top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Google Trendler'de 'Bitcoin'imi satmalı mıyım' arama sorgusu

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Google Trendler'de 'Bitcoin'imi satmalı mıyım' arama sorgusu


Google'a göre, kripto para birimiyle ilgili arama sorgularının popülerliği geçen hafta her zaman yeni bir hale geldi, ancak olumlu nedenlerden ötürü değil. Google Trends'in Twitter hesabı Perşembe günü "cryptocurrency, dünya çapında arama ilgisi için tüm zamanların en yüksek seviyesinde" dedi. As CryptoSlate bildirdi çoğu dijital varlıkların fiyatlarının % 20 ve ortalama olarak% 50 arasında her yerde düştü gibi kripto pazar hızla 19 Mayıs kırmızı bölgeye derin daldı. Büyük düşüş, büyük ölçüde, kripto para birimleriyle uğraşan kurumlara yönelik olası bir yasak ve Bitcoin madenciliğine yönelik bir baskı da dahil olmak üzere Çin'den gelen birkaç duyuruya atfedildi.


Kullanıcıların çeşitli arama sorgularının sıklığını ölçmelerine olanak tanıyan bir analitik araç olan Google Trends'e göre, "Bugün kripto para birimine ne oldu" ve "Bitcoin'imi satmalı mıyım" (veya genel olarak "kripto" ve "Bitcoin") gibi konular şu anda "zaman içinde ilgi" tablosunda dünya genelinde 100 puan gösteriyor - bu mümkün olan en yüksek değer.

Korku ve Enerji Endişeleri


İlginç bir şekilde, son zamanlarda gündemde olan Bitcoin'in çevresel etkisi de Google kullanıcıları arasında oldukça popüler. "Enerjiyi verimli kullanan kripto para birimi" ve "çevre dostu kripto para birimi" çığır açan aramalardır. Google Trends ekibi, 'Bitcoin enerjiyi nasıl kullanıyor' +% 1,050, geçen hafta ABD'de ”dedi.


"Bitcoin karbon ayak izi" (87 puan), "kripto elektriği" (100) veya "madencilik gücü" (95) gibi diğer sorgular da sıklıkla aranır.


Bu arada, kripto meraklıları arasında hâlihazırda hakim olan duyguları yansıtan bir ölçüm olan " Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi ", bugün 100 üzerinden yaklaşık 12 puanla "aşırı korkuya" daldı. Endeks, oynaklık, piyasanın ivmesi ve işlem hacimleri, sosyal medya duyguları, eğilimler vb. gibi çeşitli yönleri hesaba katar. Ölçü, 0 (maksimum "Korku") ile 100 (nihai "Açgözlülük") arasında ölçeklenir.


Bilhassa, bugünün "kripto korkusu", 2020 Mart'ındaki seviyeyle kabaca aynı seviyededir - Bitcoin küresel koronavirüs salgını sırasında yaklaşık 5.000 $ 'a düştü.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page