişim için neden yüksek beklentilerim olduğunu anladığınıza göre, şimdi öğreticiye ve FTX hakkındaki düşüncelerime geçelim.


FTX Token (FTT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
FTX Token (FTT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç


Vadeli İşlemler


Vadeli işlemler, ilişkili tarafları önceden belirlenmiş bir tarih ve fiyattan bir varlığın ticaretini yapmak zorunda bırakan türev araçlardır. Kripto para vadeli işlemlerinde alım satım da kaldıracın faydalarını davet ediyor. FTX’te, platformun türev sözleşmelerinin çoğunda 101 kata kadar kaldıraç uygulayabilirsiniz.


Buradaki dikkate değer husus, FTX’in düşük piyasa değerlerine sahip daha az bilinen kripto para birimleri için vadeli işlemleri içermesidir. En önemlisi, bu dijital varlıkların çoğunluğu, diğer borsalarda vadeli işlem sözleşmeleri yoluyla alınıp satılamaz. Bu, benzersiz bir dizi tüccar ve spekülatörü FTX platformuna çekti. Şu anda FTX, 80’den fazla kripto para birimi için gelecekteki sözleşmeleri desteklemektedir. Tam bir karşılaştırma yapmak gerekirse, türev ticareti için önde gelen kripto para borsalarından biri olan BitMEX, yalnızca 13 farklı dijital para için vadeli işlem sözleşmelerine sahiptir.


Seçenekler


Ticarete yeni başlayanlar için opsiyonlar, vadeli işlemlere benzer türevlerdir. Temel fark, sözleşme sahibinin dayanak varlığı vade sonunda satın almasının zorunlu olmamasıdır. Bunun yerine, seçenekler size varlık alımına devam etme hakkını verir, ancak yükümlülüğü vermez.

Şu anda, FTX’te yalnızca Bitcoin seçenekleri desteklenmektedir. Kendi opsiyon sözleşmenizi tasarlayabilir ve borsada fiyat teklifi isteyebilirsiniz. FTX size ilk teklifi 10 saniye içinde verecektir. Bu teklifi kabul edip etmemeye karar vermek size kalmış. Ayrıca, varsa hangi tekliflerin daha sonra görüneceğini görmek için daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Herhangi bir teklifi kabul etmezseniz, Teklif Talebi 5 dakika sonra kaybolacaktır.


FTX Yeni Volatilite Ürünleri


FTX, hem platformunu hem de desteklenen takas edilebilir varlıklarını sürekli olarak yenilemektedir. Esas olarak bir kripto para birimi türev platformu olmasına rağmen, son zamanlarda spot piyasaları, petrol vadeli işlemlerini ve daha fazlasını barındırmak için sınırlarını genişletti.


Ayrıca Airbnb’nin piyasa değerini temsil eden “ABNB” türevleri üzerinde de çalışıyor. Inc. FTX bu yenilikçi ivme ile devam ederse, borsada alım satım için birçok yeni volatilite ürünü görmemiz muhtemeldir.


FTT: FTX Native Token


Diğer kripto para borsalarına ayak uyduran borsa, FTX ekosisteminin bel kemiği olarak hizmet eden yerel jetonunu da yayınladı. Kısa bir süre içinde FTX, piyasa değeri açısından da ilk 50 kripto para biriminden biri olarak ortaya çıktı. FTX ayrıca arzında bir kıtlık yaratmak ve böylece piyasa talebini artırmak için FTT token arzının yaklaşık yarısını yakmayı planlıyor.

FTT, Binance dahil birçok popüler kripto para borsasında listelenmiştir. BitMEX, CoinEx ve diğerleri. Ayrıca FTT/USD, FTT/USDT ve FTT/BTC gibi spot piyasalarda FTT ticareti yapabilirsiniz. FTT, takas edilebilir bir varlık olmasının yanı sıra, token sahiplerine bir takım faydalar da sağlar. Örneğin, token, FTT sigorta fonu aracılığıyla daha düşük ticaret ücretleri ve sosyalleştirilmiş kazançlar sağlar. Ayrıca, vadeli işlemler için FTT’yi teminat olarak da kullanabilirsiniz.


FTT Staking


FTX ayrıca, tüccarları borsada FTT’ye yatırım yapmaya aktif olarak teşvik eder. Bununla birlikte gelen birkaç özel avantaj vardır, örneğin;

  1. Yeni yapımcı ücret tarifesi: Paydaşların, normal ücret tarifesini geçersiz kılan ayrı bir yapımcı ücret tarifesi vardır. Bu, standart FTT indirimlerine ektir.

