top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Google kripto para yasağını kaldırdı

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Google kripto para yasağını kaldırdı


Google hiçbir zaman en kripto dostu şirketlerden biri olmadı. Aksine, 2018 yılından bu yana dünyanın en ünlü arama motorunun arkasındaki şirket, kripto para birimleri ile ilgili şirketlere veto etme kararı aldı. O zamandan beri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hizmetleri için reklam sözleşmesi imzalayamadı. Ancak Anthony Pompliano'nun günün Tweet'inde yorumladığı gibi, şimdi Google kripto para birimleri üzerindeki yasağı kaldırıyor; ‘’ Google, kripto şirketlerinin platformlarında kullanıcılara reklam vermesine izin vermeye başlayacak.’’


Google, Kripto Para Birimlerinin Kapılarını Açıyor


Genel olarak büyük şirketler, kripto para birimleri dünyasına hiçbir zaman yakın olmadılar. Böylece JP Morgan gibi finans kurumlarının Blockchain teknolojisi ile projeleri olmasına rağmen, Facebook bile kendi ticari sanal para birimini çıkarmaya çalıştı. Genel olarak şirketler, Bitcoin gibi sanal para birimlerinin sunduğu merkezi olmayan modeli kabul etmedi ve blok zincirlerden yararlanmak için daha merkezi yollar aramayı tercih etti.

Bu, kripto para şirketleri, özellikle cüzdanlar ve kripto varlık borsaları için önemli bir sorunu temsil etti. Eh, 2018'den beri ürün ve hizmetlerinin reklamını Google reklamları aracılığıyla yapamıyorlar. Milyonlarca insandan oluşan potansiyel bir pazarın kapılarını kapatan şey.

Ancak bu durum değişmeye başlıyor. Google, kripto şirketlerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki şirketle reklam alanı satın almasına izin veren politikasını değiştirmeye karar verdi. Kripto fenomeni Anthony Pompliano'nun Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı yorumda, kripto piyasasının son aylarda kazandığı önemi bu şekilde kabul ederek; ‘’Google, kripto para birimi şirketlerinin platformlarında kullanıcılara reklam vermesine izin vermeye başlayacak. Çoğu kişinin inandığından çok daha önemli bir olay.’’


Bu sayede kripto dünyası geleneksel şirketler arasında ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Google gibi devlerin bile ekonomideki önemini anlamasını sağlamak için kripto para piyasası dışındaki etkisini artırmak. Buna ek olarak, kriptoaktif şirketlerin reklamları sayesinde milyonlarca yeni kullanıcının kripto dünyasına girmesinin kapılarını açıyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page