  2. Bonus oylar: FTX, sitede yeni bir finansal araç başlatmadan önce genellikle tüccarlardan anketler alır. Örneğin, 11 Ocak 2021’e kadar tüccarlar, FTX’in bir sonraki listede hangi tokenize hisse senedi gruplarını listeleyeceği konusunda oy kullanabilirler. FTT sahipleri bu tür anketlerde ek oy alırlar.

  3. Artan SRM airdrop ödülleri: SRM, Serum ekosisteminin yerel belirtecidir. FTX, toplam SRM arzının %5’ini zaman içinde FTT sahiplerine dağıtmayı taahhüt eder.

  4. Artan tavsiye indirim oranları: FTX’in ortaklık programında, FTT hissesi veren tüccarlar, hakem ücretlerinin daha yüksek bir yüzdesini alırlar.

FTX OTC Masası


Büyük miktarlarda dijital varlığa yatırım yapmak isteyen kurumsal tüccarlar için FTX, bir OTC veya “Tezgah Üstü” kripto para birimi değişimi kurdu. Bu özellik diğer borsalarda yaygın olsa da, FTX süreci çok daha kolay ve daha uygun maliyetli hale getirdi.

OTC portalına günün her saatinde otc.ftx.com adresinden erişilebilir. Yatırımcılar, OTC hizmetini kullanırken aynı FTX hesabını kullanabilir ve neredeyse tüm büyük dijital paralarda anında OTC fiyatları alabilir. FTX cüzdanınızı kullanarak varlıklarınızı OTC platformuna yatırabilir ve çekebilirsiniz. FTX OTC piyasasının en etkileyici yönü, spread dışında ek ücret olmamasıdır.


FTX Güvenliği


Uzaydaki diğer tüm kripto para borsaları gibi, FTX de güvenliğin önceliklerinin başında geldiğini vurguluyor. Bunun için FTX, dijital varlıklarınızı saklayabileceğiniz bir dijital cüzdana sahiptir. Platform ayrıca kullanıcıları iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeye teşvik eder – bu, alım satım fonlarınıza erişmek ve para çekme işlemi yaparken bir kod gerektirir.

Web sitesine göre FTX, ürün ve hizmetlerinin güvenliğini sağlamak için düzenli olarak araştırmacılarla birlikte çalışıyor. Bununla birlikte, şu anda FTX web sitesinde, borsanın güvenlik yönleriyle ilgili özel bir bölüm bulunmuyor. Öte yandan, tasfiye motorunun yanı sıra sigorta fonunun ayrıntılı hesaplarını bulabilirsiniz.


Neden FTT Token’a Yatırım Yapmalısınız?


FTT jetonu, MAYIS 2019’da piyasaya sürülen kripto türevleri ticaret platformu FTX’in yerel kripto para birimidir. FTT’nin arkasındaki ekip, son birkaç yılın en büyük kripto tüccarlarından bazılarını oluşturmaktadır. Ana akım kripto borsalarıyla ilgili bazı sorunlar buldular ve kendilerininkini başlatmaya karar verdiler. FTT borsasının en belirgin özelliği, yatırımcıların marj üzerinde işlem yapmaya gerek kalmadan kaldıraçlı pozisyonlar koymalarına izin veren kaldıraçlı jetonlarıdır. Birisi 3X kaldıraçla ETH’yi kısaltmak isterse, FTT’de 3X kısa kaldıraçlı ETH jetonu satın alabilir.

Yeni Başlayanlar İçin Uygun Mu?


Hata yapmayın – ticarete konu olan türevler karmaşık finansal araçlardır. Kaldıraç ve otomasyon sayesinde kripto para türevleri ticareti, acemi tüccarlar için karmaşık bir süreç olabilir. Ayrıca, kaldıraçla işlem yapmak yüksek risk içerir ve deneyimli yatırımcılar için daha uygundur.


Sunulan geniş özellik yelpazesine bakıldığında, FTX’in özellikle yeni başlayanları hedef almadığı açıktır. Ne de olsa, opsiyonlar, vadeli işlemler ve kaldıraçlı tokenler dahil olmak üzere volatilite ürünleri ticareti, temel varlığın ve piyasanın kendisinin derinlemesine anlaşılmasını gerektirir. Bu nedenle, kripto para birimi alım satım yolculuğunuzun henüz başındaysanız, FTX’te türev alım satımı önermiyoruz. Bununla birlikte, FTX hala diğer kripto para birimi borsalarında yaygın olarak bulunmayan birçok spot pazara sahiptir. Düşük sermayeli dijital varlıklarla ilgilenen acemi bir tüccarsanız, FTX’e göz atmaya değer olabilir. Ancak, dalmadan önce, ilgili kripto para piyasası hakkında araştırma yaptığınızdan emin olun.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

16 görüntüleme0 yorum
bottom of page